Ferguson spremio osam miliona funti za Begovića!
Golman reprezentacije BiH i engleskog premijerligaša Stokea Asmir Begović na pragu je prelaska u Manchester United.
Kako javlja Daily Mail, ekipa s Old Traforda je u januarskom prelaznom roku spremila osam miliona funti za dovođenje našeg čuvara mreže u svoje redove.
Trener crvenih đavola Alex Ferguson, prema tvrdnjama britanskog lista, nije zadovoljan trenutnim golmanima Davidom De Geaom i Andersom Lindergaardom te je kao adekvatnu zamjenu vidio upravo u Begoviću.
Begović je trenutno jedan od najboljih golmana engleskog prvenstva sa najmanje primljenih pogodaka u ovoj sezoni. Braneći u 15 utakmica za svoj Stoke ovaj kršni Trebinjac primio je isto toliko golova što ga svrstava među najbolje golmane ove sezone u svijetu.
S druge strane, Begović tvrdi kako ga ugovor sa Stokeom veže još tri godine te da nije opterećen mogućim napuštanjem kluba.
- Veliki je kompliment kada se za vas interesuju veliki klubovi. Moj menadžer i ja svu situaciju sagledavamo na jedan realan način, i on mi vjerovatno ne bi dozvolio promjenu kluba. Koncentrisan sam na Stoke i svojim igrama klubu želim doprinijeti da bude što uspješniji. Ovdje sam sretan i nije mi problem ostati u Stokeu", rekao je Begović, za kojeg, osim Uniteda, se interesuju još Liverpool i od ranije Chelsea.
Ferguson spremio osam miliona funti za Begovi
wär schooo cool wenn asmiir zuu manuu kommt...