Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Etwas unpassend über Losglück zureden, wenn man sich die Gruppe anschaut..

Das erste Losglück seit bestehen von Bosnien. BiH-Spanien ist ja schon fast ein Derby gewesen in den letzten Jahren -.- zwei mal Portugal in der Barrage (das zweite mal bei der Auslosung fühlte ich mich eh irgendwie verarscht). Aber das ist ein anderes Thema!

Das erste Losglück seit bestehen von Bosnien. BiH-Spanien ist ja schon fast ein Derby gewesen in den letzten Jahren -.- zwei mal Portugal in der Barrage (das zweite mal bei der Auslosung fühlte ich mich eh irgendwie verarscht). Aber das ist ein anderes Thema!

Zugegeben, da hast du Recht. Man muss auch mal Glück haben dürfen :)

[h=1]Jagodić pred Makedoniju: Rezultat nam je bitan[/h]Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Makedonije
Naši reprezentativci danas će na Koševu od 15:30 sati odraditi trening, a Jagodić naglašava da je važan rezultat u sutrašnjoj utakmici.

"Ovo je ozbiljan protivnik i mi očekujemo napredak u igri u odnosu na utakmicu sa Poljskom. Rezultat nam je bitan, pobjeda bi nam sa psihološkog aspekta mnogo značila, jer juni je blizu i početak kvalifikacija", kaže Jagodić i dodaje:

"Sužavamo broj kandidata koje testiramo i već sada imamo „kostur“ tima. Žao mi je što neću moći računati na Muhameda Bešića, koji se vratio u Mađarsku, ali i bez njega imamo kvalitetan tim. Jedino što me brine jeste teren, jer ako bude padavina, onda ne možemo očekivati dobre uslove za igru".

Utakmica BiH - Makedonija igra se sutra od 15:30 sati na stadionu Slavije u Istočnom Sarajevu. Glavni sudac je Emir Alečković iz Sarajeva.

Jagodi? pred Makedoniju: Rezultat nam je bitan - SportSport.ba

Kao prvo cestitam svim navijacima BiH na zasluzenoj pobjedi protiv Grcke - svaka vam cast.

Citam na "B92" ovu izjavu Pape

Sušić: Sada me hvata strah
Izvor: B92 |
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić kaže da ga "hvata strah" posle pobede njegovog tima nad Grčkom.
Boze, kad gledam ovog skromnog i odmijerenog covjeka, a nekad velikog fudbalera (idol moje mladosti), ne mogu a da mu ne zazelim uspjeh. Nas maneken prima deset puta vecu platu. Pape radi za platu od 2500 evra, a ovaj nas veliki poznavalac menadzera i nota za 35000 evra mjesecno. Koliko se sjecam jos dok su potpisivali bilo je natezanja oko toga gdje ce platiti porez. Posle prodaje pricu o patriotizmu i kako tu nije dosao zbog para. Kod vas se igra fudbal od srca, i zato vam skidam kapu.

Bosna i Hercegovina igra napadacki fudbal, i to mi se najvise svidja kod vas (gledao sam opsirniji snimak reprize izmedju vas i grka). Zaista je to jedna lijepa pas igra u kojoj se gine za svaki duel i loptu. U Liechtensteinu ste pobijedili 0 : 8 i sjecam se da je kod rezultata 0 : 7 Pjanic imao neke lude startove i borio se da lopta ne bude izgubljena - to mi je stvarno ovako bilo cudno jer ja bih recimo prvi spustio loptu u tim momentima i cekao kraj utakmice. Mozda zato i jeste Grcka tog istog Liechtensteina kod kuce dobila 2 : 0 i ne bas lagano. Ja mislim da rezultat takve igre i ekipe izmedju ostaloga lezi u cinjenici da su vam veci broj fudbalera ipak odskolovale druge mocne zemlje i lige, uz sve drugo naravno sto se poslozi na terenu i van njega. Doslo je vrijeme kada mladi Bosanci sirom Evrope odricu se sportskih drzavljanstava : Njemacke, Svicarske, Austrije i dolaze da igraju za zemlju svojih roditelja - bravo. Neki od njih su cak bili i kapiteni u mladjim selekcijama evropskih pa i svjetskih zemalja. Nekoliko tih slucajeva promjene sportskog drzavljanstva je i trenutno u toku tako da konkurencija u BH timu zbilja jaca iz dana u dan. Kako se BIH bude priblizavala Brazilu sigurno ce tih slucajeva biti jos. Bosna i Hercegovina trenutno igra ljepse za oko, i to uspjesno.

Neka vam je sa srecom.

Zurück
Oben