Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Abspaltung: Serben gründen Parlament im Kosovo

Hm, ali trebas priznati jednu cinjenicu, da se VJ suprostavila najsavremenijoj tehnologiji, i to sa ajmo reci "najjednostavnjom metodom", odnosno sa maskiranjem/obmanjivanjem.
Jel ti znas (ukoliko si upoznat sa nekim stvarima sto se tice ratnih sredstava) da je VJ koristila tzv."pasivne radarske reflektorske sisteme", koji nisu ELEKTRONIKA, nego se to samo izradjivalo u radionicama !
Sta je to u stvari ?
To su ti te reflektujuce povrsine, udarene od celicnih limova (nadam se da mi mozes sljediti).
I sad kad pogledas cijelu tu stvar (samo sa vojnickog pogleda), VJ nije imala drugu mogucnost nego da NATO zbuni, a to je VJ uspjela, sam NATO to priznaje.

OK,ali ako to smatras uspjehom, ajde nek ti bude!
Na kraju sta vam je vrijedilo?

Na kraju krajeva, Slobo nije zajebao amere, vec svoj narod.
MUP Srbije i VJ povukli se sa Kosmeta, tj. od tada Srbija gubi svaku kontrolu na Kosmetu.
Da se nije suprostavio amerima pocetkom 90-tih, Kosmet nikada nebi bila nezavisna drzava.

Jebi ga! Vas su politicari zajebavali tokom cijelog rata na balkanu! Na zalost ste to primjetili prekasno! Danas se vide gdje ste stigli........:(

Jebi ga! Vas su politicari zajebavali tokom cijelog rata na balkanu! Na zalost ste to primjetili prekasno! Danas se vide gdje ste stigli........:(

Nije sve crno i bijelo.
Neznam djesi ti bio kada se dolje "pucalo" i odakle si, ali znam za sebe.
Valjda se slazes sa mnom, da nema tog "postenog politicara"
Vecina ovih prica bazira na "cula-rekla-kazala".
Al'nema veze.

meinst du etwa das?:
"Fest steht, dass beim Abzug der serbischen Truppen unter den Augen internationaler Beobachter im Juni 700 Panzer und Panzerfahrzeuge das Kosovo verließen. So viele hätten es nach der Erfolgsbilanz der Nato jedoch nicht mehr sein dürfen."
???

Nije sve crno i bijelo.
Neznam djesi ti bio kada se dolje "pucalo" i odakle si, ali znam za sebe.
Valjda se slazes sa mnom, da nema tog "postenog politicara"
Vecina ovih prica bazira na "cula-rekla-kazala".
Al'nema veze.

e moj majstore! Ja sam ti bio u slavoniji i probao prezivjeti napade srpskih agresora........... U glabnom se slazemo da je srbija napadala tude zemlje i na kraju sama vidjela kako je kad neko jaci napada!

e moj majstore! Ja sam ti bio u slavoniji i probao prezivjeti napade srpskih agresora........... U glabnom se slazemo da je srbija napadala tude zemlje i na kraju sama vidjela kako je kad neko jaci napada!

Ti u Slavoniji, ja po Lici, Dalmaciji, Kordunu.
Ja rodjeni Kninjanin proglasen sam na sopstvenoj zemlji "agresorom".
Mozda smo se sreli preko nisana .... ko zna ....

Zurück
Oben