Nema dvojbe da mu nedostaje svježine. No, Vedran Ćorluka ne kuka, nije taj tip, iako je 30 utakmica za Tottenham plus šest za reprezentaciju od rujna do veljače ritam koji uzima danak. Protiv Manchester Uniteda, po očekivanju, nagomilani se umor nije primijetio. Štoviše, djelovao je razigran, čvrst, odigravši 120 minuta bez pogreške, garniranih jedinim golom Spursa s “kreča”.
- Šteta zbog poraza, ali takav je nogomet. Manchester United je uistinu posebna škvadra, najbolja na svijetu, u kojoj je svaki igrač opasan po gol protivnika. S kakvom lakoćom dolaze u šanse pokazali su i protiv moćnog Intera, pogotovo u prvih 45 minuta kada su ih deklasirali. Svaka im čast.
Protiv Tottenhama ipak nisu bili tako uvjerljivi, djelomično jer su bili nekompletni, dijelom i zbog dobre igre vaše momčadi?
- Točno je da s najjačima igramo dobro. Odgovara nam otvoreni nogomet jer se volimo nadigravati, a to je s više prostora nemjerljivo lakše.
Problem nastaje kad vam se protivnik zatvori?
- Takvi suparnici nametnu agresivnost na granici prekršaja, a mi kolokvijalno rečeno, nismo momčad za tučnjavu.
Vratimo se Manchesteru. Koga u toj reprezentaciji vedeta najviše cijenite?
- Svi su kvalitetni, ali uz respekt svima, najdojmljeniji sam Vidićem. Taj jede živu djecu kad igra, ima moć i znanje, vidi se da je lider, po meni je najjači igrač sezone! Do njega stavljam Ryana Giggsa. Kakav igrač! Čim je ušao protiv nas podigao je ritam utakmice, ima godina, a ide kao avion!
Hoće li Manchester United osvojiti pet trofeja u sezoni?
- Na dobrom su putu. U Ligi prvaka navijam za finale Manchester United - Barcelona! Mislim da bi to bio vrhunac nogometa!
Vrhunac je spektakla bio Wembley?
- Definitivno! Kad izađeš na travnjak, osjetiš navijanje 90 tisuća ljudi, pola tvojih a druga polovica protivničkih, vidiš silne barjake, atmosferu praznika nogometa, to je neponovljiv osjećaj...
Nije lako kad se takav meč izgubi na jedanaesterce?
- Nije, ali mi je bilo mnogo lakše dan poslije nego što mi je to bilo nakon Turske u Beču. Tada sam bio beskrajno tužan čovjek, ni do čega mi nije bilo. U klubu je odmah nova priča, ide se naprijed. Nas već u srijedu očekuje iznimno važan meč u borbi za opstanak, s Middlesbroughom!
Nije baš neka sezona Spursa?
- Tako se dogodilo. Na početku se zaostalo i onda je teško nadoknađivati propuštene bodove. No, imamo kvalitetu za kudikamo bolji plasman i uvjeren sam da ćemo uz pomoć navijača i barem malo sreće raspoloženi završiti sezonu.