Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Mnogi od vas ne znaju da je svojevremeno (2005. godine) na probu u Željezničar došao tada još nepoznati Yaya Toure (danas ponajbolji veznjak na svijetu). No, nakon mjesec dana treniranja nije zadovoljio apetite stručnog stožera plavih sa Grbavice te je otišao put Monaca. Iz Monaca je otišao u slavnu Barcelonu, a iz Barcelone u Manchester City (najskulji transfer na Ostrvu). Yaya Toure je igrač za slabije lige od naše (Primera, Premiership), ali u ovakvoj zahtjevnoj i najjačoj ligi BiH očito ne može doći do izražaja.

598454_4431782991621_927676861_n.jpg

hahaha klingt unglaublich :D

[h=1]Mladi Zmajevi otputovali u Podgoricu[/h]Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Podgoricu, gdje će sutra i u četvrtak odigrati dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Crne Gore.

Selektor Toni Karačić za ove susrete pozvao je sljedeće igrače:

Vedran Kjosevski, Damir Sadiković, Edin Salčin (FK Željezničar), Emir Plakalo, Faris Handžić, Samir Radovac (FK Sarajevo), Mirko Marić, Ante Petrović, Vinko Šaravanja (NK Široki Brijeg), Fedor Predragović, Stefan Savić (FK Borac-Banja Luka), Miloš Šatora, Dejan Maksimović (FK Kozara-Gradiška), Renato Gojković, Omar Pršeš, Semir Musić (FK Sloboda-Tuzla) Marko Odak, Antonio Rozić (HŠK Zrinjski-Mostar), Mirza Ćemalović (FK Velež-Mostar), Emir Imamović (FC Lokomotiv-Moskva), Almir Tandić (FC Red Bull-New York) i Andrej Modić (FC Milan-Milano).

Koordinator za mlade selekcije Nogometnog saveza BiH Murat Jaha rekao je Feni da će bh. nogometaši danas u poslijepodnevnim satima u Podgorici imati trening.

Sutrašnji susret zakazan je za 13, a u četvrtak u 11 sati.

Mladi Zmajevi otputovali u Podgoricu - SportSport.ba

Bin mal gespannt wie sich Andrej Modic vom Ac Mailand machen wird. Soll ein großes Talent haben.

Kolasinac hatte ebengrade mit 19 sein Championsleague-Debüt für Schalke 04. Hat ein ordentliches Spiel gemacht. Aus dem wird noch was.

Glaubst du er wird für uns spielen? Ich glaube nicht, schon wegen seinem Bruder. Aber naja mal sehen, vllt. entscheidet er sich ja anders.

Ich denke mal das die Chancen garnicht mal so schlecht stehen, dass er für Bosnien aufläuft. Nur muss sich dringend einer auch bei Sead Hajrovic melden aus dem Verband (!!) , was er auch bemängelt hat. Er meinte ja auch, sobald er vom Verband kontaktiert wird, ist er auch zu Gesprächen bereit. Wenn er demnächst paar Spiele für Arsenal bestreitet, wird es sicherlich in den Fokus von Susic bzw. Jagodic fallen und einer berufung bekommen. Wir brauchen ein Leute im Verband die sich explizit mit den Talenten im Ausland und in Bosnien beschäftigen.

Ferguson spremio osam miliona funti za Begovića!

Golman reprezentacije BiH i engleskog premijerligaša Stokea Asmir Begović na pragu je prelaska u Manchester United.

Kako javlja Daily Mail, ekipa s Old Traforda je u januarskom prelaznom roku spremila osam miliona funti za dovođenje našeg čuvara mreže u svoje redove.

Trener crvenih đavola Alex Ferguson, prema tvrdnjama britanskog lista, nije zadovoljan trenutnim golmanima Davidom De Geaom i Andersom Lindergaardom te je kao adekvatnu zamjenu vidio upravo u Begoviću.

Begović je trenutno jedan od najboljih golmana engleskog prvenstva sa najmanje primljenih pogodaka u ovoj sezoni. Braneći u 15 utakmica za svoj Stoke ovaj kršni Trebinjac primio je isto toliko golova što ga svrstava među najbolje golmane ove sezone u svijetu.

S druge strane, Begović tvrdi kako ga ugovor sa Stokeom veže još tri godine te da nije opterećen mogućim napuštanjem kluba.

- Veliki je kompliment kada se za vas interesuju veliki klubovi. Moj menadžer i ja svu situaciju sagledavamo na jedan realan način, i on mi vjerovatno ne bi dozvolio promjenu kluba. Koncentrisan sam na Stoke i svojim igrama klubu želim doprinijeti da bude što uspješniji. Ovdje sam sretan i nije mi problem ostati u Stokeu", rekao je Begović, za kojeg, osim Uniteda, se interesuju još Liverpool i od ranije Chelsea.

Ferguson spremio osam miliona funti za Begovi

Bin mal gespannt wie sich Andrej Modic vom Ac Mailand machen wird. Soll ein großes Talent haben.
Zu diesem hätte ich eine Frage und zwar ist er "ethnisch" gesehen Serbe? Hat er ein Spiel schon gemacht?
Schade das Sead Hajrovic gestern auch keine Chance bekommen hat zu spielen. War ja mit im Kader von Arsenal.
Der wird nicht für euch spielen (siehe Twitter)

Zurück
Oben