Dinarski-Vuk
Vuk sa Dinare
"puno pogresnih"
mislim da to nije tacno !
Bane gehört bei Chelsea zu den sicheren Aufbauspielern. Hab keine genaue Statistik aber die Fehlerqute
seiner kürzeren Pässe liegt wohl im "normalen" Bereich. Auffällig war diese Saison, das er oft längere Pässe
spielte, da gingen einige daneben, das stimmt. HAbe diese Saison viele Spiele von Chelsea gesehen, die
waren ziemlich oft verunsichert und hatten generell ein Problem im Spielaufbau, das lag aber weniger an
Bane sondern an den anderen verantwortlichen Mittelfeldspieler....
Pozdrav
Baba
Te duge lopte su mi najvise zasmetale, ako ih neznas igrat', jednostavno nemoj bezveze i nabacivat, odma' gubimo posjed lopte. Ali dobro, imamo vecih problema od Baneta, on mi je zadnja briga.
Sta rec', mislim svima je nama jasno, da su Spanci velesila u fudbalu vec gotovo 5, 6 godina, evropski i svijetski prvaci, imaju jednostavno uigrani tim i na svakoj mogucoj poziciji nekog kvalitetnog igraca, imaju taj njihov stil igre kojeg eto vec drzu od vrijemena Arragonesa, tako da mi nemozemo ocekivati neka cuda od Sinise kada je tek reprezentaciju preuzeo prije nedjelju dana.
Sto se tice taktike, znamo svi da je tesko igrati i parirati spancima kada igras ajmo rec' "otvoreno", tj. ali ipak je ova taktika bila previse defanzivna. Uredu je po meni, da se igra sa jednim defanzivnim veznim i recimo sa dva cista napadaca, ali ovako sest, sedam igraca u odbrani, dva kao toboze pokusavaju nesto sredit u sredini i jedan koji je napadac, a niko da mu da neku korisnu, kvalitetnu loptu. Po nama pola reprezentacije najbolja igra po boku (Krasic, Jankovic, Tosic, Lazovic, Tadic, pa i kad pogledam Sulejmanija koji se nadava golova u Holandiji za Ajax ulaskom u sredinu sa boka, a i onaj mladi Markovic je po meni slicnih kvaliteta), a on je eto rijesio to da iskorijeni.
Sta ja znam, po meni je Sinisa trebao pozvati Ninkovica, covjek ume sa loptom, ima dobre poteze, a bogami nije ni sa 26 godina toliko "mator". Kada dobro pogledam, nama netrebaju vise odbranbenih igraca, vec nam hitno trebaju kreativci, koji ce uspijeti da proture loptu tom jadnom muceniku X u naprijed - nazalost jos nisam tu cistu "10" tipa Stojkovica zagledao u nasoj reprezentaciji.
Drugi put bi volio, da Sinisa proba' "4-5-1".
-Brkic ili Simic na golu, Kahriman cini mi se da ima problema kada igra' pod pritiskom.
-Odbrana Bane i Subotic standard, kao centralni (zamjene Nastasic i Rajkovic, Bisevac je mator). Ljepo bi naravno za sve nas bilo, da Sinisa uspije nagovorit Vidica, mada je zalosno kada neces od svoje volje igrati za svoju otadzbinu.
-Bekovi Kolarov i Basta (Ninkov, Obradovic i Tomovic)
-Defanzivni vezni Kuzmanovic + covjek zna sa loptom (rezerva Matic)
-Isprijed njega kao kreativci Ninkovic i pored njega Ljajic ili Djuricic, sve zavisi o forme
-Sa strane Tosic i Jankovic (Tadic i Lazovic)
-Napad Sulejmani a rezerva Markovic. Mada nama treba neki razbijac tipa Adrijana iz najboljih dana ali mi to u zivotu necemo imati. Kakav Lekic, to nije vidjelo "devetku".