Geh endlich schlafen, du schreibst morgen eine Prüfung!!!!!
Super Sliki Ama i zalosno, so Ljugeno sho izbegaje TurcijaEin paar zeitgenössische Fotos aus der Reka-Region:
Hochzeit in Viduse 1958
Das Dorf Prisojnica - Datum unbekannt
Zirovnicko ance Verabschiedung der Bewohner die in die Türkei auswandern - 1955
Rostuse - Datum unbekannt
Zirovnica 1961
Pa vo Zirovnica procentualno naj mnogu begae poradi Arnautite so idele od Vrbjane i Tanushaj. A Arnautite, se pisele kako Zirovcani (znaci kako makedonci-muslimani ili torbeshi) za da mozet i tie da begaet v´Turcija. Inace ne gi primae Turcite na Arnautite da se preselet tamo (Ne znam bas zas, znam samo deka ne gi sakae). Ama sepak gi vratile na granica i zatoa ostana albanski narod vo Zirovnica.Super Sliki Ama i zalosno, so Ljugeno sho izbegaje Turcija
Гуштер;4671758 schrieb:Voll das Kaff.
Imat mnogu takvi tragicni Slucaj i ke nas vo Strushkion Kraj ito ke eden golem Del od site Sela. Porano skoro site Sela bee Torbeshki i Vlashki, nekolku bee Bugarski (Shopskine Sela) bez zafrkancija, sega sve poinako izgledat. Tea beshe one sho tigo kazvev ito ozbilno, bez mrznja i bez nishto, deka mije na steta onoj "Nation-Building-Process" vo nashion Karj nego pominafne. Mije sme site istite Ljuge vo Makedonija ama ednite se profiliraje, drugite si ostanae taka i taja e nashata Tragedia vo najubata Zemja vo Svetov. Taka si ostanafne site kun nikade i se karame za nashion Dom vamu po ovje Pecalbarski Drzavi.Pa vo Zirovnica procentualno naj mnogu begae poradi Arnautite so idele od Vrbjane i Tanushaj. A Arnautite, se pisele kako Zirovcani (znaci kako makedonci-muslimani ili torbeshi) za da mozet i tie da begaet v´Turcija. Inace ne gi primae Turcite na Arnautite da se preselet tamo (Ne znam bas zas, znam samo deka ne gi sakae). Ama sepak gi vratile na granica i zatoa ostana albanski narod vo Zirovnica.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen