Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Albanische Kampfsportler

sx3b6b77.jpg

Salt Lake City, Utah, SHBA - 11 Maj 2009 - Naim Terbunja është shqiptari i parë në historinë e boksit që fiton turneun më të madhë kombëtar Amerikanë "National Golden Gloves".
Më heret nuk është lejur të luftoj ndonjë boksier jo-amerikanë për këtë titull, Terbunja mbanë nënshtetësinë kosovare dhe suedeze por mundesia për të luftuar për titullin National Golden Gloves ishte ekskluzive për talentin Naim Tërbunja.
Terbunja për shtatë ditë sa u mbajt turneu në qytetin Salt Lake City të Utah-së i fitoi pesë duele me rezultate fenomenale duke u shkruar në histori të boksit amierkanë dhe shqiptarë.
Terbunja arriti t`a mposht në finale Luis Arias nga Wisconisin me 3:2. Terbunja hyn në analet e boksit botërorë duke u konsideruar me legjendat e boksit që kanë fituar këtë turne dhe duke u bërë të famshëm më pastaj në ringjet botërore si Muhammed Ali, Joe Fraizer, George Forman, Mike Tyson, Evander Holyfield, Oscar De La Hoya, Antonio Tarver, Roy Jones Junior e shumë tjerë.
Ndryshe, duhet cekur se Naim Terbunja me datë 16 Prill 2009 kishte fituar turneun "New York Golden Gloves" apo i njohur edhe si "Daily News Golden Gloves" ku mernin pjesë edhe shtetas të huaj që jetojnë në amerikë. Suksesi tani i dytë me radhë në këtë vitë është edhe suksesi më i madhë që kishte Terbunja deri tani në karrierën e tij të pasur me më shumë se 200 luftra. Me këtë rekord të tanishëm Naim Terbunja ka tejkaluar bindshëm sukseset e çdo boksieri tjetër amator shqiptarë.
E përgëzojmë Naim Terbunjën për suksesin e arritur dhe besojmë në të ardhmen e tij. Ai disponon një talent të jashtzakonshëm.

Besim Kabashi (GER) vs. Corentin Jallon (FRA)
Kamil Malysz (POL) fällt wegen einer Verletzung aus.
DSF überträgt am 19.Mai um 21:00 Uhr.

sx3b6b77.jpg

Salt Lake City, Utah, SHBA - 11 Maj 2009 - Naim Terbunja është shqiptari i parë në historinë e boksit që fiton turneun më të madhë kombëtar Amerikanë "National Golden Gloves".
Më heret nuk është lejur të luftoj ndonjë boksier jo-amerikanë për këtë titull, Terbunja mbanë nënshtetësinë kosovare dhe suedeze por mundesia për të luftuar për titullin National Golden Gloves ishte ekskluzive për talentin Naim Tërbunja.
Terbunja për shtatë ditë sa u mbajt turneu në qytetin Salt Lake City të Utah-së i fitoi pesë duele me rezultate fenomenale duke u shkruar në histori të boksit amierkanë dhe shqiptarë.
Terbunja arriti t`a mposht në finale Luis Arias nga Wisconisin me 3:2. Terbunja hyn në analet e boksit botërorë duke u konsideruar me legjendat e boksit që kanë fituar këtë turne dhe duke u bërë të famshëm më pastaj në ringjet botërore si Muhammed Ali, Joe Fraizer, George Forman, Mike Tyson, Evander Holyfield, Oscar De La Hoya, Antonio Tarver, Roy Jones Junior e shumë tjerë.
Ndryshe, duhet cekur se Naim Terbunja me datë 16 Prill 2009 kishte fituar turneun "New York Golden Gloves" apo i njohur edhe si "Daily News Golden Gloves" ku mernin pjesë edhe shtetas të huaj që jetojnë në amerikë. Suksesi tani i dytë me radhë në këtë vitë është edhe suksesi më i madhë që kishte Terbunja deri tani në karrierën e tij të pasur me më shumë se 200 luftra. Me këtë rekord të tanishëm Naim Terbunja ka tejkaluar bindshëm sukseset e çdo boksieri tjetër amator shqiptarë.
E përgëzojmë Naim Terbunjën për suksesin e arritur dhe besojmë në të ardhmen e tij. Ai disponon një talent të jashtzakonshëm.

:app::app::respekt:

besim1.jpg

Mbrëmë në sallën "Congresszentrum" të qytetit gjermanë Pforzheim arriti edhe një fitore të rëndësishme kikboksieri shqiptarë i peshave të rënda Besim Kabashi.
Kabashi e fitoj këtë duel me anë të pikëve, 3 gjyqtarët e luftës i dhanë fitore kosovarit në një duel shumë intenzivë kundër Correntin Jallon nga Franca.
Besim Kabashi për albanianboxing.com deklaroj se kundërshtari ishte shumë i papërshtatshëm bile edhe jo-sportiv sepse dyshohet që në dorzat e kundërshtarit kishte një material apo arterje të palejushme e cila i shkaktoj dëmë në sy. "Gjatë gjithë luftës më kanë djegur sytë dhe pas dueleit e kam vërejtur se ishte skuqur tej mase brendësia e syve të mij, kjo nuk më ka ndodhë kurrë më parë andaj besoj se në dorzat e francezit kishte ndonjë lënd kimike" vazhdoj Besim Kabashi për albanianboxing.com
Por sido që të jetë Kabashi e fitoj duelin bindshëm dhe i argëtoj të gjithë shikuesit e pranishëm në sallë me luftën e tij.
Kjo luftë do të transmetohet nga televizioni sportiv gjerman DSF me datë 19 Maj nga ora 21:00.

Prishtinë, 20 Maj 2009 - Federata e boksit të Kosovës ka nderuar ish-boksierët e shtetit të Kosovës dhe i ka dekoruar me medaljet e trajnerit tonë legjendar Lah Nimani. FBK-ja poashtu nuk i ka harruar edhe njerzit që kanë qenë afër boksit të Kosovës dhe e kanë ndihmuar trajenerin tonë, legjendën Lah Nimani.
Ish-boksierët e K.B."PRISHTINA"

MEHMET BOGUJEVCI
NAZIF GASHI
BAJRAM HASHANI
XHEVDET PECI
SHEFKI BOGUJEVCI
ENVER HAJREDINI
FARUK GERGJALIU
HAKI PECI
AZIS SALIHU
XHEKO MUHOVIC
ZORAN DEDIC
SAMI BUZOLLI
PREDRAG JOVANOVIC
NUSRET REXHEPI
ABEDIN LIKA
BEQIR BERISHA
SHERIF ALIU
AFRIM MAJANCI
ZAHIR SHABANI
AGIM LATIFI
ISMET HAZIRI
AFRIM HALIMI
ALI NDRECAJ
ZIJADIN RAMA
MUHARREM GJOCAJ
MERGIM SHALA
FATMIR MAKOLLI
BEJTULLA HYSENI
LATIF DEMOLLI
SKENDER HAJDINI
RRAHIM HASANI
NASER BAJRAMI
AGIM TAHIRAJ
DAUT DAUTI
JONUZ PAJAZITI
HAKI GASHI
SAHIT AJDINI
SELIM BUCOLLI
QAMIL PAJAZITI
RIZVAN REXHEPI
SHEMSI HAZIRI
IZET IGRISHTA
NIHAT BISHEVAC
AFRIM MUSTAFA
ILIR MUSTAFA

Ish boksieri i K.B.Prishtina
ESAT KRAJKOVA

Bashkpuntoret e Lah Nimanit
ELMAZ BAJRAMI
SEFEDIN BRAHA

Kryetaret e K.B.Prishtina
AGIM ZATRIQI
SHKELZEN RIZAJ

Mjeku i K.B.Prishtina
dr.RIZA BINISHI
dr.MEHMET MAXHUNI

Ish gazetari i Rilindjes
Fehmi Sejdiu Ish-kryetari i sporteve të Kosovës
Ismajl Bajrami

Ish-shokë të ngushtë të Lah Nimanit:
Prof. Arsim Fehmiu
Prof. Bardhyl Nushi
Prof. Skender Skenderi
Prof. Shaban Ahmetgjekaj
Prof. Shefki Lukovic
Dr. Bajram Rexhepi

kreshnik_amsterdam11.jpg
Kikboksieri i ri shqiptarë nga Peja e Kosovës Kreshnik Rrustemi korri fitore me KnockOut në luftën e tij të dytë në K-1 pikërisht në kështjellen e kikboksit Holandë.
Edhe pse iu ndrrua kundërshtari në momentet e fundit para ndeshjes Rrustemi nuk u brengos fare, ai hyri në ring për të fituar dhe këtë e bëri të mundshme me pregatitjet e tij që i kishte zhvilluar në Holand e Belgjikë.
Rrustemi u ndesh me Christiano Delgado me 15 Maj në një Superfight në kuadër të turneut më të madhë Europianë të kikboksit dhe shenoj fitore me KnockOut në raundin e tretë, por kundërshtari kishte mar KnockDown që në raundin e parë dhe 2 here në raundin e dytë që do të thotë se Kreshniku e ka dirigjuar luftën në çdo moment dhe ja dedikoj këtë fitore popullit shqiptarë.
Në Amsterdam Arena (njëra prej më të mëdhav
kreshnik_amsterdam12.jpg
e në Botë) si asnjëherë më parë u paraqit në ring një kikboksier me falmurin kombtarë kuq e zi, aty ku gjindeshin rreth 30.000 shikues nga e mbarë bota dhe sëpaku 10 stacione televizive internacionale. Kreshnik Rrustemi mbanë nënshtetësinë belge por ai nuk i mbron ato ngjyra, ai i mbron ngjyrat kuq e zi në ring.
"Kisha emocione të papërshkrueshme me paraqitjen time me FLAMURIN KUQ E ZI para 30.000 shikuesve, akoma më i lumtur jamë sepse arrita të kthej krejt vëmendjen të pranishmëve në duelin timë sepse që në raundin e parë me një kroshe të majt e godita kundërshtarin për KnockDown dhe kështu u rrit tensioni në Amsterdam Arena" u shpreh Kreshnik Rrustemi për AlbanianBoxing.com
Kjo mbrëmje spektakulare ku ndodhen edhe shumë risi tjera, Badr Hari ka KnockOut-uar kampionin e dyfishtë Semmy Shildt, do të transmetohet së shpejti nga televizioni EUROSPORT (Astra Satelit).
Ndryshe, Kreshnik Rrustemi së shpejti do të ngjitët serish në ring dhe albanianboxing.com do ju njofton natyrisht me kohë.

shqiprim_muriqi_2.jpg
Boksit shqiptarë nga dita në ditë po i shtohen boksierë profesionist, bëhet fjalë për Shqiprim Muriqin i cili debutoj me 15 Maj në New York të SHBA-ve.
Shqiprim Muriqi ka kaluar një karrierë të mirë në amatorizëm ku ka zhvilluar gjithësej 30 duele, 26 fitore dhe 4 vetëm humbje. Gjatë karrieres amatore ai ka qenë katër herë pjesmarrës në turneun e madh Amerikën "New York Golden Gloves".
Shqiprim Muriqi për kundërshtar kishte një boksier me përvojë, Charles Wade 4-8-0 (1 KO) dhe e mposhti bindshëm në një duel 4 raundësh.
valdrin_muriqi.jpg
Shqiprim Muriqi vjen nga familja e boksierit të njohur shqiptar në New York Elvir Muriqi. Krahas Elvir Muriqit dhe Shqiprim Muriqit në ringun profesionist në muajin Maj ka debutuar edhe një çun i ri i cili quhet Valdrin Muriqi por ky i fundit debutoj jo me sukses, e kishte humbur duelin me poena për shkakë se kundërshtari i tij ishte shumë më i sprovuar në ring.

besim1.jpg

Mbrëmë në sallën "Congresszentrum" të qytetit gjermanë Pforzheim arriti edhe një fitore të rëndësishme kikboksieri shqiptarë i peshave të rënda Besim Kabashi.
Kabashi e fitoj këtë duel me anë të pikëve, 3 gjyqtarët e luftës i dhanë fitore kosovarit në një duel shumë intenzivë kundër Correntin Jallon nga Franca.
Besim Kabashi për albanianboxing.com deklaroj se kundërshtari ishte shumë i papërshtatshëm bile edhe jo-sportiv sepse dyshohet që në dorzat e kundërshtarit kishte një material apo arterje të palejushme e cila i shkaktoj dëmë në sy. "Gjatë gjithë luftës më kanë djegur sytë dhe pas dueleit e kam vërejtur se ishte skuqur tej mase brendësia e syve të mij, kjo nuk më ka ndodhë kurrë më parë andaj besoj se në dorzat e francezit kishte ndonjë lënd kimike" vazhdoj Besim Kabashi për albanianboxing.com
Por sido që të jetë Kabashi e fitoj duelin bindshëm dhe i argëtoj të gjithë shikuesit e pranishëm në sallë me luftën e tij.
Kjo luftë do të transmetohet nga televizioni sportiv gjerman DSF me datë 19 Maj nga ora 21:00.

Fuuuuck....der Kampf fand in Pforzheim statt??

Man häät ich des gewusst wäre ich dahin gegeangen. 10 min von mir entfernt. Fuck. Und den Kampf im DSF hab ich auch verpasst::roll:

Zurück
Oben