M
Mudi
Guest
Kosovës i duhet shumica e thjeshtë për pranim në UEFA
UEFA u ka dhënë fund dilemave se sa vota do t'i duhen Kosovës për pranim në Konfederatën Evropiane të Futbollit (UEFA).
Në Federatën e Futbollit të Kosovës të martën nuk ishin të sigurt nëse për pranim në UEFA mjafton shumica e thjeshtë prej 50 për qind plus 1 votë, apo duhen më shumë vota, përkatësisht dy të tretat. Kjo gjë nuk është e sqaruar as në statutin e UEFA-s, në kapitullin ku flitet për anëtarësim në UEFA), shkruan kohaditore.
Por zyra për shtyp e UEFA-s të mërkurën në një përgjigje për gazetën ka bërë të ditur se Kosovës i mjafton shumica e thjeshtë e votave të kongresit për pranim në shtëpinë evropiane të futbollit. Për kërkesën e Kosovës për pranim në UEFA pritet të votohet më 3 maj, kur do të mbahet kongresi i rregullt i UEFA-s. Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s më 18 shtator e dërgoi në kongres kërkesën e Kosovës për pranim.
Kosovës i duhet shumica e thjeshtë për pranim në UEFA
Am 3. Mai 2016 soll darüber abgestimmt werden, ob der kosovarische Fußballverband (FFK) als volles Mitglied in die UEFA aufgenommen wird. Abstimmen werden die UEFA-Mitgliedsverbände, eine einfache Mehrheit soll schon ausreichen.