Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

2703-10.jpg

Muslimović: U naredne tri godine član Atalante

Bh. napadač napustio Udineze

Zlatan Muslimović potpisao za Atalantu

Klub iz Bergama za našeg reprezentativca dao dva igrača i dodao oko 500.000 eura

Zlatan Muslimović će u naredne tri godine nositi dres Atalante. Klub iz Bergama je u Udineze poslao dva igrača i, pretpostavlja se, oko 500.000 eura za bh. reprezentativca. Muslimović se trenutno nalazi na odmoru u Banjoj Luci i sprema za odlazak na Jadran.
Presretan sam

- Presretan sam. Desilo se ono što sam i želio. Atalanta je ispunila sve uslove koje sam tražio. Vjerovatno i zato što sam bio želja trenera Luiđija del Nerija (Luigi del Neri) - rekao nam je Muslimović u telefonskom razgovoru.
Ambicija Atalante u narednoj sezoni je plasman u Kup UEFA. Muslimović je za sada jedino pojačanje "plavo-crnih" i sigurno će biti prvi izbor Del Nerija u špicu napada.
- Prošle sezone Atalanti je za dlaku pobjegao Kup UEFA. Ove sezone su odlučili uložiti više novca i pokušati se izboriti za nastup na evropskoj sceni.
Tako se završila i Muslimovićeva veza sa Udinezeom u koji je došao 2000. godine iz Geteborga, ali je većinu od sedam godina proveo po posudbama u klubovima Serije A, B i C.
Pravi izbor

- Tražio sam da me puste jer sam vidio da opet neću imati priliku. Jedva smo se dogovorili da prekinemo saradnju. Osim Atalante bilo je još zainteresiranih klubova, ali nisam želio negdje biti treći, četvrti ili peti napadač.
Želio sam klub u kojem ću odigrati 35 utakmica u sezoni i neću strahovati za svoj status. Mislim da sam napravio pravi izbor - kaže Muslimović.

Branko Šešlija na probi u Poljskoj

Najbolji strijelac proljetnog dijela šampionata Premier lige BiH, igrač Leotara, Branko Šešlija mogao bi uskoro promijeniti sredinu. Naime, ovaj mladi fudbaler odigrao je probnu utakmicu za poljski Leh iz Poznanja i postigao 4 pogodka.

"To je bio revijalni meč. Prvo poluvrijeme odigao sam na poziciji desnog veznog i postigao sam jedan pogodak, dok sam u drugih 45 minuta zaigrao na svojoj poziciji u špicu i pogodio mrežu još tri puta", rekao je za trebinje###### Branko Šešlija.

Branko Šešlija vezan je ugovorom sa Leotarom do 30.06.2008.godine, te ukoliko poljaci potvrde angažman, moraće dobiti saglasnost matičnog kluba. "Naravno, još ništa nije završeno. Ja sam još jednu godinu igrač Leotara, tako da će posljednju riječ, ako me Leh bude tražio, reći Uprava Leotara", dodaje Šešlija.

Brazzo du bist gerade der einzige Bosniake im FOrum alle anderen sind gesperrt:toothy2:

Zurück
Oben