Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

Fudbal (sve vesti)
v120994p0.jpg

Još jedan Srbin u Mančesteru
Nedelja, 11. januar 2009. 13:19
Još jedan srpski fudbaler je otišao u Mančester. Stopama Zorana Tošića i Adema Ljajića krenuo je i Filip Đuričić.

Kako saznaje MONDO, mladi igrač, koji će 30. januara napuniti tek 17 godina, otputovao je u nedelju u ranim jutarnjim satima na Ostrvo, u društvu skauta Junajteda Budimira Vujačića. Već popodne će pratiti derbi Premijer lige na “Old Trafordu” kada nam bude gostovao Čelsi.

Đuričić se smatra jednim od najsjajnijih bisera srpskog fudbala oko koga su se već lomila koplja.

Školu Crvene zvezde je napustio da bi prešao u Olimpijakos, u tandemu sa vršnjakom Aleksandrom Kovačevićem, zbog čega su početkom prošle godine iz Ljutice Bogdana 1 najavljivali da će tužiti klub iz Pireja za otimanje igrača.

Minulog leta su crveno-beli želeli Đuričića nazad. Nisu ga vratili, a talentovani ofanzivni vezista završio je u obrenovačkom Radničkom.

Tada je kadetski reprezentativac Srbije dospeo na “skener” skauta Ajaksa, koji su ga jesenas više puta gledali. Holandski mediji su ga već bili preselili u Amsterdam…

Međutim, usledio je poziv Mančester junajteda, a aktuelni vladar Evrope i sveta se ne odbija.

Đuričić će na “Old Trafordu” provesti osam dana, za sada samo kao gost, baš kao što je nedavno bilo i sa Ademom Ljajićem.

Posle toga, preći će se i na konkretnu priču oko potpisivanja ugovora, jer “crveni đavoli” nikoga ne zovu za džabe u goste.

Menadžer Aleks Ferguson ne planira još dugo da sedi na klupi giganta iz Mančestera, ali očigledno želi da svom nasledniku ostavi temelje, koje, kako sad stvari stoje, pravi od srpskog materijala.

Posle Nemanje Vidića, u Mančester se preselio i Zoran Tošić, za godinu dana će i Adem Ljajić, a po svemu sudeći zatim će i Filip Đuričić.

(MONDO)

Manchester United ist an noch einem Serben interessiert, und zwar am 16-Jährigen offensiven Mittelfeldspieler Filip Đuričić von Radnicki Obrenovac.

Produžio

Krasić u CSKA do 2011.

Srpski fudbalski reprezentativac Miloš Krasić ostaje član moskovskog CSKA iako su ga neki mediji već preselili na drugi kraj Evrope. Krasić je produžio ugovor sa ekipom koju od prekjuče predvodi čuveni Brazilac Ziko do 2011. godine, uz klauzulu da već u junu može da napusti klub ukoliko se pojavi dobra ponuda.
Za Krasića je bilo zainteresovano nekoliko evropskih klubova, a bio je već „viđen“ u Realu iz Madrida. Ipak, čelnici „kraljevskog kluba“ okrenuli su se nekim drugim pojačanjima, pa je Srbin rešio da ostane u sadašnjem klubu.

Krasi? u CSKA do 2011. | Kurir

Milos Krasic hat seinen Vertrag mit CSKA Moskau bis 2011 verlängert, damit enfällt der Wechsel zu Real Madrid. Da Krasic keine Champions League für Real spielen dürfte weil er schon für CSKA Moskau im UEFA Cup aktiv war.

hab grad das premier league spiel manu - chelsea gesehen. was für ein perverses spiel und vidic war wieder einmal man of the match.
hinten drogba und anelka nicht den hauch einer chance gelassen (dies auch noch in abwesendheit von ferdinand), vorne mit einem tor und einem block für berbatov beim dritten goal (so wie man das im basketball macht) :D

HBUwXhC8_Pxgen_r_900x574.jpg

ivanovic musste für carvalho platz machen, der sich wieder von seiner verletzung auskuriert hat.

alles in allem manu nach verlustpunkten wieder tabellenführer der premier league...

:hotsun:

Zuletzt bearbeitet:
Fudbal (sve vesti)
v121025p0.jpg

Vidić načeo, Mančester demolirao Čelsi

Nedelja, 11. januar 2009. 19:57
Da li će 11. januar 2009. ostati upisan kao datum kada je Mančester junajted izbacio Čelsi iz grupe giganata engleskog fudbala?

U sudaru klubova koji su u poslednje četiri sezone osvojili po dve titule, "crveni đavoli" su na Old Trafordu slavili rezultatom 3:0 i najavili skori dolazak na čelo tabele.

Dani Čelsijeve moći iz sadašnje perspektive deluju kao stvar prošlosti.

Sva tri gola Junajted je postigao posle centaršuteva, od toga su dva pala iz prekida. Trebalo je da na kraju bude najmanje 4:0, pošto je Kristijanu Ronaldu poništen pogodak zbog nepostojećeg ofsajda u drugom poluvremenu.

Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić u 45. minutu je savladao Petra Čeha posle kornera koji je izveo Rajan Gigs. Vidić se u svom stilu prišunjao na drugu stativu, zahvatio loptu glavom, a ona se od zemlje i Čehovih prstiju odbila do "male" mreže - 1:0.

Da je nekadašnja Čelsijeva tvrđava postala "kula od karata" videlo se u 63. minutu, kada je Vejn Runi rutinski povisio na 2:0 na centaršut Patrisa Evre i uz pomoć glave Dimitra Berbatova. Kristijano Ronaldo u 87. minutu je izveo slobodan udarac sa leve strane, a Berbatov sa peterca sproveo loptu u mrežu.

Poštovanje "ličnoj karti" sadašnjeg menadžera Čelsija, Felipea Skolarija, ali takve stvari su kod Žozea Murinja bile nezamislive...

Zanimljivo je da je Murinjo iz lože Old Traforda pratio debakl svojih bivših pulena, a u blizini su sedeli selektor Engleske Fabio Kapelo, pa i potencijalno pojačanje Junajteda, sedamnaestogodišnji Srbin Filip Đuričić!

U meču koji je prethodio velikom derbiju, Vigan je kao domaćin savladao Totenhem 1:0, golom Figueroe u 90. minutu.

Skupoceni sastav Totenhema tako je ostao u zoni ispadanja, a posle otpuštenog Huandea Ramosa ni Hari Rednap ne uspeva da prekine agoniju.

Na drugoj strani Vigan nastavlja da beleži rezultate koji premašuju očekivanja, a veliki test za njih uslediće već u sredu, kada će biti rivali Mančester junajtedu u jednoj od dve zaostale utakmice aktuelnog šampiona.

Vidi? na?eo, Man?ester demolirao ?elsi :: Mondo

jo war top spiel, vidic hat gute arbeit geleistet, sicher in der abwehr, ein tor gemacht und auch i.wie am 3. tor beteiligt, gut 2 spieler für berbatov blockiert:app:

Abwehrbollwerk nicht zu knacken

Das Prunkstück in dieser Saison ist die Abwehrreihe. Nur zehnmal musste Keeper Edwin van der Saar in 19 Spielen hinter sich greifen. Seine Vorderleute halten den Laden dicht, egal ob Ferdinand (für ihn durfte Evans heute mal ran), Neville, Evra oder Rafael da Silva spielen. Einen muss man jedoch herausheben, der sich im Spiel gegen Chelsea in den Vordergrund spielte: Nemanja Vidic.

Weltklasse gespielt

Schon in der letzten Saison zählte er zu den stärksten Innenverteidigern in Europa, zeigte Woche für Woche starke Leistungen im Europapokal und ebnete so den Weg zum Champions League-Titel mit. Was Vidic jedoch heute ablieferte, war Weltklasse. Er machte heute nicht nur wie gewohnt solide seine Abwehrarbeit, sondern erzielte auch den wichtigen Treffer zum 1:0. Und beim Tor zum 3:0 war Vidic maßgeblich beteiligt. Cristiano Ronaldo brachte einen Freistoß in den Strafraum, den Dimitar Berbatov freistehend verwerten konnte. Dies aber nur, weil Vidic die Chelsea-Spieler Terry und di Santo in der Mitte blockte.

Goal.com - England - ManUtd vs. Chelsea: Vidic hält den Laden dicht

Za Srbiju!

Otac fudbalera Liverpula Nikole Sarića, Peđa, ističe da je njegova želja da mu sin zaigra za „orlove“, ali da on ne donosi odluku

00105050.jpg

Otac supertalentovanog srpskog fudbalera iz Danske Nikole Sarića, Peđa, kaže da njegov sedamnaestogodišnji sin mora da odluči da li će jednog dana zaigrati u dresu reprezentacije Srbije. Fudbaler Liverpula trenutno se oporavlja od povrede kolena i očekuje dozvolu lekara da se vrati na teren i u tim menadžera Rafe Beniteza.
- Nikola će odlučiti da li će jednog dana prihvatiti poziv srpskog ili danskog selektora. On se sada oporavlja od operacije kolena, pa smo trenutno preokupirani time da što pre ozdravi. Verujemo da rehabilitacije ide u pravom smeru. U klubu su mu obezbedili sve uslove da se što pre vrati igri, o čemu najbolje govori podatak da zbog posebne terapije, koja traje 15 minuta, odlazi iz Liverpula u Barselonu kod poznatog španskog specijaliste. Ostala su mu još dva tretmana, nakon čega će koleno biti spremno za sve napore - kaže Peđa Sarić.
Da li znate da je Neven Subotić pristao da igra za Srbiju?
- Pratim redovno vesti iz Srbije. Neven je napravio važan korak i ja sam kao navijač Srbije zadovoljan zbog toga. Jedina razlika između njegovog i Nikolinog slučaja je što mi kao imigranti, koji su od Danske mnogo toga dobili, osećamo moralnu obavezu prema toj državi.

Može li da se kaže da ste od Danske dobili što ste zaslužili?

- Naravno. Nikola je morao da bude dva ili tri puta bolji od svojih vršnjaka da bi zaslužio prošle godine priznanje kao najbolji mladi fudbaler Danske.
Svedoci smo da želje očeva mogu da budu odlučujuće prilikom izbora reprezentacije. Šta vi mislite?
- Ako bi se samo moja želja poštovala, tu onda dilema ne bi postojala. Nikola bi igrao za Srbiju. Ja sam Srbin iz Bosne, ali Srbiju prihvatam kao jedinu zemlju posle raspada SFRJ. U Bosni me nervira nesloga, tamo, izgleda, ne mogu da se dogovore ni oko čega. Neke druge stvari me ostavljaju rezervisanog kad je reč o srpskom fudbalu.
Koje?
- Mnogo priča sam čuo o postojanju mutnih radnji između klubova, saveza, menadžera... Ne bih voleo da moj sin bude uvučen u te dilove.
Kako biste opisali fudbalera Nikolu Sarića?
- Nije što mi je sin, ali on je pravi dragulj, izraziti levonogi igrač sjajne tehnike. Kod Beniteza će samo da se usavrši i biće još bolji. Španac nije želeo da odustane od njega ni kada su mu klupski lekari rekli da je došao s problematičnim kolenom. Sačekajte da zaigra, pa ćete videti da li sam bio iskren.
HOĆU SRPSKI PASOŠ

Da li je neko iz Srbije kontaktirao sa vama?

- Čujem se telefonom sa selektorom mlade reprezentacije Slobodanom Krčmarevićem. Znam da je njegova želja ista kao moja i da bi rado video Nikolu u dresu Srbije već na Evropskom prvenstvu. Gledao sam njegovu decu protiv Danske u baražu i još jednom sam se uverio da smo mi majstori fudbala i da ćemo dugo to biti za druge Evropljane. Što se tiče ostalih poziva iz Srbije, njih dobijam samo od vas novinara. Savez nas još nije zvao.
Ima li vaša porodica srpski pasoš?
- Ne, ali bismo voleli da ga dobijemo.
Možda bi FSS mogao da reši taj problem?
- Pomoć bi dobro došla, inače sam planirao da ga sam rešim.

Za Srbiju! | Kurir

Der Serbische Verband bemüht sich um Nikola Saric(FC Liverpool) :app:. Der Trainer der serbischen U21 Nationalmannschaft möchte ihn dazu bewegen für Serbien zu spielen

Ich wusste gar nicht das der saric fussballer des jahres (mladi) in dänemark war respekt!

toll sulejmani, kacar, ljaic, saric, subotic usw....

da kommt was razbicemo ih sve
icon10.gif

Zurück
Oben