Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Kader der U-21 für das Freundschaftsspiel gegen Albanien:

Golmani: Azir Muminović (Sloboda), Suan Bešić (Marseille)

Odbrana: Stjepan Radeljić (Stuttgart), Marko Mihojević (PAOK), Kemal Osmanković (Željezničar), Advan Kadušić (Zrinjski), Halid Šabanović (Sarajevo), Stjepan Vego (GOŠK), Nihad Mujakić (Sarajevo)

Vezni red: Marijan Ćavar (Eintracht), Nikola Eskić (Napredak Kruševac), Haris Hajdarević (Željezničar), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nikola Dujaković (Krupa), Vladan Danilović (Borac), Edis Smajić (Sloboda), Nemanja Anđušić (Čelik)

Napad: Nardin Mulahusejnović (GOŠK), Mićo Kuzmanović (Sarajevo), Demir Peco (Radnik)


Es fehlen Serbecic (Rosenborg), Civic (Sparta), Todorovic (Sloboda), und Demirovic (Alaves).
 
DdtvR1nVAAEtXjT.jpg:large
 
Počeli radovi na rekonstrukciji travnjaka stadiona Grbavica

180521028.2_xxl.jpg


180521028.1_xxl.jpg


180521028.3_xxl.jpg


180521028.4_xxl.jpg


180521028.10_xxl.jpg


Quote:
Na stadionu Grbavica danas su počeli radovi na rekonstrukciji travnjaka koji je postavljen 1976. godine, a Plavi će od sljedeće sezone igrati na terenu s najmodernijom travom.

Vrijednost investicije za kupovinu i postavku novog travnjaka je 1.254.146 KM, a sv finansira FK Željezničar vlastitim sredstvima te uz podršku institucija.

Renoviranje travnjaka u Dolini ćupova vršit će grčko-bugarska kompanija Hellasod/Greentech s kojom je Željezničar danas i zvanično potpisao ugovor.

"Ukupna vrijednost investicije je 1.216.000 KM, a u drugoj fazi NS BiH će uraditi hibridni travnjak koji će koštati 200.000 eura i bit će u rangu Wembleyja. Također, NS BiH će finansirati zatvoreni sistem kontrole, to jeste brojčanike. Imat ćemo najbolji teren u regiji i šire. Bitno je napomenuti da će osim utakmica igrači prvog tima moći i trenirati na njemu, tako da će sadašnji pomoćni teren biti na raspolaganju omladinskim selekcijama", rekao je Misimović krajem marta ove godine.

Na početku današnjih radova u ime NS BiH bio je i Nihad Hodžić.

"Radi se o planskim aktivnostima ljudi iz Željezničara, kao što je poznato, utakmica s Belgijom morala se igrati na nekom drugom stadionu, no zahvaljujući aktivnosti Uprave FK Željezničar i izgradnji istočne tribine, osigurali su uslove za odigravanje utakmice", rekao je Nihad Hodžić, ekspert NS BiH za stadione te je dodao:

"Iz UEFA-e su istakli da je Grbavica najperspektivniji stadion u smislu podizanja na nivo stadiona treće kategorije. Nadam se da političari ovaj trenutak neće iskoristiti samo za slikanje, a predsjednik NS BiH Elvedin Begić osigurao je milion eura kroz saradnju s UEFA-om te će nakon ovog projekta uslijediti pokrivanje istočne tribine. Travnjak će biti gotov u septembru kada će naša reprezentacija ugostiti Irsku", istakao je on.

Podsjećamo, Željezničar je u posljednjem kolu prošle sezone savladao Sarajevo na Grbavici rezultatom 2:1, a oni su u ovoj sezoni osvojili Kup BiH.

Klix

Promjene travnate podloge na Grbavici | N1 BA
 
Potpuno uklonjen stari travnjak stadiona Grbavica

b_180525095.jpg


Quote:
Željezničar je u ponedjeljak započeo proces zamjene terena na stadionu Grbavica, a danas je okončano uklanjanje starog travnjaka.
U proteklih nekoliko dana travnjak je postepeno uklanjan, a navijači Plavih su imali priliku posljednji put prošetati terenom koji se nalazio u Dolini ćupova dugi niz godina. Također, bilo je dozvoljeno uzimanje uzoraka travnjaka onima koji su željeli ovakav suvenir.

Danas je travnjak u potpunosti uklonjen, čime je završena prva faza projekta, a radovi na zamjeni se nastavljaju.

Izvođač radova je grčko-bugarska kompanija Hellasod/Greentech, a vrijednost investicije je 1.254.146 KM. Iznos osigurava FK Željezničar vlastitim sredstvima i uz podršku institucija.

Rok za izvođenje radova je 60 dana, a oni podrazumijevaju potpunu rekonstrukciju terena sa zamjenom sistema za drenažu, sistema za navodnjavanje te postavljanje nove prirodne i vještačke trave.

Klix
 
Zurück
Oben