Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

★ ★ ★ Përfaqësuesja e Kosovës ★ ★ ★

habe das nur in den albanischen medien gelesen
in dem interview habe ich nirgendwo kosovo raushören können
ab wann genau kommt die stelle?

da steht dass seine Entscheidung entgültig ist und nicht ändern wird. Aber das war zu erwarten.

Ujkani soll verletzt sein und fällt aus, ein Torwart aus dem KS-Liga wurde nachnominiert

Përzgjedhësi i Turqisë, Fatih Terim, thotë se për të nuk do të jetë i rëndësishëm aspak rezultati i ndeshjes me Kosovën, pasi do të zhvillohet një ndeshje miqësore dhe vëllazërore.

“Nesër do të kemi një ndeshje miqësore, vëllazërore dhe rezultati nuk do të ketë shumë vlerësim të madh, sepse jemi si dy shtete vëllazërore dhe kryesore është që jemi bashkë”, deklaroi ai para gazetarëve.

Sipas tij, kjo përballje do të jetë një mesazh për FIFA-n dhe UEFA-n që shumë shpejt edhe Kosova të jetë pjesë e saj.
“Ndeshja e nesërme është mesazhi më i mirë për FIFA-n dhe UEFA-n, se çka jemi duke bërë me mobilizim dhe ne si shtete zaten e kemi njohur Kosovën mirëpo ndeshja e nesërme është një përgjigje më e mirë”, shtoi ai, transmeton Kosovapress.

Trajneri turk ka shprehur falënderimin për pritjen e ngrohtë që i është bërë dhe ka thënë se ndihet tepër i lumtur që ndeshjen e 100-të të tij do ta zhvillojë me Kosovën.
Me tej, përzgjedhësi turk shtoi se kanë pranuar me kënaqësi ftesën e Kosovës për ta luajtur këtë ndeshje, pasi që edhe presidenti edhe kryetari i Federatës turke kanë qenë pro që kjo ndeshje të luhet me Kosovën.

“Së pari po sa ka ardhur ftesa për të luajtur me Kosovën ne nuk kemi hezituar dhe menjëherë e kemi pranuar, pasi shkaku kryesor është se jemi si shtet vëllezër, shteti mik i Kosovës, edhe pse se nuk e kemi pasur në kalendar, por menjëherë e kemi pranuar”, theksoi Terim.

Ai ka thënë se pas kësaj ndeshje do të thellohet edhe me tutje bashkëpunimi dhe do ta ndihmojnë Federatën e Futbollit të Kosovës, si në shkollimin e trajnerëve, futbollistëve apo edhe ndihma tjera.

© telegrafi.com

Fati Terim freut sich sehr über da Spiel gegen Kosovo. Für ihn und die Türkei ist es nicht nur ein Freundschaftsspiel sondern ein Spiel unter Brüdern. Mit diesem Spiel soll ein weiteres Zeichen für die FIFA und UEFA gesetzt werden. Und das soll nur der Beginn sein. In Zukunft will man Kosovo unterstützen, wie zB bei der Ausbildung der Trainer und andere Dinge.

http://gazetatribuna.com/foto.php?foto=/sport/2014_05/Terima_20140521082011.jpg&pozita=foto_lajm_in

U zhvillua ndeshja historike, ndërsa tani është radha për takimin e dytë. Nuk bëhet fjalë për Haitin, po për një kundërshtarë shumë herë më të madh dhe më të fortë. Në stadiumin olimpik ‘Adem Jashari’, Përfaqësuesja e Kosovës do ta presë një fuqi në futbollin evropian siç është Turqia e cila kishte zënë pozitën e tretë në Kampionatin botëror 2002 dhe në Kampionatin evropian 2008.

Populli i Kosovës dhe në përgjithësi shqiptar besojnë fuqishëm në një paraqitje dinjitoze të futbollistëve tanë ndaj yjeve turq të cilët po shkëlqejnë në kampionatet e ndryshme evropiane.

Përzgjedhësi i Kosovës, Albert Bunjaku ka deklaruar se është fat për Kosovën që do t’i ketë dy kundërshtar të fuqishëm. “Është fat i mirë dhe nderë që kemi dy lojë kundër Turqisë dhe Senegalit, kundërshtar superfuqi. Pavarësisht që janë dy lojë ne kemi dashur të marrim një numër të vogël të lojtarëve që ta ruajmë kualitetin. Këto lojë janë për të testuar dhe ta shohim nivelin e tyre”, deklaroi Bunjaku. Tutje trajneri i

Përfaqësueses ka deklaruar se janë bërë gati të gjitha përgatitjet dhe e ka skuadrën më të mirë të mundshme në dispozicion.
“Janë bërë të gjitha përgatitjet. I kemi bërë analizat për dy kundërshtarët. Baza jonë do të jetë brenda grupit tonë. Do të jetë test i mirë për qëndrueshmërinë tonë mentale. Do të përqendrohemi vetëm për lojën me Turqinë. Pas dy ditëve do të nisim të mendojmë për Senegalin. E kam skuadrën më të mirë të mundshme. Besoj në këtë skuadër. Ne i kemi ditur më herët që do të kemi vështirësi. Kampionati evropian e botëror është objektivi jonë”, tha Bunjaku.

‘Shikuesit na ndihmojnë’

Sulmuesi më me përvojë i Kosovës, Albert Bunjaku është shprehur se atmosfera në grup është shumë e mirë dhe do të përballën me dy kundërshtarë shumë të fortë dhe Përfaqësuese profesioniste. “Shumë mirë po ndihem që erdha prapë për të luajtur me Kosovën. Atmosfera në grup është shumë e mirë dhe përpara kemi dy lojë shumë të forta me kualitet të lartë. Luami ndaj dy skuadrave profesioniste dhe mendojmë që të paraqitemi sa më mirë. Edhe ne kemi skuadër të mirë dhe duhet të paraqitemi sa më mirë në këtë ndeshje”, tha Bunjaku. Tutje sulmuesi i skuadrës gjermane Kaiserslautern, ka deklaruar se beson në rezultat pozitiv të Përfaqësueses, pasi tifozët i kanë mbrapa dhe ata do t’i ndihmojnë për ta arritur një gjë të tillë. “Po normale që mungesat e bëjnë të vetën pasi i njeh lojtarët pak më mirë por gjithmonë ndryshon formacioni por kjo nuk duhet të na pengoj dhe duhet të përqendrohemi në ndeshje. Besoj që kemi me marrë rezultat pozitiv pasi i kemi shikuesit pas shpine. Krejt shqiptarët na përkrahin dhe besoj se do t’ia dalim”, përfundoi sulmuesi i rrezikshëm i Kosovës.

Zeigt es auch ein Türkischer Sender?
Danke im voraus.

Soweit ich weiß wird Show TV das Spiel übertragen.

Anpfiff um 18 Uhr MEZ.

Zurück
Oben