Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Archäologie / Ausgrabungen Albanien / Kosova / Mazedonien

• Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 13212
  • Erstellt am Erstellt am
Bin momentan im Urlaub, werde aber bald ein paar Bilder hier posten.
Meine Albanien Tour ist bald vorbei, es werden Bilder folgen aus,
Shkodra - Rozafa
Berat - Kalaja
Amphiteater - Durres
Apollonia
Butrint
Gjirokaster - Kalaja

Mann,führst du ein langweiliges Leben.

Es ist etwas Einmaliges im Leben, werde bestimmt nicht nochmal die Chance bekommen so viel auf einmal zu sehen.
Die Geschichte meines Landes interessiert mich nunmal, wenn du auf deine Herkunft scheißt kann ich nichts für.
Mein Leben ist mehr als spannend, also schiebs dir, denn nebn historischen Aspekten genieße ich auch die wunderschönen Strände von Ksamil.

Zu meiner Liste, war noch im Museum von Tirana.

Ich denke mal Perun hat es ironisch gemeint jungs .... ilir freu mich auf die bilder ....weiterhin viel spaß in Albanien .

gruß

Es ist etwas Einmaliges im Leben, werde bestimmt nicht nochmal die Chance bekommen so viel auf einmal zu sehen.
Die Geschichte meines Landes interessiert mich nunmal, wenn du auf deine Herkunft scheißt kann ich nichts für.
Mein Leben ist mehr als spannend, also schiebs dir, denn nebn historischen Aspekten genieße ich auch die wunderschönen Strände von Ksamil.

Zu meiner Liste, war noch im Museum von Tirana.

gibt nichts besseres als unten Sehenswürdigkeiten zu besichtigen
habe dort auch schon viel gesehen Shkodra Burg wird dir bestimmt gefallen
solltest du nach Kosova fahren dann rate ich dir shpellen e gadimes zu besuchen

gibt nichts besseres als unten Sehenswürdigkeiten zu besichtigen
habe dort auch schon viel gesehen Shkodra Burg wird dir bestimmt gefallen
solltest du nach Kosova fahren dann rate ich dir shpellen e gadimes zu besuchen

Bis auf in Gjirokastra war ich überall, würde liebend gern mal nach Kosova, war nämlich noch nie dort, reicht aber zeitlich nicht mehr.
Muss auch noch in meine Heimatstadt Diber sonst wäre ich auch bestimmt dort gewesen.
Werd es mir aber merken und danke für den Tipp.

gruß

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

- - - Aktualisiert - - -

Keshtjella e Bashtovës,Kavajë.

304946_412913058765223_2038971446_n.jpg

RolexAL (SSC)

:facepalm:

- - - Aktualisiert - - -

Gjenden eshtra e monedha

aaaa284629.jpg

Në memorien veriore të Ulpianës antike, u gjetën të varrosur 8 persona së bashku.Një kësi rasti, sipas arkeologëve, nuk është parë më herët askund në gërmime në rajon. E në këto varreza të dardanëve u gjetën edhe monedha, dicka që më parë këtu nuk ishte hasur. Gjetjet me karakter dhe rëndësi të madhe si bazalika e gjetur me 2009 karakterizohen edhe me shumë varreza të fëmijëve të ndërtuara me tjegulla.Mehmetaj pohon se në memorien veriore të Ulpianës do vazhdohet me gërmime edhe për një muaj.

Pristina (SSC)

- - - Aktualisiert - - -

Elbasan, gjenden objektet e para arkeologjike

Zbulohen qeramika dhe dëshmi të kohës së paleokristiane

BAZILIKA%20ELBASAN.jpg

Këto ditë në qytetin e Elbasanit ka nisur puna për zbulimin e plotë të bazilikës. Sipas arkeologëve , bazilika shtrihet në një sipërfaqe më të gjërë ndaj ka dalë e nevojshme që të zhvendoset monumenti i Aqif Pashë Elbasanit. Aktualisht grupet e arkeologëve po punojnë në dy drejtime, në anën perëndimore dhe lindore të bazilikës. Gjatë këtyre ditëve nuk kanë munguar edhe surprizat e para si gjetja e objekteve arkeologjikeve, qeramikës dhe dëshmi të periudhës paleokristiane, kohë kur edhe kur është ndërtuar kjo bazilikë.

Sipas projektit, bazilika do të jetë në dispozicion për vizitorët dhe turistët para festës së pavarësisë. Gjatë kësaj periudhe ka pasur investime mjaft të rëndësishme në objektet e karakterit historik dhe kulturor. Kështu është gati në përfundim rruga Egnatia që kalon në mes të lagjes Kala. Ndodhet në proces rikonstruksioni Kulla Lindore e Kalasë e njohur si Kulla e Zindanit e së fundmi ka filluar puna për zbulimin e plotë të bazilikës. Të gjitha këto projekte do të bëjnë më atraktive qendrën historike të Elbasanit, të cilën vetëm gjatë këtij viti e vizituan 8 herë më shumë turistë se viti i kaluar.

http://abcnews.al/lajme/kulture/4/21992

Zurück
Oben