Kozarčanin
Gesperrt
Teškom paljbom protiv 'lake konjice'
Gušo, Berberović, Bajić, Nadarević, Hrgović, Rahimić, Damjanović ili Blatnjak, Maletić, Misimović, Muslimović i Džeko najvjerovatnija je postava nogometne selekcije BiH za meč protiv mađarske lake konjice.
Istina, selektor Fuad Muzurović kazao je da će u Fehervaru igrati najspremniji te da ne pati od imena. Podsjećanja radi, Muzurović je ovdje prije svega mislio na rovite Muslimovića, Misimovića, ali i na Čustovića i Damjanovića. Ipak, uvjerenje da će liječnička ekipa sa dr.Jerlagićem na čelu učiniti sve da pomenuti budu spremni za utakmicu u Mađarskoj, u kojoj bh. selekcija vjeruje kako može slaviti pobjedu i na taj način još se više približiti plasmanu na EP.
U Mađarsku putuju 23 igrača kako ne bi bilo eventualnih problema oko povrijeđenih igrača, kazao je Muzurović, još jednom dodajući da ima dosta podataka o Mađarima te ispalio sada već istorijsku rečenicu:
Zašto ne bismo bili optimisti. Imamo pravo da to budemo, kaže selektor i nastavlja: Želja nam je na teren izvesti najspremniju ekipu. Nemamo psihološkog pritiska, ali svi smo svjesni da bismo sa povoljnim rezultatom mnogo dobili. Muzurović je rekao i to kako bi već sada mogao izdiktirati početnih jedanaest, ali da do susreta sa Mađarima ima još nekoliko dana te da se mnoge stvari mogu promijeniti. Ipak, nije propustio da ne pomene Dragana Blatnjaka, povratnika u bh.selekciju.
Raduje me prisustvo Blatnjaka, koji me izuzetno dojmio. Postao je stabilan, jak, čvrst i na treninzima pokazuje zavidnu formu, kaže Muzur i ničim izazvan sipa komplimente za Adnana Gušu.
Gušo je u prvom planu. Trenutno je neprikosnoven na golu. Sa njim smo osvojili devet bodova, a ne krivim ga za primljene pogotke, s obzirom na to da je bilo propusta u cijeloj ekipi, riječi su rapoloženog selektora, koji će Mađare, vjerovatno kao i Norvežane, napasti na njihovom terenu.
Mađari su protiv Talijana igrali nadahnuto, ali mi imamo snage i moći da odgovorimo na njihovu igru. Drago mi je što igrači sa optimizmom iščekuju ovaj duel uvjereni u svoj kvalitet, kazao je selektor za Oslobođenje. Nogometni reprezentativci BiH u Mađarsku putuju danas u 14.30, a u petak je planiran trening na stadionu u Fehervaru. Meč počinje u subotu u 16 sati, uz direktan TV prenos na Pinku.