Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Basketball-WM 2014 in Spanien

ich lade alle zu meiner siegesfeier heute abend ein.den usa werden heute ihre grenzen gezeigt.basketball ist in den usa nur durch die medien so beliebt gemacht worden,in serbien liebt man basketball mit dem herzen.die leidenschaft siegt heute gegen pure geldgeilheit.cccc oliver

Ајмо Срби!!!!

Auch wenn die Amis unschlagbar scheinen, drücke ich euch die Daumen :srb3:

BLOG) Pogled iz komšiluka

Članak objavio/la: Talentovani g.Šljivi Objavljeno nedelja, 14 septembar 2014 01:03

U toku polufinalne utakmice između Srbije i Francuske, stigla mi je poruka sa novim tekstom saradnika našeg portala Nihada Žunića čije analize NBA događanja ste imali priliku da pročitate na našem sajtu. U kompletnom ludilu koje je bilo u toku i posle utakmice, zaboravio sam da pročitam tekst pa sam to uradio tek sledeće večeri.
srbija-trijumf.jpg

U nastavku bloga ćete imati priliku da se upoznate sa pogledom na igre reprezentacije Srbije iz jednog drugog, komšijskog ugla:
"Na Svetski kup 2014. u Španiji nažalost nije se plasirala reprezentacija Bosne i Hercegovine međutim, na tom turniru su reprezentacije Srbije i Hrvatske, meni kao građaninu BiH izuzetno i podjednako drage reprezentacije.
Oduvek, osim utakmica sa Bosnom naravno, navijao sam za komšije/susede i zaista bio srećan i tužan uz njih. Na mene je to preneo moj otac i sa takvim mišljenjem ugrađenim u mene od malih nogu (mada ni sada nisu veće), apsolutno mi nije jasno i neće nikada biti jasno zašto komentari na pobede naših suseda odnosno komšija, obično budu inspirisani dešavanjima sa kraja prošloga veka. Nikada mi to nije bilo bitno, nikada mi politika nije mogla u istu rečenicu sa sportom i zbog toga, uz mnoge stvari druge, navijaću uvek za meni bliske ljude.
U toku pisanja ovog članka reprezentacija Srbije igra polufinale Svetskog kupa u Španiji sa reprezentacijom Francuske, i iako u komentarima na nekim popularnim društvenim mrežama i portalima se čini da ljudi u Sarajevu navijaju za francusku reprezentaciju s kojom nemaju apsolutno nikakve veze, želim ovim reći da od prve utakmice Srbije na ovom prvenstvu svaka sledeća prati sa velikim iščekivanjem, navijanjem i oduševljenjem sa svakim Raduljičinim zakucavanjem, Teodosićevim lucindim pasom i Bogdanovićevom trojkom.
Gledajući ekipu Srbije vidim nekoga ko, na dobar dan, može itekako da pobedi bilo koju evropsku reprezentaciju, Francuze pa čak i moćne Špance. Spoj iskustva Krstića i Teodosića sa mladosti Bogdana Bogdanovića. čini Srbiju reprezentacijom koja bi mogla čak i "Dream team-u" da pokvari dan.
Tu bih završio ovaj kratki članak koji je rođen kao reakcija na konstantne komentare mržnje iz moje države prema ljudima koji tu mržnju inspirisanu politikom zaista ne zaslužuju. Ovi momci su zaslužili da budu tu gde jesu i nije ih nikakva politika tu dovela. Doveo ih je njihov rad, zalaganje i naravno, talenat.
Iako je ovde poluvreme protiv Francuske, verujem da će reprezentacija Srbije u nedeljnom finalu da muči Amerikance do poslednjeg minuta poslednje četvrtine. U svakom slučaju, kao fan prvenstveno sporta, želim im sreću a svim ljudima koji se koncentrišu na politiku, predlažem im da tu i ostanu a da u sport ne zalaze."
Nihad Žunić

danke für diesen text Nihad!

kurze übersetzung:
ein junger bosnjake schreibt in diesem text ,das er nicht verstehen kann das in verschiedenen portalen hasserfüllte texte über die serbische nationalmanschaft zu lesen gibt und gibt zu verstehen das er ein sportsman ist und es ihn sehr freut das seine nachbarn so weit gekommen sind!

http://www.kosarka24.com/blog/talentovani-g-sljivi/15410-blog-pogled-iz-komsiluka

Zurück
Oben