Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana je prezentacija arhitektonskih rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Bilino Polje.
Prikazane su 3D vizuelizacije arhitektonskih rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Bilino Polje, koje su predložili zenički arhitekti Zvjezdan Turkić i Bernard Bostijančić.

Prema oba prijedloga stadion bi mogao primiti 30.000 gledalaca. Stadion bi imao dvije etaže, a izgradnja bi tekla etapno u skladu sa prilikama i mogućnostima

bilinopolje3.jpg

bilinopolje2.jpg

bilinopolje.jpg

21.03.2011--------> Platz 1132
13.09.2011--------> Platz 460
12.12.2011--------> Platz 340

Damir hat sich in nicht einmal 9 Monaten um 792 Plätze verbessert! Mit 19 Jahren nicht schlecht und immernoch der einzigste Tenisspieler in BIH der vom Staat Geld bekommt :lol:

----
----
----

Bosnien U19

Töpfe...

Pot A: England, France, Spain (holders), Bosnia and Herzegovina, Portugal, Greece, Hungary
Pot B: Germany, Croatia, Belgium, Ukraine, Switzerland, Netherlands, Denmark
Pot C: Georgia, Romania, Slovenia, Republic of Ireland, Armenia, Czech Republic, Turkey
Pot D: Austria, Norway, Cyprus, Israel, Italy, Serbia, Montenegro

Group 1: France, Netherlands, Czech Republic, Norway

Group 2: England, Switzerland, Slovenia, Montenegro

Group 3: Hungary, Germany, Romania, Serbia

Group 4: Portugal, Ukraine, Republic of Ireland, Israel

Group 5: Greece, Denmark, Turkey, Cyprus

Group 6: Bosnia and Herzegovina, Croatia, Georgia, Austria

Group 7: Spain (holders), Belgium, Armenia, Italy

bosnienu19.png

--
--
--

Nihad Hadžikić: Austrijanci me nagovaraju da igram za njih

Rođen sam u Beču, ali osjećam se Bosancem i Hercegocem, kaže Nihad Hadžikić....

11 Spiele
15 Tore
9 Vorlagen

:king:

--
--
--
Odlične igre naših fudbalera u proteklim sezonama njemačke Bundeslige, otvorila su vrata i mnogobrojnim mladim fudbalerima iz naše zemlje da počnu graditi uspješnu karijeru. Bavarski velikan, Bayern iz Munchena, dobio je svoju bosansku zvijezdu, 12-godišnjeg Berina Brzovića.

12 Jahre alt und nun bei den Bayern...

"ŽELIMO DIREKTAN PLASMAN NA SP"

Komitet za normalizaciju NS/FS Bosne i Hercegovine uhotelu "Art" danas je održao press konferenciju na kojoj se govorilo o radu Saveza u proteklom periodu.
Na današnjoj press konferenciji prisustvovali su Ivica Osim, Dino Begić i Faruk Hadžibegić.

"Bitno je istaći šta je sve urađeno ove godine, od suspenzije Saveza, reforme administracije i usklađivanja Statuta. Ima još mnogo posla i naredne godine", rekao je član Komiteta Dino Begić, dodavši:

Skraćivanje lige jedna od ideja

"Ima ideja o skraćivanju lige i osnivanja udruženja premijerligaša. Rak rana saveza je finansijska situacija, uspjeli smo to donekle i sanirati".

"Analizu koju smo napravili u Komitetu o uspjesima reprezentacije je donekle zadovoljavajuća. Zadovoljni smo rezultatima koje je Safet Sušić napravio sa ekipom. Uz jedan plan i program želimo otići na Svjetsko prvenstvo. Dakle, nije nam cilj baraž, već direktan plasman. Imamo ponude za prijateljske utakmice iz Japana, Irana i Čilea", kazao je Hadžibegić, ambasador bh. fudbala, dodavši:

"Osim će ovih dana sa Papetom obaviti razgovore, a naša je želja da Pape ostane selektor".

"Probat ćemo da smanjimo ligu, jer su naši tereni bruka i takmičenje je nekvalitetno. Ako smanjimo ligu, povećat ćemo kvalitet. Mi smo jedina zemlja u Evropi koja nema adekvatan stadion za reprezentaciju", istakao je predsjednik Komiteta Ivica Osim.

"?elimo direktan plasman na SP" - SportSport.ba | BH FUDBAL

Uspio je naš teniser dokazati da može igrati na vrhunskom nivou i u profesionalnom tenisu, nakon što je prošlih sezona bilježio sjajne rezultate u juniorskoj konkurenciji. Zanimljiv je podatak da je Džumhur u ovoj sezoni napravio skok za 669 mjesta na ATP listi, što je ogroman uspjeh i napredak.

Svoju debitantsku sezonu u profesionalnom tenisu započeo je kao 1008. igrač na svijetu, a kraj godine će dočekati na 339. mjestu ATP liste. Također, Damir je najmlađi Evropljanin u top 400, što daje dodatni značaj svim uspjesima.

U razgovoru za naš portal, 19-godišnji bh. teniser istakao je zadovoljstvo rezultatima iz 2011. godine.

"Na početku sezone cilj je bio ulazak u društvo od 500 najboljih tenisera, a sve iznad toga bio bi dodatni bonus. Već krajem augusta mjeseca uspio sam ispuniti taj cilj, te sam u nastavku sezone igrao mnogo rasterećenije. Mogu reći da sam dobro odabrao i rasporedio turnire. Imao sam manjih padova u formi, što je i logično, jer je skoro nemoguće odigrati perfektnu sezonu. Nakon Davis Cupa sam izgubio dva meča u kojima sam imao prednost, ali ti rezultati su došli kao posljedica poraza naše reprezentacije od Danske", izjavio je Damir Džumhur u razgovoru za SportSport.ba.

Džumhur je ove godine nastupio na 21. turniru, a zabilježio je 48 pobjeda i 18 poraza u singlu, odnosno 36 pobjeda, naspram 14 poraza u konkurenciji dublova. Početak godine nije mogao nagovijestiti sve uspjehe koje će bh. teniser ostvariti u ovoj sezoni.

Odigrao je nekoliko ITF futures turnira na startu i uspijevao je proći prvo kolo, a u tom trenutku pobjeda protiv Andree Arnaboldija (308. igrač na svijetu) bila je veliki uspjeh. Potom slijedi serija turnira iz futures kategorije u našoj zemlji, Srbiji i Hrvatskoj.

Prvi turnir u seniorskoj konkurenciji osvaja u Brčkom, a tu titulu uz onu iz Osijeka, koju je osvojio nekoliko mjeseci kasnije, izdvaja kao najznačajniju u karijeri. Treba napomenuti da je Džumhur u Osijeku došao do trofeja bez izgubljenog seta, a to je bilo krajem augusta mjeseca. Poslije Osijeka u Dubrovniku dolazi do trofeja u singl i dubl konkurenciji, koji mu donosi najviše bodova i veliki skok na ATP listi.

"Svaka titula je jednako važna za mene, ali prednost dajem turnirima u Brčkom i Osijeku. Naime, u Brčkom sam osvojio prvu profesionalnu titulu, koja će mi sigurno ostati u sjećanju do kraja života. Pred polufinalni duel sam proslavio i rođendan, tako da se sve nekako poklopilo. Drugu titulu sam osvojio u Osijeku gdje me ljudi mnogo cijene i jako su srdačni i gostoljubivi. Gotovo uvijek igram na centralnom terenu i zaista se ocjećam kao kod kuće. Sa druge strane, turnir u Dubrovniku je jako značajan, jer sam tu sakupio najviše poena, uz najveći nagradni fond", rekao je Džumhur u razgovoru za naš portal.

Mnogi su osporavali kvalitet mladog bh. tenisera govoreći kako bilježi sjajne razultate na zemljanoj podlozi, ali da ostale podloge predstavljaju problem. Međutim, nakon završetka sezone na 'zemlji', Damir se odlučio za nastup na tvrdoj podlozi u Antaliji. Naravno, taj turnir osvaja i pobjeda iz Antalije mu donosi konačno 339. mjesto na ATP listi za ovu sezonu.

"Iako preferiram zemljanu podlogu pokazao sam da nisam igrač za samo jednu podlogu. U Antaliji sam osvojio ITF turnir na tvrdoj podlozi, sa kojim sam zaključio ovu sezonu. Uhvatio sam ritam, što je jako bitno za samopouzdanje pred sljedeću sezonu. Također, moram napomenuti da su me povrede skoro zaobišle, što je svakako najvažija stavka za uspjeh. Ljetos sam imao manje povrede leđa i ramena, ali one nisu uticale na ostatak sezone", rekao je Džumhur, te naglasio ciljeve za sljedeću godinu:

"Cilj za početak naredne sezone je plasman u top 300, tačnije dolazak do pozicija koje bi mi osigurale kvalifikacije za Roland Garros i Wimbledon. Smatram da mogu ostvariti te ciljeve, a u prilog tome ide i činjenica da do maja mjeseca branim samo tri poena. Kombinovat ću ATP, Futures i Challenger turnire, a svoj prvi nastup u narednoj godini trebao bih zabilježiti na ATP 250 turniru u Zagrebu. U martu mjesecu bih, ako bude dovoljno sponzora, trebao ići na azijsku turneju koja bi mi mogla donijeti veliki broj bodova. Posebno se želim zahvaliti svom sponzoru, BH Telecomu, koji mi je pokrio cijelu sezonu."

Frapantan je podatak da je Damir napredovao za 669 mjesta u ovoj sezoni, a za usporedbu smo uzeli primjer sa prvim 'reketom' svijeta, Novakom Đokovićem. Naime, čak i kada je popularni Nole napravio najveći pomak i skok na ATP listi nije dostigao našeg Džumhura.

D?umhurova debitantska sezona iz snova - SportSport.ba | Duplo vi?e informacija! Duplo vi?e sporta!

Zurück
Oben