Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

vedocaticsejo.jpg

Vedo Ado Sejo

U borbi za EP BiH protiv Gruzije, Latvije, Holandije i Rumunije

Bh. košarkaši žrijebani u grupu D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji
Autor E.J. | Objavljeno 04.12.2011. u 02:04

thumb.php
Naša reprezentacija borit će se za jedno od preostalih 16 mjesta na EP-u
Muška košarkaša reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u grupi D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji u kojoj su još Gruzija, Latvija, Holandija i Ruminija, odlučeno je na jučerašnjem žrijebanju u Frejsingu (Njemačka).

Naš tim žrijeban je iz druge jakosne grupe, nosilac je Gruzija, također učesnik posljednjeg EP-a 2011. u Litvaniji, iz trećeg šešira dobili smo Latviju, iz četvrtog Holandiju i iz petog Rumuniju.

Kvalifikacije su na rasporedu od 15. avgusta do 11. septembra iduće godine, a završnica Eurobasketa od 4. do 22. septembra 2013. u Sloveniji.

Selekcije (ukupno 31) raspoređene su u šest kvalifikacionih grupa sa po pet timova i jednu sa šest. Po dvije prvoplasirane iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane igrat će na EP-u.

Tih 16 reprezentacija priključiti će se Španiji, Francuskoj, Rusiji, Makedoniji, Litvaniji, Grčkoj, Velikoj Britaniji i Sloveniji koje su na osnovu ranijih rezultata osigurali učešće na Eurobasketu u Sloveniji.

Sastavi kvalifikacionih grupa

GRUPA A: Srbija, Izrael, Crna Gora, Estonija, Slovačka, Island.

GRUPA B: Njemačka, Bugarska, Švedska, Azerbejdžan, Luksemburg.

GRUPA C: Hrvatska, Ukrajina, Mađarska, Austrija, Kipar.

GRUPA D: Gruzija, BiH, Latvija, Holandija, Rumunija.

GRUPA E: Finska, Poljska, Belgija, Švicarska, Albanija.

GRUPA F: Turska, Italija, Portugal, Češka, Bjelorusija.

U borbi za EP BiH protiv Gruzije, Latvije, Holandije i Rumunije - Dnevni Avaz - Uvijek prvi!

Zuletzt bearbeitet:
MEDUNJANIN SE SUKOBIO SA TRENEROM

Medunjanin je najplaćeniji fudbaler u Izraelu, a Maccabi ga se želi zbog toga što je prije moguće riješiti. Zbog toga ga, tvrde izraelski mediji, trener Motti Ivanir drži na klupi u posljednje tri utakmice.

Nakon što je i treću utakmicu presjedio na klupi, Medunjanin se nakon jučerašnje utakmice sukobio verbalno sa trenerom, a svjedoci tvrde da su saigrači spriječili teži incident.

Ovaj bh. reprezentativac, rođen u sarajevskom naselju Ali Pašino polje, gotovo će pa sigurno u januaru napustiti Maccabi. Za Medunjanina je zainteresovana engleska ekipa Wigana, ali i nekoliko bundesligaških momčadi.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/medunjanin-se-sukobio-sa-trenerom/69689

Zuletzt bearbeitet:
ŠTILIĆ: NE PREGOVARAM SA LECHOM

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić demantovao je u razgovoru za SportSport.ba da je počeo pregovore sa Lechom oko novog ugovora.
Poljski mediji objavili su jutros informaciju kako je Semir Štilić počeo pregovore sa čelnicima svoje ekipe Lecha iz Pozana oko produženja ugovora, koji mu ističe u junu naredne godine.

Međutim, ovo baš i nije najtačnije, a Štilić je za SportSport.ba kazao kako se njegovi razgovori sa čelnicima poljske ekipe i ne mogu nazvati pregovorima.

"Ne, ne pregovaram sa Lechom oko novog ugovora. Mi posljednjih dana više razgovaramo, pričamo o nekom mom učinku u vremenu koje sam proveo ovdje u Poznanu. Kada se pregovara o ugovoru onda pričate o njegovom trajanju, visini primanja i sličnim stvarima, a mi se nismo dotakli niti jedne od tih tema", kaže Štilić.

U više si navrata spomenuo kako želiš napustiti Poljsku. Postoji li neka opcija za odlazak?

"Postoji nekoliko opcija. Vidjećemo. Mislim da sam nakon 3,5 godine provedene u Poljskoj sazrio za neku drugu ligu", dodao je Štilić.

?tili?: Ne pregovaram sa Lechom - SportSport.ba | INO FUDBAL

ŠTILIĆ: NE PREGOVARAM SA LECHOM

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić demantovao je u razgovoru za SportSport.ba da je počeo pregovore sa Lechom oko novog ugovora.
Poljski mediji objavili su jutros informaciju kako je Semir Štilić počeo pregovore sa čelnicima svoje ekipe Lecha iz Pozana oko produženja ugovora, koji mu ističe u junu naredne godine.

Međutim, ovo baš i nije najtačnije, a Štilić je za SportSport.ba kazao kako se njegovi razgovori sa čelnicima poljske ekipe i ne mogu nazvati pregovorima.

"Ne, ne pregovaram sa Lechom oko novog ugovora. Mi posljednjih dana više razgovaramo, pričamo o nekom mom učinku u vremenu koje sam proveo ovdje u Poznanu. Kada se pregovara o ugovoru onda pričate o njegovom trajanju, visini primanja i sličnim stvarima, a mi se nismo dotakli niti jedne od tih tema", kaže Štilić.

U više si navrata spomenuo kako želiš napustiti Poljsku. Postoji li neka opcija za odlazak?

"Postoji nekoliko opcija. Vidjećemo. Mislim da sam nakon 3,5 godine provedene u Poljskoj sazrio za neku drugu ligu", dodao je Štilić.

?tili?: Ne pregovaram sa Lechom - SportSport.ba | INO FUDBAL

Fantastična partija u Euroligi: Teletović igrač kola

Mirza Teletović odigrao je utakmicu sezone u Euroligi. Sa 32 poena i sedam skokova za 37 minuta najbolji bh. košarkaš predvodio je špansku ekipu Kaha Laborala, koja je u derbiju 8. kola grupa A ipak poražena na gostovanju grčkom Olimpijakosu (82:84).

Za utjehu, 26-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je, prema statistici, najbolji igrač 8. kola, mada je MVP naslov pripao krilu Reala Nikoli Mirotiću, koji je imao slabiju statistiku, ali je njegova ekipa zabilježila pobjedu.

Mirza je pogodio pet od osam "trojki", sedam od 16 šuteva za dva poena i tri od četiri slobodna bacanja. Njegova 32 poena rekord su 8. kola, čime je Teletović osvojio status vodećeg strijelca Eurolige sa prosjekom od 22,8.

U MVP poretku, trenutno je treći, što bi se do kraja prve faze, do koje su ostale još dvije runde, moglo i poboljšati s obzirom na to da se vodeći tandem (Andrej Kirilenko, Nikola Batum) vjerovatno vraća u NBA ligu.

Rezultati 8. kola: GRUPA A: Bilbao - Kantu 64:67, Nansi - Fenerbahče Ulker 53:73, Olimpijakos - Kaha Laboral 84:82. GRUPA B: CSKA - Zagreb (Miralem Halilović bez poena, Ante Mašić 5) 87:74, Žalgiris - Panatinaikos 59:94, Unikaha (Nedžad Sinanović 2 skoka) - Bamberg 79:90.

GRUPA C: Anadolu Efes - Armani Armani 84:70, Šarlroa - Partizan 84:79, Real Madrid - Makabi 88:64. GRUPA D: Prokom - Union Olimpija 67:52, Galatasaraj - Montepaski 63:67, Barcelona - Uniks (Henri Domerkant 9 poena) 63:50.

Poredak

GRUPA A: Fenerbahče Ulker 5-3, Kantu 5-3, Kaha Laboral 4-4, Olimpijakos 4-4, Bilbao 3-5, Nansi 3-5. GRUPA B: Real Madrid 6-2, Anadolu Efes 5-3, Makabi 5-3, Partizan 4-4, Armani 2-6, Šarlroa 2-6.

GRUPA C: CSKA 8-0, Panatinaikos 6-2, Bamberg 3-5, Unikaha 3-5, Žalgiris 2-6, Zagreb 2-6. GRUPA D: Barcelona 8-0, Montepaski 6-2, Uniks 5-3, Galatasaraj 3-5, Prokom 1-7, Union Olimpija 1-7.

Masnim slovima označeni su klubovi koji su osigurali plasman u top 16 fazu.

Fantasti?na partija u Euroligi: Teletovi? igra? kola - Dnevni Avaz - Uvijek prvi!

Zurück
Oben