Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren
  • Guten Rutsch, Sretna Nova, Καλή Χρονιά, Gëzuar Vitin e Ri, Mutlu Yıllar
    Wünscht das BalkanForum-Team

Zmajevi

VfL Wolfsburg-Presseservice

Veröffentlicht: 26.06.2007 - 16:21 Uhr

Edin Dzeko erhält Vier-Jahres-Vertrag - Sechster Neuzugang für die neue Saison
Fußball-Bundesligist VfL Wolfsburg hat den bosnischen Nationalspieler Edin Dzeko vom tschechischen Erstligisten FK Teplice verpflichtet. Der 21-jährige, der einen Vertrag bis 2011 erhält, absolvierte am heutigen Dienstag, 26. Juni, die sportärztliche Untersuchung.

"Er ist eine Verpflichtung für die Zukunft. Edin Dzeko ist ein hoffnungsvoller junger Stürmer, der im letzten Jahr einen großen Entwicklungsschritt gemacht hat und sich in die bosnische Nationalmannschaft gespielt hat", so Trainer und Sportdirektor Felix Magath. Dzeko, der im Vorjahr zum besten ausländischen Spieler der tschechischen Liga gekürt wurde und alle Jugendauswahlteams seines Landes durchlief, absolvierte bislang zwei Spiele für Bosnien.
Magath: "Mit einem Tor und einer Vorlage hatte Dzeko dabei großen Anteil an den letzten beiden Siegen der Nationalmannschaft Bosniens."

Nach Ashkan Dejagah, Vlad Munteanu, Sergiu Radu, Daniel Baier und Sascha Riether ist Edin Dzeko der sechste Neuzugang der "Wölfe" für die Saison 2007/2008.

ich glaube dass er sich da in diesem jahr noch nicht durchsetzen wird...
hauptasache ich kann ihn bei premiere sehen:toothy2:
wird schwer die erste halb saisson.
aber ich denke er wird mit radu im sturm spielen marcelinho hinter den spitzen und munteanu kommt von links. das würde aufgehen.;)

Sportin / Info
pixel.gif

kamp3_2_7.jpg

pixel.gif

Otvoren Milan Junior Camp u Sarajevu
pixel.gif
Oko 150 dječaka iz cijele BiH danas su okviru “Milan Junior Campa” na stadionu FK “Željezničar” u Sarajevu počeli trenirati sa stručnjacima iz slavnog italijanskog kluba “Milan”.
pixel.gif
Njihovom uzbuđenju i sreći nije bilo kraja kada su odjeveni u dresove europskog prvaka istrčali na terene na Grbavici i tako počeli petodnevnu obuku pod mentorstvom najboljih italijanskih nogometaša.

Počeo sam sanjati svoj san. Presretan sam što imam priliku trenirati sa europskim prvacima i radujem se što ću lično vidjeti i njihov šampionski pehar. Nadam se da ću dobro usvojiti tehnike i taktike Milanovih trenera, te možda biti odabran među četiri najbolja učesnika ovog kampa i tako zaigrati na San Siru, govori nam Suad Mešanović.

Dječaci su, inače, podijeljeni prema uzrastu u osam grupa, a svaka grupa ima svog trenera. Uz vježbe zagrijavanja, prakticiraju se individualne i grupne vježbe, tako da treneri mogu posvetiti dovoljno vremena i pažnje svakom dječaku pojedinačno.

Namjerno smo podijelili dječake u manje grupe kako bismo mogli što brže i bolje uočiti njihov talenat, spretnost, brzinu… Svima će na kraju biti uručene diplome za uspješnu obuku, a četiri najbolja dobit će priliku da, s odabranim dječacima iz drugih zemalja u kojima organiziramo ove kampove, počnu trenirati s juniorima AC Milan, objašnjava Marco Schembri, generalni menadžer “World Milan Junior Campa”.

Osim na travnatim terenima na stadionu “Želje” na Grbavici, euforije ima i među roditeljima i posmatračima kampa. Pojedini roditelji su bar na jedan dan uspjeli ostaviti poslovne obaveze po strani, a dan provesti u ljetnoj bašti pored stadiona ponosno posmatrajući svoje sinove.

Kao i svaka majka, učinila bih sve za sreću i zadovoljstvo svog djeteta. Zaista, ovo je odličan projekat i bilo mi je drago kada sam čula da su sponzori s AC Milan sklopili ugovor o trogodišnjoj realizaciji ovog kampa. Pohvalno je i to što su za dječake besplatno obezbijeđeni hrana i piće. Prijatno sam iznenađena i dobrom organizacijom, kaže Halida Kovačević.

Prva grupa “Milan Junior Camp BiH” obuku završava u petak, 06. jula, dok će obuka za drugu grupu biti održana u periodu od 09. do 13. jula.

Zurück
Oben