Bosko Jankovic hat gestern für den FC Genua 1893 das 2:0 erzielt. Genua siegte gegen den AC Turin mit 3:0
Das Tor von Jankovic
YouTube - Genoa - Torino 2-0
Das Tor von Jankovic
YouTube - Genoa - Torino 2-0
Za Srbiju!
Otac fudbalera Liverpula Nikole Sarića, Peđa, ističe da je njegova želja da mu sin zaigra za „orlove“, ali da on ne donosi odluku
![]()
Otac supertalentovanog srpskog fudbalera iz Danske Nikole Sarića, Peđa, kaže da njegov sedamnaestogodišnji sin mora da odluči da li će jednog dana zaigrati u dresu reprezentacije Srbije. Fudbaler Liverpula trenutno se oporavlja od povrede kolena i očekuje dozvolu lekara da se vrati na teren i u tim menadžera Rafe Beniteza.
- Nikola će odlučiti da li će jednog dana prihvatiti poziv srpskog ili danskog selektora. On se sada oporavlja od operacije kolena, pa smo trenutno preokupirani time da što pre ozdravi. Verujemo da rehabilitacije ide u pravom smeru. U klubu su mu obezbedili sve uslove da se što pre vrati igri, o čemu najbolje govori podatak da zbog posebne terapije, koja traje 15 minuta, odlazi iz Liverpula u Barselonu kod poznatog španskog specijaliste. Ostala su mu još dva tretmana, nakon čega će koleno biti spremno za sve napore - kaže Peđa Sarić.
Da li znate da je Neven Subotić pristao da igra za Srbiju?
- Pratim redovno vesti iz Srbije. Neven je napravio važan korak i ja sam kao navijač Srbije zadovoljan zbog toga. Jedina razlika između njegovog i Nikolinog slučaja je što mi kao imigranti, koji su od Danske mnogo toga dobili, osećamo moralnu obavezu prema toj državi.
Može li da se kaže da ste od Danske dobili što ste zaslužili?
- Naravno. Nikola je morao da bude dva ili tri puta bolji od svojih vršnjaka da bi zaslužio prošle godine priznanje kao najbolji mladi fudbaler Danske.
Svedoci smo da želje očeva mogu da budu odlučujuće prilikom izbora reprezentacije. Šta vi mislite?
- Ako bi se samo moja želja poštovala, tu onda dilema ne bi postojala. Nikola bi igrao za Srbiju. Ja sam Srbin iz Bosne, ali Srbiju prihvatam kao jedinu zemlju posle raspada SFRJ. U Bosni me nervira nesloga, tamo, izgleda, ne mogu da se dogovore ni oko čega. Neke druge stvari me ostavljaju rezervisanog kad je reč o srpskom fudbalu.
Koje?
- Mnogo priča sam čuo o postojanju mutnih radnji između klubova, saveza, menadžera... Ne bih voleo da moj sin bude uvučen u te dilove.
Kako biste opisali fudbalera Nikolu Sarića?
- Nije što mi je sin, ali on je pravi dragulj, izraziti levonogi igrač sjajne tehnike. Kod Beniteza će samo da se usavrši i biće još bolji. Španac nije želeo da odustane od njega ni kada su mu klupski lekari rekli da je došao s problematičnim kolenom. Sačekajte da zaigra, pa ćete videti da li sam bio iskren.
HOĆU SRPSKI PASOŠ
Da li je neko iz Srbije kontaktirao sa vama?
- Čujem se telefonom sa selektorom mlade reprezentacije Slobodanom Krčmarevićem. Znam da je njegova želja ista kao moja i da bi rado video Nikolu u dresu Srbije već na Evropskom prvenstvu. Gledao sam njegovu decu protiv Danske u baražu i još jednom sam se uverio da smo mi majstori fudbala i da ćemo dugo to biti za druge Evropljane. Što se tiče ostalih poziva iz Srbije, njih dobijam samo od vas novinara. Savez nas još nije zvao.
Ima li vaša porodica srpski pasoš?
- Ne, ali bismo voleli da ga dobijemo.
Možda bi FSS mogao da reši taj problem?
- Pomoć bi dobro došla, inače sam planirao da ga sam rešim.
Za Srbiju! | Kurir
Der Serbische Verband bemüht sich um Nikola Saric(FC Liverpool). Der Trainer der serbischen U21 Nationalmannschaft möchte ihn dazu bewegen für Serbien zu spielen
Ich wusste gar nicht das der saric fussballer des jahres (mladi) in dänemark war respekt!
toll sulejmani, kacar, ljaic, saric, subotic usw....
da kommt was razbicemo ih sve![]()
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen