Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Basketball EM 2005: Qualifikationsspiele fürs Viertelfinale

delije1984 schrieb:
habt ihr das tattoo von dem einen am oberarm gesehn...der hatte drazas kopf drauf tattoowiert hahahhahahaha

Und der eine hatte König Njegos,den serbischen König Montenegros auf seinem Oberarm. :lol:

Diesen schwulen wichser haben verkackt

echt unglaublich sowas

ich würde die am liebsten alle einmal kräftig ohrfeigen

jetzt werden die nicht mal bei der WM dabei sein

außer sie bekommen noch eine wildcard als oder so

saaadi schrieb:
Diesen schwulen wichser haben verkackt

echt unglaublich sowas

ich würde die am liebsten alle einmal kräftig ohrfeigen

jetzt werden die nicht mal bei der WM dabei sein

außer sie bekommen noch eine wildcard als oder so

Auch wenn sie diese Wildcard nichgt kriegen haben sie doch eine Chnace sich normal zu qualifizieren oder liege ich da falsch :?:

ps: Ist der amtierende Weltmeister nicht automatisch für die nächste WM qualifiziert :?:

Ne ich glaube das geht nur über die Wild card

da müssen die Affen jetzt noch 7 oderso werden

aber so blöde wie die sind

raffen die noch nicht mal das

'I dalje tvrdim da smo košarkaški najbolja selekcija ovde, ali ljudski jako daleko. Ja takve odnose u reprezentaciji nisam nikad video kao za ova dva meseca. Nikad! Ali za razliku od njih, ja ću da pođem od sebe. Među njima ima mnogo nepoštenih, ali ja ću reći šta je moja najveća greška. To je što nisam odstranio neke kada se desio prvi incident. Bolje bi bilo da sam ostao sa osmiricom igrača i da nam se ovo desi, nego ovako', rekao je Obradović novinarima u Novom Sadu.

'Nisam uspeo da ubijem ego u njima. Od prvog dana sam trošio po sat vremena na individualne razgovore da im objasnim zašto su ovde. Na pripremama na Kopaoniku je bilo sve u redu, ali posle sam morao da ih jurim po gradu gde ko izlazi. Samo se takmiče ko će da bude veći šmeker, ko će da da dva poena', objasnio je Obradović.

'Pa da li je normalno da se na 15 razlike za nas igrači posvađaju zato što jedan drugom nije dodao loptu?! Da li je normalno da igrač neće da trči u odbranu jer nije dobio loptu? Crtam im napade, neće da igraju. Da li mislite da ja ne vidim šta i kako je trebalo da igram? Ja zovem trougao, igrač neće da doda loptu, jer mora da misli na svoja dva poena. Nemaju koncentracije, ne mogu da zapamte najosnovnije kretnje. A zašto? Zbog ega', vikao je Obradović.

'Ova publika je čudo. Ja sam posle zvizduka od Španije rekao ono da bih zaštitio igrače. Nisam imao problema što mi zvižde, ali sam mislio na igrače. A šta mislite, koliko nas u reprezentaciji ima koji to cene? Njima nije ni motiv da igraju pred 20.000 ljudi u Beogradu. Nikad lakše nisam doneo odluku ko će da otpadne, a imao sam još četvoricu na spisku', rekao je stručnjak.

'Meni su svi igrači isti, bez obzira odakle dolaze. Oni se, međutim, trude samo da ispadnu veći šmekeri. Takmiče se ko će da dođe na sastanak kasnije da bi bio veći mangup, svađaju se kad vodimo. Oni u mom klubu ne bi izdržali ni 24 časa. Dođu na pripreme i veruju da su čudo od igrača. A znate kakvo je to čudo? Date im dve informacije i oni dožive kolaps u glavi. Oni ne znaju kretnje 'pet na nula' - dodaj, protrči, prođi. Takvi u klubovima ne bi došli ni na klupu posle takvog ponašanja na treningu, a sutra ne bi ni bili u klubu. Sudaraju se na terenu', rekao je Obradović.

On nije želeo da govori konkretno o imenima, samo je novinarima rekao da pitaju igrače za stvari koje je rekao novinarima.

'Neka pokažu da imaju nešto drugo, pa nek vam kažu to u oči. Ali niko neće da priča o sebi, svi su na sastancima hteli samo da govore o 'onom drugom'. Žali se igrač da ga ovaj preskače u napadu, ja pozovem tog drugog da vidimo u čemu je problem, a ovaj prvi neće pred njim to da ponovi. To je karakterna osobina. Ja nikad nisam bio veliki igrač, ali sam znao koje je moje mesto u reprezentaciji. Kakvi god da su nam bili odnosi, kada bismo izašli na teren ginuli bismo jedan za drugog', rekao je Obradović.

On je rekao da neće više biti selektor, ali da tu odluku mora da saopšti ljudima iz Košarkaškog saveza i da će tada to biti zvanično.

'Čega da budem selektor? Čega? Sada sam za hospitalizaciju - tako se osećam. Meni je savest mirna, osim onoga što sam već rekao. Dve godine svog života sam posvetio ovome! Imao sam najviše ambicije. 'Ej! Igraš prvenstvo pred svojom publikom, šta više možeš da tražiš? Ono što se kod nas dešavalo je strašno. Igrači mrze jedan drugog. To je mržnja! Znate li šta znači ta reč', nije mogao da se smiri Obradović.

On je razliku između igrača koji su bili u prethodnoj generaciji i sadašnjih potkrepio primerom kada je jednom od reprezentativaca objašnjavao kako mora da popravi odnos, dok je drugi prolazio gledajući u pod.

'Ja kada sam video njega kako prolazi i ne progovara ni reč, otišao sam u svoju sobu i isplakao sam se. Baš tako, tek kada sam došao sebi, otišao sam do njega i rekao sam mu da proba da se sredi, jer je on lider ovog tima. Svaka čast onima koji su izgarali, a ima ih. Lepo je Željko Rebrača rekao pre šampionata - ako pobedimo sebe, pobedićemo i na turniru. Jesmo li pobedili sebe? Nismo, očigledno. Žao mi je ljudi iz stručnog štaba, žao mi je tih igrača koji su pošteno radili, koji su potrošili svoje vreme. Nisam ranije rekao da prvih mesec dana nisam ispuštao telefon pošto sam nagovarao igrače da dođu na pripreme. Kao da je to moja lična reprezentacija! Oni samo gledaju 'da li će doći onaj drugi'. Žarko Paspalj, Predrag Bojić, Dragan Šakota i ja jurimo igrače, svi hoće da dođu dok ne budu pripreme, a onda ih nema. Nego su oni mislili da će malo samo da 'poguraju' i da su evropski prvaci, pa još da iskoriste što su u Beogradu. Ja još u telefonu čuvam [SMS] poruke koje su mi slali igrači. Ja nekima otac mogu da budem, a crvenim samo kada se setim šta tamo piše', istakao je Obradović.

'Ova Francuska nije posebna ekipa. U normalnim uslovima, kažem u normalnim, lako je dobijamo sa 20 razlike. Šta se to promenilo od kada smo ih na pripremama dobili 27 razlike? Nije počeo Toni Parker. Pa kakva je to promena? Samo, ovo nisu normalni uslovi. Kažem igraču da pravi faul, on ga ne napravi. Pitam ga zašto, on slegne ramenima. Rekao sam im da ću sve da vam kažem, a vi ih pitajte sami da vidite da li će biti ljudi da vam išta priznaju. Trebalo je da ih udaljim posle prvog konflikta', kazao je Obradović novinarima u 'Spensu'.

On je istakao da pre dve godine niko nije želeo da preuzme reprezentaciju, a da su mu prijatelji rekli da je budala kada je pristao da je preuzme.

'Ko su ti igrači? Šta su oni osvojili? Ja znam kakav sam trener i šta imam iza sebe. Osvajao sam trofeje, da li su oni osvajali? Da li će osvajati? Ja sam za sebe siguran da hoću', rekao je Obradović, posle čega je dobio aplauz novinara.

Na konferenciji za novinare nije bilo nijednog igrača, a svi sem kapitena Dejana Bodiroge prošli su kroz miks zonu, ne obazirući se na molbe novinara da prokomentarišu neuspeh na EP.

eine blamage und das vor dem eigenen publikum!! :twisted:

die gehören ausgewiesen sollen die doch die jeweiligen staatsbürgeschaften nehmen von den ländern in deren clubs sie spielen :evil:

Da bin ich mal deiner meinung legija

die NUTTEN würden würde ich vor eine weiße Wand stellen

und abknallen

wie kann man bloß gegen Frankreich verlieren
obwohl man viel besser ist

naja die haben sich gedacht
ich scheiße auf das Game

will wieder Urlaub machen

Zurück
Oben