Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Albanien und der Islam - Shqiptaret Musliman Sammelthread

• Ersteller Ersteller Bendzavid
  • Erstellt am Erstellt am
Hey...Hauptsache du hast endlich geschnallt um was es geht...

Ich bin halt ein 'sehr kritisch eingestellter Mensch'. Steht es irgendwo, dass es nicht so gemeint ist? :laughing9:

Pegasus falls du wichtige Informationen zum Thema hast, dann sag bescheid! Kritisieren und kritisch sein kannst du in einem anderen Thread!

Hey ich habs halt so gesehen, wie es sich gerade anbot. 'Und das hat er ja gesagt'. :dontknow:
Muss man also immernoch das ganze Video und grössere Zusammenhänge im Kopf behalten, damit mans richtig interpretiert?

...

ich kanns für dich interpretieren, kleine zusammenfassung!

es ist schlimm das es menschen gibt die albanisch reden und sowas aus ihren mund bringen und uns menschen mit schwänze bezeichnen, hunde welche den tod durch milosevic verdienen.

aber egal wir sind das von den serben schon gewohnt, sie haben uns auch menschen mit schwänze, kanibale, hunde genannt.

don kqira ist schlimmer wie kühe das milcheimer treten zum schluss! (d.h auch wenn er 40 jahre was getan hat zum schluss alles kaputt getretten)
noch schlimmer sind die welche seine schändliche tat verharmlosen!

und er sagt zum schluss egal, wir dürfen uns nicht aufregen und alle katholiken im beschuss nehmen, wir sind die mehrheit der bevölkerung auf uns lastet eine grössere last und wir müssen auf unsere taten und worte aht geben.

FORUMI ISLAMIK .COM

Forum Islamik

vbulletin4_logo.png

Zuletzt bearbeitet:
Ndërhyrja e Policisë, reagon Forumi Musliman i Kosovë

main_xhamia_e_qarshise_-_prishtine.jpg

Ndërhyrja e Policisë, reagon Forumi Musliman i Kosovë

Forumi Musliman i Kosovës, si organizatë e cila monitoron dhe mbikëqyr vlerat e kulturës dhe traditës islame në Kosovë, përmes një komunikate për medie, ka reaguar ndaj ndërhyrjes policore me rastin e faljes së namazit të xhumasë në rrugë përball xhamisë së Qarshisë, si shenjë protestë në kërkesat të arsyeshme për lejimin e një hapësire dhe leje përkatëse nga autoritet komunale të Prishtinës për ndërtimin e një xhamie qendrore në qendër të Prishtinës si nevojë imediate e besimtarëve musliman të Prishtinës.

“Forumi Musliman i Kosovës e ndien veten të obligueshëm që të prononcohet me këtë Deklaratë për shtyp me të cilën jo vetëm që i përkrah protestat e besimtarëve muslimanë, por edhe aktivisht merr pjesë në Lëvizjen Bashkohu në mesin e shumë OJQ-ve pjesëmarrës të shoqërisë civile muslimane në Kosovë në njërën anë, ndërsa në anën tjetër gjykon ashpër ndërhyrjen e policisë së Kosovë në momentin e faljes së namazit të xhumasë, që është një shkelje flagrante e të drejtave njerëzore, të lirisë së shprehjes së përkatësisë fetare si dhe të praktikimit të lirë dhe publik të riteve fetare, me ç’rast si pasojë e kësaj pas prangosjes së një besimtari,ai është rrahur dhe keqtrajtuar në mënyrë më brutale në lokalet e policisë në Prishtinë”, thuhet në komunikatë.

Ky forum shprehet se kanë tentuar të pamundësojnë një veprim të tillë, ndërhyrjen e policisë së Kosovë, mirëpo, për dallim nga java e kaluar, sipas tyre, “tani policia e Kosovës, me urdhër nga strukturat politike udhëheqëse komunale apo qendrore , ka ndërhyrë në mënyrë brutale, dhe falë angazhimit tonë maksimal kemi arrit që të parandalojmë një eskalim më të gjerë të dhunës”.

Forumi Musliman i Kosovës thekson se, edhe pse toleranca dhe harmonia fetare si në Kosovë, ashtu edhe në gjithë shoqërinë shqiptare, është rezultat pikësëpari i shumicës dërmuese muslimane të popullit tonë, ata kërkojnë edhe prej pakicës katolike shqiptare në Kosovë që të jap kontributin e saj për një harmoni të tillë, e jo, sipas tyre, t’u japin leksione dhe udhëzime se ç’duhet bërë. Këtë ata e bazojnë në komunikatën e fundit të lëshuar nga zyra ipeshkvnore e dioqezës Shkup- Prizren, ku mes tjerash, thuhet: “Në kohën e fundit, shfaqen disa dukuri të huaja dhe të dëmshme për popullin dhe shtetin tonë, dukuri këto të cilat rrezikojnë, edhe ashtu gjendjen e brishtë e jostabile që kemi. Aq më tepër na befason heshtja institucionale, politike, shoqërore dhe kulturore ndaj këtyre dukurive të dëmshme”.

Përmes kësaj komunikate, Forumi Musliman i Kosovës i bënë thirrje organeve gjegjëse komunale që sa më parë që është e mundur që të realizojë këtë nevojë imediate të besimtarëve muslimanë të Prishtinës, duke ndarë parcelën e duhur dhe lejen përkatëse për ndërtimin e xhamisë qendrore në qendër të Prishtinës, e të zvarritur gjer tani plot 10 vite me radhë, pasi që, siç theksohet në komunikatë, “tani e tutje do të angazhohet dhe do të përdorë të gjitha mjetet e duhura demokratike dhe nuk ka më fuqi që do të mund të ndal gjer në realizimin e plotë të këtij qëllimi fisnik”.

Zri • INFO » Ditari » Shoqri » Ndrhyrja e Policis, reagon Forumi Musliman i Kosov

ich kanns für dich interpretieren, kleine zusammenfassung!

es ist schlimm das es menschen gibt die albanisch reden und sowas aus ihren mund bringen und uns menschen mit schwänze bezeichnen, hunde welche den tod durch milosevic verdienen.

aber egal wir sind das von den serben schon gewohnt, sie haben uns auch menschen mit schwänze, kanibale, hunde genannt.

don kqira ist schlimmer wie kühe das milcheimer treten zum schluss! (d.h auch wenn er 40 jahre was getan hat zum schluss alles kaputt getretten)
noch schlimmer sind die welche seine schändliche tat verharmlosen!

und er sagt zum schluss egal, wir dürfen uns nicht aufregen und alle katholiken im beschuss nehmen, wir sind die mehrheit der bevölkerung auf uns lastet eine grössere last und wir müssen auf unsere taten und worte aht geben.

:haha:

E kam marr vesh edhe mir, se perveq serbishtes me sap edhe pak shqip flas. Ma shum e pata me 'Sazanin e sinqert', meinem Aushilfsreligionslehrer (kish lexu biblen, a ki ni?).

Aq, dhe jo ma shum, shkruni tash ju shka t'doni.
Winke winke, vllezer...BiBa...

E hidhëroi Nënën Por gjuha e tij nuk mundi më ta shqiptoi Shehadetin"

E hidhëroi Nënën Por gjuha e tij nuk mundi më ta shqiptoi Shehadetin"
nena%20vogel.jpg

Nëna dhe babai janë shkaktarët e ardhjes sonë në këtë botë andaj atyre u takon mirëbërësia ideale: babait për shkak të përkujdesjes materiale e nënës për shkak të lindjes dhe vështirësive të shumta. Nëna është ajo e cila bart fëmijën në barkun e saj nëntë muaj, pastaj e lind me shumë dhimbje duke iu ekspozuar edhe vdekjes.

Ajo të gjitha shpresat i ka varur në këtë fëmijë, e si mundet ai fëmijë pas tërë kësaj të tregojë mosrespektim ndaj saj? Në vazhdim, do ta përmendim rastin e një sahabiu i cili nuk mundi që ta shqiptojë shehadetin për shkak të hidhërimit të nënës ndaj tij. Ai rast ndodhi në Medinën e ndritshme.

Alkame, i cili ishte plot shëndet e fuqi sëmuret aq rëndë saqë nuk ishte në gjendje të thoshte ndonjë fjalë e as të shprehte shehadetin. Familja e tij dhe njerëzit që vinin për ta vizituar ia përkujtonin shehadetin duke shpresuar se edhe ai do ta thotë pas tyre, mirëpo gjuha e tij nuk punonte dhe nuk ishte në gjendje të thoshte “La ilahe il-lallah”. Familja dhe të afërmit u dëshpëruan shumë për atë gjendje të tij.

Duke mos gjetur rrugëdalje tjetër nga ai pikëllim i madh për Alkamen, njëri prej të afërmve të tij shkon te Pejgamberi, alejhi selam dhe e lajmëron për gjendjen e atij të riu. Muhamedi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem e pyet personin që e lajmëroi për gjendjen e Alkames: “A ka Alkamja prindër? Personi me fjalë nuk e kuptoi njëherë fshehtësinë e një pyetjeje të tillë e cila nuk kishte të bëjë me sëmundjen e Alkames, por megjithatë iu përgjegj Pejgamberit: “I ati i ka vdekur, e nënën e ka të moshuar…”

Pejgamberi, alejhi selam, e dërgoi atë që ta thirrë nënën e tij. Erdhi nëna e mirë dhe Pejgamberi, alejhi selam, e pyeti për sjelljet e birit të saj dhe për gjendjen momentale. Ajo tha: “Rregullisht e falte namazin, jepte sadakë e zekat, e agjëronte Ramazanin… Nëna ishte e sinqertë dhe të gjithë ata që ishin të pranishëm e dinin se ajo ishte duke e thënë të vërtetën për birin e saj. Pastaj, Pejgamberi, alejhi selam, e pyeti nënën e Alkames se si ishte gjendja mes asaj dhe birit të saj? Me këtë Pejgamberi, alejhi selam, dëshironte të dijë diçka më shumë rreth marrëdhënieve të birit me nënën e tij.

Nëna mendoi pak dhe tha: “Unë jam e hidhëruar ndaj tij!” Pejgamberi i tha: “Pse ashtu?!”
Nëna e Alkames me një zë të ulët dhe të pikëlluar tha: “E çmon dhe i jep përparësi më tepër gruas së tij se mua…”Pejgamberi, alejhi selam, tha: “Hidhërimi i nënës ndaj tij është shkak që është penguar gjuha e tij nga thënia e shehadetit.”

Të gjithë të pranishmit ndjenë një tronditje të madhe për Alkamen, për atë të ri i cili falte namaz, jepte sadaka, agjëronte, por nuk i kishte dhënë hakun përgjegjësisë që kishte ndaj nënës së tij, përkundër kësaj i kishte dhënë përparësi gruas, e kishte çmuar dhe vlerësuar shumë më tepër atë që kishte dëgjuar nga gruaja sesa fjalët e nënës dhe me këtë kishte shkaktuar hidhërimin e nënës së tij.

Atëherë, Pejgamberi, alejhi selam, e ktheu kokën prej Bilallit, radijall-llahu anhu, dhe tha: “Shko e sillmi disa dru ta djegi Alkamen në zjarr!”

Kur e dëgjoi këtë, nëna shprehu një zë pikëllues dhe të dhimbshëm dhe tha: “O i Dërguar i Allahut, don ta djegësh birin tim, lulen e zemrës sime në praninë time? Si do të mund ta bart këtë zemra ime? Pejgamberit, alejhi selam, i shkoi buza në gaz, sepse fjalët e tij rreth djegies së Alkames dhanë rezultatin e dëshiruar, pasi ai kishte dëshirë që nëna e Alkames t’ia falë gabimin birit të saj. Pastaj, Pejgamberi i tha nënës së Alkames: “Nëse dëshiron që Zoti të jetë i kënaqur dhe ta shpëtojë birin tënd, falja gabimin, pajtohu dhe bëhu e kënaqur ndaj tij.”

Pejgamberi, alejhi selam, heshti për një moment e pastaj tha: “Pasha Atë në duart e të cilit është shpirti im, nuk do të përfitojë asgjë me namazin, sadakën dhe agjërimin e tij derisa ti je e hidhëruar ndaj tij.” Atëherë, nëna e dashur e ngriti zërin nga thellësia e shpirtit dhe tha: “Po dëshmoj para Zotit, po të dëshmoj ty o i Dërguar i Allahut, po dëshmoj para të gjithë këtyre që janë të pranishëm: “Unë ia fala gabimin dhe jam e kënaqur ndaj tij.”

Kur nëna e shpalli pajtimin ndaj djalit të saj, ia fali gabimin dhe e largoi hidhërimin, Pejgamberi, alejhi selam, tha: “Bilall, shko dhe shiko a po e thotë shehadetin? Me këtë deshi të provojë se a e kishte thënë nëna pajtimin dhe fjalën me zemër, apo nuk e kishte thënë me zemër, por vetëm pse ishte turpëruar prej Pejgamberit.

Kur shkoi Bilalli, radijall-llahu anhu, te dera e Alkames, radijall-llahu anhu, e dëgjoi atë duke thënë shehadetin. U kthye dhe e lajmëroi Pejgamberin, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, se po e thoshte shehadetin.

Andaj, le të ketë kujdes çdo i mençur që të mos bëjë lëshime ndaj prindërve se përfundimin do ta ketë të keq! Le të bëhet i zellshëm për bamirësinë ndaj tyre sepse ata shpejt e marrin rrugën për në botën tjetër e pastaj ty të kaplon pendimi!
Lusim Allahun që të jemi të dëgjueshëm ndaj prindërve, salavatet dhe selamet qofshin mbi profetin Muhamed, familjen dhe shokët e tij.

:haha:

E kam marr vesh edhe mir, se perveq serbishtes me sap edhe pak shqip flas. Ma shum e pata me 'Sazanin e sinqert', meinem Aushilfsreligionslehrer (kish lexu biblen, a ki ni?).

Aq, dhe jo ma shum, shkruni tash ju shka t'doni.
Winke winke, vllezer...BiBa...

du schreibst mir einen 10 km langen text ( pn ) und konntest mir mit 65465465 worten keine einzige frage beantworten:toofunny:

ich find das so geil !! :biggrin::biggrin:

ach ja..falls du es wirklich wissen willst, ich habe schon im alter von 8 jahren die "kinderbibel" gelesen:biggrin: und das erste gotteshaus, was ich betreten habe, war eine kirche.. geil ne?
außerdem habe ich immer am evangelischen religionsunterricht teilgenommen.. :biggrin: und auch später interessierte ich mich fürs christentum, schon allein aus dem grund, weil meine vorfahren ja katholisch waren..

Zurück
Oben