Piše: M. Dautbegović
Srijeda, 16.09.09. 13:10.
Ova sezona za Edina Džeku nije počela najbolje. Reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine nikako da krene postizati golove, a pritisak na njemu iz utakmice u utakmicu sve je veći.
Polako su se počeli dizati glasovi koji navode kako Džeko nema motiva da igra za Wolfsburg, kako se izdigao iznad ekipe, a tome u prilog njemački novinari navode i činjenicu da se potukao na treningu Wolfsburga sa Karimom Zianijem. Golova, međutim, i dalje nema, a pritisak je sve veći.
"Lako je reći da ne igram najbolje jer sam htio ovog ljeta otići u Milan, ali to nije tačno", za ESPN kaže Džeko, koji je ove sezone u Bundesligi postigao samo jedan gol.
"Problem nije u tome što sam htio po svaku cijenu napustiti Wolfsburg, već u tome što je za mene interesovanje pokazao Milan. Bio sam polaskan jer me traži jedan od najvećih svjetskih klubova, za koji navijam od malih nogu. Zamišljao sam kako oblačim dres sa slavnim crveno-crnim prugama i istrčavam na travnjak San Sira. Imao sam priliku da zaigram za Milan, ali nisam i potrebno mi je neko vrijeme da to ostavim iza sebe", kažeDžeko.
"Također, ne dešava se tako često da neki klub ponudi za vas 30 miliona eura. Kada sam bio povezan sa nekim drugim velikim klubovima, kakav je recimo Arsenal, odgovorio sam da sam još mlad i da se želim još razvijati u Bundesligi. Međutim, kada sam čuo da me traži Milan, priznajem, nisam bio racionalan. Znate, to je kao da ostvarite san", dodao je Džeko.
Sa samo 23 godine, Džeki je možda i bolje što je ostao još jednu sezonu u Wolfsburgu. Međutim, da bi ponovo izazvao interesovanje velikih klubova, potrebni su mu golovi.
"Nekad se zapitam hoće li mi se mogućnost prelaska u veliki klub ponovo ukazati. Ja nisam mega-zvijezda, samo sam mladi profesionalac, koji igra tek 18 mjeseci u Bundesligi. Nisam zaboravio šta je Wolfsburg uradio za mene. Imam priliku igrati u Ligi prvaka, a ambicije kluba su velike. Naši uspjesi iz prošle sezone govore da ništa nije nemoguće", smatra Džeko.