Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Roma und Manchester City zeigen Interesse an Kolasinac. Währenddessen will Schalke seinen Vertrag verlängern. Zwei weitere Jahre in Gelsenkirchen würden ihm sicherlich nicht schaden.

Dzeko zum Glück nur für ein Spiel gesperrt. Damit wird er gegen die Griechen wieder spielen können.

Im März erhoffe ich mir dann endlich die Nominierungen von Dumic und Memisevic. Man hat gesehen, wie wacklig wir ohne Spahic sind. Zudem hätten wir mit Memisevic neben Kola und Besic eine dritte Kampfsau im Team.

Hadžiahmetović za Faktor: Danci su me zvali, ali ja volim Bosnu i Hercegovinu

Dvije uzastopne pobjede prekinule su prethodni niz od tri utakmice bez pobjede turskog Atiker Konyaspora. Jedno od najvećih iznenađenja u prošloj sezoni Super lige, uz Bašakšehir, u posljednjem kolu turskog fudbalskog šampionata na gostovanju kod Gaziantepspora slavilo je s uvjerljivih 3:0, a protagonisti četvrte ovosezonske pobjede Konye bili su mladi bh. fudbaleri Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović.

Prva dva gola za ekipu Aykuta Kočamana postigao je upravo Bajić, dok je tačku na "i" stavio njegov nekadašnji saigrača u redovima Željezničara. Za Amira Hadžiahmetovića ovo je bio prvijenac u dresu Konyaspora u jednoj od zvaničnih utakmica.

- Sretan sam zbog prvijenca, iako sam u jednoj od pripremnih utakmica postigao gol, ali iskren da budem sretniji sam zbog pobjede mog tima - rekao je Hadžiahmetović na početku razgovora za sport.ba.
Kada je stigao u Tursku nije igrao previše. Sadašnji trener, o kojem govori sve najbolje polako ga je "uvodio“ u tim, čiji je sada skoro neizostavni dio, baš kao i njegovi saigrači Bajić i Milošević.

- Tako smo se u startu dogovorili da igramo pomalo u toku prošle sezone kako bih se polako privikao i navikao na nove sigrače, sredinu, klub i ligu. Ove sezone je to sasvim druga priča i mi želimo ponoviti uspjeh iz prošle i ponovo izboriti plasman u Evropu – istakao je mladi veznjak Konyaspora, dodavši da se ne bi tek tako lako navikao na sve da Baja (Bajić) i Deni (Milošević) nisu tu sa njim, i da nisu zajedno skoro 24 sata dnevno.

Prava su mala bh. zajednica, a Hadžiahmetović kaže kako je uvijek porodica jednog od trojice velikih bh. talenata u Konyi, pa se međusobno itekako dobro paze.

Mladi veznjak rođen je 1997. godine u Danskoj, a tamošnji mediji su nedavno lansirali pravu hajku protiv Fudbalskog saveza Danske, kako bi pokušali Hadžiahmetovića privoljeti da u budućnosti promijeni reprezentaciju.

- Oni su mene zvali i u U-17, U-19, pa i u mladu reprezentaciju. Ipak, normalno je i to je jasno moja želja da jednog dana zaigram u najboljoj selekciji Bosne i Hercegovine, zemlje koju volim, tako da od igranja za Dansku nema ništa - jasno je poručio Hadžiahmetović.

Dvije uzastopne pobjede prekinule su prethodni niz od tri utakmice bez pobjede turskog Atiker Konyaspora. Jedno od najvećih iznenađenja u prošloj sezoni Super lige, uz Bašakšehir, u posljednjem kolu turskog fudbalskog šampionata na gostovanju kod Gaziantepspora slavilo je s uvjerljivih 3:0, a protagonisti četvrte ovosezonske pobjede Konye bili su mladi bh. fudbaleri Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović.

U bh. prijestolnicu Hadžiahmetović će svratiti tokom nekoliko slobodnih dana za vrijeme Nove godine, a potom se vraća klupskim obavezama u Konyi gdje ga već 8. januara očekuje duel sa velikom Galatom.

Na kraju vrijedi spomenuti da je u dosadašnjem dijelu sezone veznjak, čiji se bljesak očekuje tek u narednom periodu, odigrao 13 mečeva (devet u Super ligi i četiri u Evropskoj ligi) te postigao jedan pogodak.

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Zuletzt bearbeitet:

Anhänge

Ibisevic mit zwei Toren und Gelb-Rot :D Die Hertha führt momentan mit 2-1

Kolasinac auch mit einem Tor beim 3-1 gegen Darmstadt. Pjanic dagegen bei der 1-3 Niederlage von Juve mit einem schönen Freistoss Tor.

Bei Sparta Prag wurde wieder mal Zinedin Mustedanagic eingewechselt. Dieses mal aber erst in der 90min.

Zurück
Oben