Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

Fudbal (sve vesti)
v119722p0.jpg

Žigić: Pokazaću Valensiji koliko vredim

Petak, 26. decembar 2008. 11:20
Od ranije je jasno da će Nikola Žigić do kraja sezone igrati za Rasing iz Santandera. Napadač Valensije biće pozajmljen bivšem klubu na šest meseci.

"Odlazim do leta, ali i dalje želim da uspem u Valensiji. Vratiću ću se pred početak sledeće sezone da pokažem koliko vredim", rekao je srpski reprezentativac španskom dnevniku "Marka".

Žigić je u sezoni 2006/2007 bio najbolji strelac Rasinga, u koji je došao iz Crvene zvezde. Te sezone je odigrao 35 utakmica i postigao 13 golova.

Objasnio je da se u vraća u Rasing, jer želi da igra u kontinuitetu.

"Važno je da nastavim da igram, kako bi održao formu, koju nisam imao u Valensiji. To je jedina stvar koja mi je nedostajala, jer su svi u klubu bili veoma dobri prema meni", predočio je Nikola Žigić.

Španski list navodi da će se Žigić u ponedeljak priključiti ekipi Rasinga.

Žigić je u Valensiju došao u leto 2007. za sumu od 20 miliona evra. Do sada je za taj tim odigrao 26 utakmica i postigao sedam golova.

(Beta, foto AP)

Fudbal (sve vesti)
v119762p0.jpg

"Ekip": Vidić ponovo u idealnom timu Evrope
Petak, 26. decembar 2008. 15:48
Drugu godinu zaredom, prestižni francuski časopis "L'Ekip" izabrao je Nemanju Vidića u idealni tim Evrope. Iz tima za 2007. godinu, laskavo priznanje i ove dobili su još samo Dani Alveš, Patris Evra i Stiven Džerard.

Defanzivac Mančester junajteda i reprezentacije Srbije zadržao je svoje mesto u centralnom delu odbrane evropskog "Tima snova", a ove godine partner je sa kolegom iz kluba, Riom Ferdinandom.

Idealan tim "L'Ekipa" za 2008. godinu, koji su izglasali novinari tog lista, izgleda ovako: Iker Kasiljas (Španija, Real Madrid) - Dani Alveš (Brazil, Barselona), Nemanja Vidić (Srbija, Mančester junajted), Rio Ferdinand (Engleska, Mančester junajted), Patris Evra (Francuska, Mančester junajted) - Stiven Džerard (Engleska, Liverpul), Ćavi Ernandez (Španija, Barselona), Kristijano Ronaldo (Portugal, Mančester junajted), Leo Mesi (Argentina, Barselona) - Fernando Tores (Španija, Liverpul) i Zlatan Ibrahimović (Švedska, Inter).

Vidić nije bio u idealnih 11 u glasanju čitalaca istog magazina. Oni su se složili sa novinarima po pitanju Kasiljesa, Alveša, Ferdinanda, Džerarda, Mesija i Kristijana Ronalda, ali su izglasali i Filipa Lama (Nemačka, Bajern Minhen), Džona Terija (Engleska, Čelsi), Serhija Ramosa (Španija, Real Madrid), Rikarda Kaku (Brazil, Milan) i Franka Riberija (Francuska, Bajern Minhen).

Tim za 2007. godinu izgledao je ovako: Bufon (Italija, Juventus) - Dani Alveš, Nemanja Vidić, Vilijam Galas (Francuska, Arsenal), Patris Evra - Kristijano Ronaldo, Stiven Džerard, Sesk Fabregas (Španija, Arsenal), Kaka - Rud van Nistelroj (Holandija, Real Madrid) i Didije Drogba (Obala Slonovače, Čelsi).

"L'Ekip" pored idealnog tima, dodeljuje i "Zlatnu loptu", za najboljeg igrača Evrope i to je, uz trofej koji FIFA uručuje najboljem na planeti, najprestižnije individualno priznanje u svetu fudbala. Ove godine, "Balon D'Or" dobio je Kristijano Ronaldo.

Nemanja Vidić je biran u idealan tim Premijer lige za sezone 2006/07 i 2007/08, a FSS proglasio ga je najboljim fudbalerom Srbije za ovu godinu.

(N. J. - MONDO)

Neven: Ja sam Srbin, a Vidić je Bog

Amerikanci, Bosanci i Nemci su ga jurili, ali je Neven Subotić izabrao Srbe.

Mladi, 20-godišnji štoper Borusije iz Dortmunda, rodom iz Banjaluke, je nedavno odlučio da prihvati poziv selektora „orlova“ Radomira Antića za neko od narednih okupljanja reprezentacije.

Iako se u javnosti dugo razvlačilo pitanje za koga će Subotić igrati, on tvrdi da nije imao dilemu.

„Odluka je moja i na nju niko nije uticao. Roditelji i ja smo Srbi, pa je normalno što sam odlučio da igram za reprezentaciju Srbije. Nikoga nisam konsultovao kada sam se odlučivao. Nisam ni sa najbližima pričao o tome, ali sam siguran da imam njihovu podršku“, tvrdi Neven Subotić u intervjuu za „Politiku“.

Rado se seća kako je 2006. bodrio reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Tada je bio samo navijač, a uskoro će mu se pružiti prilika da obuče dres nacionalnog tima Srbije.

„Bilo bi lepo kada bih debitovao već u februaru protiv Kipra. Nadam se da ću da zaslužim selektorovo poverenje. Želim što je moguće pre da zaigram za Srbiju. Upoznao sam Dejana Stankovića, Nemanju Vidića i Branislava Ivanovića“.

Priznaje da nije upoznat sa dešavanjima u srpskom fudbalu.

„Ne pratim ga. Nemam televizijske programe na kojima mogu da gledam srpsku ligu, ali znam za Crvenu zvezdu i Partizan“.

Posebno se raduje što će se naći rame uz rame sa Nemanjom Vidićem.

„Imaću priliku da učim od njega. Bio sam prošle sezone u Engleskoj i gledao meč između Evertona i Mančester junajteda. Od tada je Vidić za mene najbolji igrač na svetu i fudbalski Bog. Fenomenalno je odigrao taj susret, uostalom kao i mnoge i pre i posle njega“.
v120570p1.jpg

Idol mu je ipak Vidićev veliki konkurent u Premijer ligi.

„Džon Teri. Izuzetno mi se dopada stil igre kapitena Čelzija. Beskompromisan je snažan, pošten i veliki borac“.

Nije reprezentacija jedino srpsko što voli.

„Počeo sam da slušam našu narodnu muziku i zavoleo je. Najviše mi se dopada Baja Mali knindža i njegova pesma ’Krajišnik i Srbijanka“, poručio je Subotić i dodao još nekoliko detalja o sebi:

„Sviđaju mi se američki filmovi, a omiljena glumica mi je Anđelina Džoli. Volim i domaće filmove, a najviše mi se dopadaju sva tri dela ’Mi nismo anđeli’ i ’Lepa sela lepo gore”.

Pre Nemačke, gde je prvo igrao za Majnc, živeo je u SAD.

„Lepše mi je u Nemačkoj. Ljudi su prijatniji, a i način života mi u potpunosti odgovara“.

Evropski mediji su nedavno Nevena Subotića selili u Napoli.

„Od toga zaista ništa nije bilo. Ni sa mnom, a ni sa mojim menadžerom niko nije kontaktirao. Poziva iz Napulja nije bilo. Možda tamo prate moje igre i možda bi želeli da me dovedu, ili je eventualno neki član uprave nešto izjavio u njihovim medijima, ali ponavljam – ništa se nije dogodilo. Za mene je nemačka liga odlična. Mlad sam i hoću da učim i napredujem“.

Voli da čita. Omiljene knjige su mu „Da Vinčijev kod” i „Novac”.

Voli i da gleda filmove, a najviše „Glupan i tupan”. Omiljena destinacija mu je Fidži.

(MONDO)

Subotić: "Poslušao sam srce"

Štoper Borusije iz Dortmunda Neven Subotić rekao je da je poslušao srce kada je donosio odluku da ubuduće nastupa za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

"Svi u porodici su mi Srbi, a i ja sam, u srcu, Srbin. Vrlo sam srećan što sam ovde i siguran sam da sam doneo pravu odluku", rekao je Subotić.
Subotić je rođen u Banja Luci, ali su se njegovi roditelji zbog rata u Bosni i Hercegovini ubrzo preselili u Nemačku, a kasnije, krajem 90-ih, i u SAD za čije je mlađe selekcije on i nastupao. Igrač Borusije je zato mogao da bira da li će igrati za seniorsku reprezentaciju SAD, Srbije ili Bosne i Hercegovine, a za njega su bili zainteresovani i Nemci. Fudbalski savez SAD prihvatio je Subotićevu odluku, ali je on svestan da neće svi imati takav stav.

"To je normalno kada se više reprezentacije otima za jednog igrača. U SAD sam to već i osetio, očekujem da ću i u Nemačkoj. U Borusiji su, međutim, srećni što je cela ta priča konačno gotova", rekao je Subotić.

Novi srpski reprezentativac je, takođe, istakao da je odluku doneo sam i da na nju nisu uticali dobri rezultati Srbije u poslednje vreme.

"Sadašnji rezultati nisu imali uticaj, jer sam mlad i moći ću da igram bar još 10 godina. Pričao sam sa mnogo ljudi, između ostalih i sa saigračem iz Borusije Antoniom Rukavinom koji je moj veliki prijatelj, i njihove reči su mi pomogle, ali je odluka bila 100 posto moja", naglasio je Subotić.

Subotić je naglasio da je Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine veliki izazov za njega i celu generaciju.

"Želim da pomognem ekipi koliko god mogu, a sigurno da je i meni, kao i svima drugima, Svetsko prvenstvo 2010. godine interesantan izazov. Imamo dobar tim sa dosta mladih i talentovanih igrača koji će još dugo moći da igraju zajedno", izjavio je igrač Borusije iz Dortmunda.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić naveo je da je će Subotić za najkasnije dva dana dobiti srpski pasoš i da će potom njegova dokumentacije biti proslednje Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA), koja će dati saglasnost da on igra za "orlove".

"Ostala papirologija već je završena.Ovo je lepa pobeda FSS. Ionako dobru atmosferu u reprezentaciji poboljšaćemo kvalitetnim igračem velikog kluba", rekao je Karadžić i naveo da će FŠ nastaviti da prati srpske fudbalera odrasle u inostranstvu, „ Dogovorili smo se da tom zadatku pridamo veći značaj, a selektor Radomir Antić je zadužen za selekciju igrača“.

Subotić bi priliku da debituje za reprezentaciju Srbije mogao da dobije na turniru na Kipru, koji se igra početkom februara.

subotic sagt das er seine entsheidung für serbien zu spielen aus dem herraus getroffen hat! er sagt seine ganze familie sind serben und er selber sei im herzen serbe!:app:

ich wünsche im viel erfolg für die serbische NM!

Cruz Azul dice que merece respeto y que Torrado no irá 'en canje' al Espanyol

6/1/2009 - 00:59(GMT)
México, 5 ago (EFE)- El vicepresidente del Cruz Azul del fútbol mexicano, Eduardo de la Torre, dijo hoy que el equipo merece respeto y no 'canjeará' al centrocampista Gerardo Torrado por dos jugadores del Espanyol de Barcelona.

"Nos ofrecen un cambio por dos jugadores, Cruz Azul tiene sus planes y merece respeto. A fin de cuentas no estamos pensando en que Torrado se vaya", dijo el dirigente en una conferencia de prensa.
Según los medios de comunicación, el equipo español ofreció al Cruz Azul, subcampeón del fútbol mexicano, al delantero español Jonathan Soriano y al serbio Milan Smiljanic a cambio de Torrado, quien estaría seis meses a préstamo, en una negociación sin dinero.
De la Torre insistió en que cuando uno quiere comprar algo, pregunta cuánto cuesta y no ofrece un cambio.
"Tenemos el legítimo derecho de hacer lo que nos conviene. Ellos expresan que tienen carencias económicas y me pregunto si es válido que un jugador se vaya sin contrato", señaló el dirigente mexicano.
Torrado es uno de los centrocampistas de contención de mejor nivel en el fútbol de México, ha actuado con la selección de su país en los dos últimos mundiales y es uno de los líderes del conjunto 'celeste'.
Al referirse a su posible regreso a España, donde ya actuó con el Polideportivo Ejido, el Sevilla y el Racing de Santander, el jugador mexicano, de 29 años, reconoció estar ilusionado.
"Esta es una buena oportunidad para regresar al fútbol europeo y sobretodo al español, que es uno de los mejores del mundo. Lo veo atractivo y a mi edad es muy complicado que se repita una oferta de tal magnitud", dijo Torrado.
De la Torre señaló que entiende que el jugador esté ilusionado, pero insistió en no liberarlo si no hay una negociación en los términos debidos.
"Se trata de un gran futbolista y una gran persona y no hemos sido tajantes", dijo el dirigente, que dejó entrever que está dispuesto a negociar el pase del centrocampista, aunque desean mantenerlo en el equipo que este año disputará dos torneos en México y la Liga de campeones de Concacaf, en la cual está en cuartos de final. EFE.
gb/cr
Terra/EFE

Cruz Azul dice que merece respeto y que Torrado no ira 'en canje' al Espanyol | terra

Milan Smiljanic (Espanyol Barcelona) soll angeblich zu Cruz Azul (Mexico) wechseln. Im Raum steht ein Tauschgeschäft für Gerardo Torrado

08/01/2009 17:07

BREAKING NEWS: Stankovic Suffers Knee Injury Blow

The Serbian midfielder has suffered a twisted knee in training and he is in serious doubt for the game against Cagliari...

Inter midfielder Dejan Stankovic has suffered a nasty knee injury during Thursday afternoon's training session, and he could be ruled out for quite some time.
Stanko trained with the rest of the squad indoors after heavy snow made it impossible to train outside. A twisted knee is what followed, after the player was put through his paces.
He has been ruled out of the Cagliari clash on Saturday night, and it could be worse.
A statement on the club's official website reads:
"Dejan Stankovic has undergone examinations with club doctor Franco Combi as a result of a twisted knee sustained during the afternoon training session.
"The conditions of the player will be evaluated over the next few hours and we cannot rule out a possible rehabiliation programme."
It's not the news Inter wanted to hear as they continue their run towards the Scudetto.
Salvatore Landolina, Goal.com

Goal.com - Inter - BREAKING NEWS: Stankovic Suffers Knee Injury Blow

Dejan Stankovic (Inter Mailand) hat sich beim heutigen Training eine Knieverletzung zugezogen und fällt somit für das Samstagsspiel gegen US Cagliari aus, wenn nicht noch länger.

Za Srbiju!

Otac fudbalera Liverpula Nikole Sarića, Peđa, ističe da je njegova želja da mu sin zaigra za „orlove“, ali da on ne donosi odluku

00105050.jpg

Otac supertalentovanog srpskog fudbalera iz Danske Nikole Sarića, Peđa, kaže da njegov sedamnaestogodišnji sin mora da odluči da li će jednog dana zaigrati u dresu reprezentacije Srbije. Fudbaler Liverpula trenutno se oporavlja od povrede kolena i očekuje dozvolu lekara da se vrati na teren i u tim menadžera Rafe Beniteza.
- Nikola će odlučiti da li će jednog dana prihvatiti poziv srpskog ili danskog selektora. On se sada oporavlja od operacije kolena, pa smo trenutno preokupirani time da što pre ozdravi. Verujemo da rehabilitacije ide u pravom smeru. U klubu su mu obezbedili sve uslove da se što pre vrati igri, o čemu najbolje govori podatak da zbog posebne terapije, koja traje 15 minuta, odlazi iz Liverpula u Barselonu kod poznatog španskog specijaliste. Ostala su mu još dva tretmana, nakon čega će koleno biti spremno za sve napore - kaže Peđa Sarić.
Da li znate da je Neven Subotić pristao da igra za Srbiju?
- Pratim redovno vesti iz Srbije. Neven je napravio važan korak i ja sam kao navijač Srbije zadovoljan zbog toga. Jedina razlika između njegovog i Nikolinog slučaja je što mi kao imigranti, koji su od Danske mnogo toga dobili, osećamo moralnu obavezu prema toj državi.

Može li da se kaže da ste od Danske dobili što ste zaslužili?

- Naravno. Nikola je morao da bude dva ili tri puta bolji od svojih vršnjaka da bi zaslužio prošle godine priznanje kao najbolji mladi fudbaler Danske.
Svedoci smo da želje očeva mogu da budu odlučujuće prilikom izbora reprezentacije. Šta vi mislite?
- Ako bi se samo moja želja poštovala, tu onda dilema ne bi postojala. Nikola bi igrao za Srbiju. Ja sam Srbin iz Bosne, ali Srbiju prihvatam kao jedinu zemlju posle raspada SFRJ. U Bosni me nervira nesloga, tamo, izgleda, ne mogu da se dogovore ni oko čega. Neke druge stvari me ostavljaju rezervisanog kad je reč o srpskom fudbalu.
Koje?
- Mnogo priča sam čuo o postojanju mutnih radnji između klubova, saveza, menadžera... Ne bih voleo da moj sin bude uvučen u te dilove.
Kako biste opisali fudbalera Nikolu Sarića?
- Nije što mi je sin, ali on je pravi dragulj, izraziti levonogi igrač sjajne tehnike. Kod Beniteza će samo da se usavrši i biće još bolji. Španac nije želeo da odustane od njega ni kada su mu klupski lekari rekli da je došao s problematičnim kolenom. Sačekajte da zaigra, pa ćete videti da li sam bio iskren.
HOĆU SRPSKI PASOŠ

Da li je neko iz Srbije kontaktirao sa vama?

- Čujem se telefonom sa selektorom mlade reprezentacije Slobodanom Krčmarevićem. Znam da je njegova želja ista kao moja i da bi rado video Nikolu u dresu Srbije već na Evropskom prvenstvu. Gledao sam njegovu decu protiv Danske u baražu i još jednom sam se uverio da smo mi majstori fudbala i da ćemo dugo to biti za druge Evropljane. Što se tiče ostalih poziva iz Srbije, njih dobijam samo od vas novinara. Savez nas još nije zvao.
Ima li vaša porodica srpski pasoš?
- Ne, ali bismo voleli da ga dobijemo.
Možda bi FSS mogao da reši taj problem?
- Pomoć bi dobro došla, inače sam planirao da ga sam rešim.

Za Srbiju! | Kurir

Der Serbische Verband bemüht sich um Nikola Saric(FC Liverpool) :app:. Der Trainer der serbischen U21 Nationalmannschaft möchte ihn dazu bewegen für Serbien zu spielen

Zurück
Oben