Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

"puno pogresnih"
mislim da to nije tacno !
Bane gehört bei Chelsea zu den sicheren Aufbauspielern. Hab keine genaue Statistik aber die Fehlerqute
seiner kürzeren Pässe liegt wohl im "normalen" Bereich. Auffällig war diese Saison, das er oft längere Pässe
spielte, da gingen einige daneben, das stimmt. HAbe diese Saison viele Spiele von Chelsea gesehen, die
waren ziemlich oft verunsichert und hatten generell ein Problem im Spielaufbau, das lag aber weniger an
Bane sondern an den anderen verantwortlichen Mittelfeldspieler....
Pozdrav
Baba

Te duge lopte su mi najvise zasmetale, ako ih neznas igrat', jednostavno nemoj bezveze i nabacivat, odma' gubimo posjed lopte. Ali dobro, imamo vecih problema od Baneta, on mi je zadnja briga.

Sta rec', mislim svima je nama jasno, da su Spanci velesila u fudbalu vec gotovo 5, 6 godina, evropski i svijetski prvaci, imaju jednostavno uigrani tim i na svakoj mogucoj poziciji nekog kvalitetnog igraca, imaju taj njihov stil igre kojeg eto vec drzu od vrijemena Arragonesa, tako da mi nemozemo ocekivati neka cuda od Sinise kada je tek reprezentaciju preuzeo prije nedjelju dana.

Sto se tice taktike, znamo svi da je tesko igrati i parirati spancima kada igras ajmo rec' "otvoreno", tj. ali ipak je ova taktika bila previse defanzivna. Uredu je po meni, da se igra sa jednim defanzivnim veznim i recimo sa dva cista napadaca, ali ovako sest, sedam igraca u odbrani, dva kao toboze pokusavaju nesto sredit u sredini i jedan koji je napadac, a niko da mu da neku korisnu, kvalitetnu loptu. Po nama pola reprezentacije najbolja igra po boku (Krasic, Jankovic, Tosic, Lazovic, Tadic, pa i kad pogledam Sulejmanija koji se nadava golova u Holandiji za Ajax ulaskom u sredinu sa boka, a i onaj mladi Markovic je po meni slicnih kvaliteta), a on je eto rijesio to da iskorijeni.

Sta ja znam, po meni je Sinisa trebao pozvati Ninkovica, covjek ume sa loptom, ima dobre poteze, a bogami nije ni sa 26 godina toliko "mator". Kada dobro pogledam, nama netrebaju vise odbranbenih igraca, vec nam hitno trebaju kreativci, koji ce uspijeti da proture loptu tom jadnom muceniku X u naprijed - nazalost jos nisam tu cistu "10" tipa Stojkovica zagledao u nasoj reprezentaciji.

Drugi put bi volio, da Sinisa proba' "4-5-1".

-Brkic ili Simic na golu, Kahriman cini mi se da ima problema kada igra' pod pritiskom.

-Odbrana Bane i Subotic standard, kao centralni (zamjene Nastasic i Rajkovic, Bisevac je mator). Ljepo bi naravno za sve nas bilo, da Sinisa uspije nagovorit Vidica, mada je zalosno kada neces od svoje volje igrati za svoju otadzbinu.

-Bekovi Kolarov i Basta (Ninkov, Obradovic i Tomovic)

-Defanzivni vezni Kuzmanovic + covjek zna sa loptom (rezerva Matic)

-Isprijed njega kao kreativci Ninkovic i pored njega Ljajic ili Djuricic, sve zavisi o forme

-Sa strane Tosic i Jankovic (Tadic i Lazovic)

-Napad Sulejmani a rezerva Markovic. Mada nama treba neki razbijac tipa Adrijana iz najboljih dana ali mi to u zivotu necemo imati. Kakav Lekic, to nije vidjelo "devetku".

eh, dobro bi bilo da su to samo Zvezdini igraci, uvek kad pocnu da guraju grobarske Igrace propada nam Repka..:)))

Rasa Petrovic, Fejsa, Ilic itd. ....a sad onaj Ljajic....tog malog krentena treba prebiti :)))

Pozdrav
Baba

ach ja ... deswegen haben wir uns blamiert bei der letzten em quali ....weil Ivan Bogdanov, Pizon, Pantelic, zigic, stankovic und Vidic uns geführt haben xD einfach lächerlich was du wieder behauptest...

Zudem war nur Tosic als Partizanovac durchgehend stamm...

Vieleicht ist dir aufgefallen ... dass in den letzten jahren sich immer mehr Spieler durchsetzten in der Nationalmannschaft ...die nie für Partizan oder Zvezda gespielt haben ...

Te duge lopte su mi najvise zasmetale, ako ih neznas igrat', jednostavno nemoj bezveze i nabacivat, odma' gubimo posjed lopte. Ali dobro, imamo vecih problema od Baneta, on mi je zadnja briga.

Sta rec', mislim svima je nama jasno, da su Spanci velesila u fudbalu vec gotovo 5, 6 godina, evropski i svijetski prvaci, imaju jednostavno uigrani tim i na svakoj mogucoj poziciji nekog kvalitetnog igraca, imaju taj njihov stil igre kojeg eto vec drzu od vrijemena Arragonesa, tako da mi nemozemo ocekivati neka cuda od Sinise kada je tek reprezentaciju preuzeo prije nedjelju dana.

Sto se tice taktike, znamo svi da je tesko igrati i parirati spancima kada igras ajmo rec' "otvoreno", tj. ali ipak je ova taktika bila previse defanzivna. Uredu je po meni, da se igra sa jednim defanzivnim veznim i recimo sa dva cista napadaca, ali ovako sest, sedam igraca u odbrani, dva kao toboze pokusavaju nesto sredit u sredini i jedan koji je napadac, a niko da mu da neku korisnu, kvalitetnu loptu. Po nama pola reprezentacije najbolja igra po boku (Krasic, Jankovic, Tosic, Lazovic, Tadic, pa i kad pogledam Sulejmanija koji se nadava golova u Holandiji za Ajax ulaskom u sredinu sa boka, a i onaj mladi Markovic je po meni slicnih kvaliteta), a on je eto rijesio to da iskorijeni.

Sta ja znam, po meni je Sinisa trebao pozvati Ninkovica, covjek ume sa loptom, ima dobre poteze, a bogami nije ni sa 26 godina toliko "mator". Kada dobro pogledam, nama netrebaju vise odbranbenih igraca, vec nam hitno trebaju kreativci, koji ce uspijeti da proture loptu tom jadnom muceniku X u naprijed - nazalost jos nisam tu cistu "10" tipa Stojkovica zagledao u nasoj reprezentaciji.

-Brkic ili Simic na golu, Kahriman cini mi se da ima problema kada igra' pod pritiskom.

-Odbrana Bane i Subotic standard, kao centralni (zamjene Nastasic i Rajkovic, Bisevac je mator). Ljepo bi naravno za sve nas bilo, da Sinisa uspije nagovorit Vidica, mada je zalosno kada neces od svoje volje igrati za svoju otadzbinu.

-Isprijed njega kao kreativci Ninkovic i pored njega Ljajic ili Djuricic, sve zavisi o forme

-Napad Sulejmani a rezerva Markovic. Mada nama treba neki razbijac tipa Adrijana iz najboljih dana ali mi to u zivotu necemo imati. Kakav Lekic, to nije vidjelo "devetku".

sehr gute wahl ... ich denke wenn der kader reduziert wird auf 22 spieler .. wird er im großen und ganzen so aussehen

@vuk
jel ja nesta ne kontam ili su to 12 igraca?
ili se to "covek zna sa loptom" odnosi na kuzmanovica???

inace je taktika super.
mozda malo previse ofenzivna

Denke das er häufiger die langen Bälle auf Anweisung der Trainer gespielt hat, das kann man bei Chelsea
machen, die hatten einen Drogba vorne, der mit solchen Bällen auch etwas anfangen konnte....
für unsere NM sind diese langen Pässe nicht so wirkungsvoll.

Denke das Sinisa die NM knapp ein halbes Jahr zu spät übernommen hat, das hat jetzt mit dem FSS zu
tun.
Natürlich ist es schwer nach der Saison einen Mannschaft zu finden und einzuspielen. Ich weiss nicht was
einige Fans erwarten...
Jedoch muss man sagen, das Spanien sich relativ wenige Torchancen erspielen konnte. Der erste Treffer
fiel nach einem Konter und der Zweite war ein lustiger 11er, ansonsten stand die Defensive richtig gut.

ich denke das wir nach deinem System mit Ninkovic + einem "Kreativen" im Mittelfeld von jedem
mittelmässigen Gegner einfach überlaufen werden.
Wir sollte uns bewusst machen das wir keine klassische "10" haben ! Ich sehe darin auch kein Problem.
ich hoffe mal wir spielen mit einer Doppel "6". Kuzmanovic und Ignjovski wären ideal mit einem
Matic davor. Einen Ignjovski, solch einen richtigen Beisser brauchen wir mehr als einen Ninkovic.
Diese Drei sind Lauf- und Zweikampfstark und haben genügend kreatives Potential um die Aussen und
Sturmspitze einzusetzen. Das sind disziplinierte Spieler, die problemlos ihre Positionen wechseln können
und sich in den Angriff mit einschalten können. Halte es für einen fatalen Fehler sich auf diese
kreativen Künstler a la Ljajic oder Djuricic zu verlassen....
Denke die Abwehr steht mit Basta, Bane, Subotic und Kolarov!
Als Backup sollten unbedingt Bisevac (tolle Saison bei PSG) Nastasic dabei sein.
Vorne : Bosko ist gesetzt, das ist ein Winner, hoffentlich bleibt er fit.
Würde gerne den Tadic sehen, der hat super in der U21 gespielt.

und Lekic, ist klar das ist kein Drogba, er sollte aber eine Chance erhalten. Auch sollte man die
Ünterstützung für ihn durch die Fans nicht unterschätzen. Es gibt Spieler die kommen bei der
NM besser zur Geltung als im Verein....

Pozdrav
Baba

ach ja ... deswegen haben wir uns blamiert bei der letzten em quali ....weil Ivan Bogdanov, Pizon, Pantelic, zigic, stankovic und Vidic uns geführt haben xD einfach lächerlich was du wieder behauptest...

Zudem war nur Tosic als Partizanovac durchgehend stamm...

Vieleicht ist dir aufgefallen ... dass in den letzten jahren sich immer mehr Spieler durchsetzten in der Nationalmannschaft ...die nie für Partizan oder Zvezda gespielt haben ...

oladi bre : ))

ist mir im Grunde egal aus welchen Vereinen unsere NM Spieler kommen. Hoffe mal Sinisa kriegt das mit den
Managern im Umfeld der NM in den Griff ....

; ))

Pozdrav
Baba

@Baba Jula

Velikim djelom se slazem, dobra analiza. Jucer kad pogledasmo' u drustvu utakmicu, govore mi prijatelji, da sa Sinisom kao trenerom necemo se plasirati na SP za Brazil 2014, toboze Belgijanci, Skoti, Makedonci i Hrvati ce se sa nama igrati, ja se nasmijao. Za mene su barem u ovom trenutku kritike na racun Mihajlovica neosnovane i povrsne, barem za sada. Kada pogledam njegove rezultate u Italiji, tj. kada je vodio Fiorentinu, oni su bili objektivno gledajuci "maksimalni", znaci izvukao je od tih igraca maksimum koje je vodio u datim okolnostima (znaci kada je imao brojne povrijede i finansijske trzavice i jos puno toga). O taktici smo vec pricali koju je izabrao, realno gledajuci jos je rano govoriti gdje ce nas sve to vodit', ali samo na osnovu zalaganja, pozrtvovanosti i brzine kojom lopte cirkulisu, mogu slobodno naslutit, da cemo (nadam se) igrati moderniji fudbal. Za pocetak, meni kao "obicnom" navijacu to je sasvim dovoljno. Antica sam inace kao trenera i licnost veoma cjenio, ali njegov stil vodjenja reprezentacije jednostavno mi se nije svidjao - dal' to bilo zbog providnost, predvidljivost, sablon siromasan kreacije, staticnost veznog reda (moja najveca zamjerka), indolentnost igraca pa sve do estradizacija nacionalnog tima. Ja ipak mislim, da cemo sa Sinisom imati novija, bolja vrijemena.

Sto se tice taktike protiv Spanije, sa jedne strane ta ideja i nije bila losa, koliko mi se napocetku zacinila. Cinjenica je, da imamo odlicne Fullback-igrace, ciji kvalitet u ovakvoj formaciji lako dolazi do izrazaja, a sa druge strane, to nam sve dodatno daje opcije u ofanzivi u veznom redu, jer smo dosta "tanki" sa klasicnim napadacima, jer ih zaista i nemamo, nazalost.

PS: Sta je sa onim Alenom Stevanovicem? Nadam se da ce ga Sinisa barem za ove prijateljske utakmice pozvati, jos kad uzmemo u obzir, da je Alenov tim, tj. Torino sada u Serie A. Svidja mi se njegov stil igre, stvarno ofanzivan i prodoran, fenomenalna tehnika, ono sto nama hitno u reprezentaciji treba.

Ljajić udaljen iz nacionalnog tima!

00075161.jpg
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović udaljio je u ponedeljak sa priprema Adema Ljajića, pošto pomenuti igrač nije hteo da peva himnu pred početakutakmice sa Španijom. Fudbalski savez Srbije saopštio je da je Ljajić tako prekršio Sporazum o ponašanju koji je Mihajlović uveo u nacionalni tim.

- Selektor je u nedelju održao sastanak sa Ljajićem. Po dobijanju informacije da Ljajić iz ličnih stavova nije pevao himnu Srbije i da tu neće biti promene, Siniša Mihajlović je saopštio igraču da se vrati kući - navodi se u saopštenju FSS.

Nacionalni savez je preneo i da Ljajić nije zauvek udaljen iz reprezentacije i da će moći da se vrati ako promeni lični stav, obavesti selektora i igrama i formom zasluži poziv.

- FSS je saopštio još na promociji Siniše Mihajlovića da će mu pružiti svu podršku na putu uspostavljanja novih pravila ponašanja u A reprezentaciji, a to čini i ovom prilikom. Pevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio - naveo je FSS.

Ljaji? udaljen iz nacionalnog tima! - Srpski fudbal - Sportal.rs

:toofunny: :toofunny: :toofunny: ich wusste es.
Ich hab schon bemerkt das er die Hymne nicht mitgesungen hat.

Adem Ljajić oteran iz reprezentacije!

Zbog toga što nije pevao himnu pred utakmicu sa Španijom, selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović vratio igrača Fiorentine sa priprema reprezentacije. Ljajić saopštio Mihajloviću da nije pevao himnu iz "ličnih razloga" i da će tako ostati. Ljajiću nisu zauvek zatvorena vrata nacionalnog tima.

Adem Ljaji

Zurück
Oben