Hadžiahmetović za Faktor: Danci su me zvali, ali ja volim Bosnu i Hercegovinu
Dvije uzastopne pobjede prekinule su prethodni niz od tri utakmice bez pobjede turskog Atiker Konyaspora. Jedno od najvećih iznenađenja u prošloj sezoni Super lige, uz Bašakšehir, u posljednjem kolu turskog fudbalskog šampionata na gostovanju kod Gaziantepspora slavilo je s uvjerljivih 3:0, a protagonisti četvrte ovosezonske pobjede Konye bili su mladi bh. fudbaleri Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović.
Prva dva gola za ekipu Aykuta Kočamana postigao je upravo Bajić, dok je tačku na "i" stavio njegov nekadašnji saigrača u redovima Željezničara. Za Amira Hadžiahmetovića ovo je bio prvijenac u dresu Konyaspora u jednoj od zvaničnih utakmica.
- Sretan sam zbog prvijenca, iako sam u jednoj od pripremnih utakmica postigao gol, ali iskren da budem sretniji sam zbog pobjede mog tima - rekao je Hadžiahmetović na početku razgovora za sport.ba.
Kada je stigao u Tursku nije igrao previše. Sadašnji trener, o kojem govori sve najbolje polako ga je "uvodio“ u tim, čiji je sada skoro neizostavni dio, baš kao i njegovi saigrači Bajić i Milošević.
- Tako smo se u startu dogovorili da igramo pomalo u toku prošle sezone kako bih se polako privikao i navikao na nove sigrače, sredinu, klub i ligu. Ove sezone je to sasvim druga priča i mi želimo ponoviti uspjeh iz prošle i ponovo izboriti plasman u Evropu – istakao je mladi veznjak Konyaspora, dodavši da se ne bi tek tako lako navikao na sve da Baja (Bajić) i Deni (Milošević) nisu tu sa njim, i da nisu zajedno skoro 24 sata dnevno.
Prava su mala bh. zajednica, a Hadžiahmetović kaže kako je uvijek porodica jednog od trojice velikih bh. talenata u Konyi, pa se međusobno itekako dobro paze.
Mladi veznjak rođen je 1997. godine u Danskoj, a tamošnji mediji su nedavno lansirali pravu hajku protiv Fudbalskog saveza Danske, kako bi pokušali Hadžiahmetovića privoljeti da u budućnosti promijeni reprezentaciju.
- Oni su mene zvali i u U-17, U-19, pa i u mladu reprezentaciju. Ipak, normalno je i to je jasno moja želja da jednog dana zaigram u najboljoj selekciji Bosne i Hercegovine, zemlje koju volim, tako da od igranja za Dansku nema ništa - jasno je poručio Hadžiahmetović.
Dvije uzastopne pobjede prekinule su prethodni niz od tri utakmice bez pobjede turskog Atiker Konyaspora. Jedno od najvećih iznenađenja u prošloj sezoni Super lige, uz Bašakšehir, u posljednjem kolu turskog fudbalskog šampionata na gostovanju kod Gaziantepspora slavilo je s uvjerljivih 3:0, a protagonisti četvrte ovosezonske pobjede Konye bili su mladi bh. fudbaleri Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović.
U bh. prijestolnicu Hadžiahmetović će svratiti tokom nekoliko slobodnih dana za vrijeme Nove godine, a potom se vraća klupskim obavezama u Konyi gdje ga već 8. januara očekuje duel sa velikom Galatom.
Na kraju vrijedi spomenuti da je u dosadašnjem dijelu sezone veznjak, čiji se bljesak očekuje tek u narednom periodu, odigrao 13 mečeva (devet u Super ligi i četiri u Evropskoj ligi) te postigao jedan pogodak.