Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

naja... ansichtssache...
finde der unterschied matic grujic z.b is gewaltig

In der 2 .Hälfte haben doch alle gespielt und da bekamen wir das gegentor.
Nach allen was zu sehen war, scheint die schweiz eine klasse zu stark. Gegen costa Rica wird man die einzigen Punkt(e) holen fürchte ich.

naja... ansichtssache...
finde der unterschied matic grujic z.b is gewaltig

das auf jeden Fall. Aber insgesamt fehlt an Spielidee, alles wirkt verkrampft. Der Tadić hat die Form noch nicht die man für eine WM braucht, bin auf SMS und Ljajić gespannt. Denn in Mittelfeld liegt aus meiner Sicht der Schlüssel für Erfolg. Mit Matić und Milojević hat man zwei gute defensive Leute dabei.

[video=youtube;vN4CpY7X_dw]https://www.youtube.com/watch?time_continue=421&v=vN4CpY7X_dw[/video]

Zanimljiv pogled sa britanskog ostrva. Koliko sam cuo, Luka je zaista gotivan lik. Znalo se dogadjati, da covjek placa prevoz autobusima i slobodne karte za meceve srpske reprezentacije za Kragujevcane da dodju i navijaju za Orlove. Ruku na srce, trenutno mi nemamo pouzdanijeg i stabilnijeg igraca u timu od njega. Druga je stvar sto nema dobar marketing recimo kao Sergej i sto se gura u drugi plan. Izrastao je u pravog vodju i kapetana u Crystal Palacu.

krstajic is aba auch n lappen...
sieht man an seiner nominierung... u.a dusko tosic

Ja licno gledam drukcije na Tosica, mozda sam u manjini. Evo da pogledamo na kratko njegovu fudbalsku biografiju: prije nekoliko godina u Francuskoj je bio pouzdan igrac, a bio je i relativno dobar i u Bundesligi, i to u periodu kada je Werder Bremen uz Bayern, bio jedna od najboljih klubova u ligi. Odmah se nametnuo i postao starter u top timu, a cak je preuzimao i izvodjenje slobodnih udaraca (dovoljno je samo pogledati ako se sjecas, onaj njegov cuveni centarsut na mecu protiv Schalkea, kada je Naldo postigao gol). A i u Besiktasu je bio veoma dobar, Turci su bili manje vise zadovoljni. U Zvezdi je takodje pokazao koliko je po kvalitetu iznad ovog domaceg fudbalskog okruzenja.

U sustini, Tosic je dobro igrao prakticno za sve klubove u kojima je nastupao i uvijek je bio pouzdan igrac. To da je on, kao, neka velika "kiksara" ili sta vec, to je najobicnija glupost, koja se pogotovo kroz medije provlaci. Jedini razlog zbog kojeg se potenciraju takve price jeste njegov brak sa Karleusom, pa se svaki njegov potez gleda kroz tu prizmu i uglavnom se potencira samo kad napravi neku gresku, dok rijetko kad dobije pohvale za kvalitetan potez, kvalitetno odigranu utakmicu.

Pa, Tosic je uvijek bio korektan i po pitanju ponasanja, nikada nije pravio neke probleme u ekipi, ja ih se ne sjecam. Na stranu to da je Tosic u periodu kada je bio starter u Werderu odlucio da igra za reprezentaciju na Olipijskim igrama (koje za fudbalere 'padaju' u veoma nezgodno vrijeme), iako mu je Thomas Schaaf to zabranio i zahtijevao je da se odmah vrati u klub. Tosic je ignorisao tu zabranu, zaigrao za reprezentaciju i zbog toga ga je Schaaf izbacio iz tima.

Tosic nikada nije bio takozvani 'alibi igrac', ne izbjegava neke zesce duele sa protivnickim igracima, uvijek ide 'u kost' i normalno da ce takav tip igraca nekada i proklizati i kiksati i napraviti neku glupost, al' u vecini situacija dobro odradjuje posao. Jedini sto bi se reklo
'old school' defanzivac kojeg imamo u ekipi, tako da sve osim kombinacije "Ivanovic-Tosic" najvjerovatnije vodi u propast. Mada, sa ovakvim opcijama kakve imamo na bekovskim pozicijama, problemi su ionako, manje-vise, zagarantovani.

Normalno da ce Nastasic kiksati manje od Tosica kad lik maksimalno izbjegava duele, fura neku skok igru i kao 'iznosi loptu', a gomilu situacija samo isprati pogledom i ceka da saigraci sve 'ociste'. Takvi igraci su previse metljavi. Ovaj Milenkovic nije pokazao da je ista drugaciji po tom pitanju. Ocekivati da bi on mogao da drzi odbranu je suludo. Sa takvim igracima je potrebno da kompletna defanzivna linija odradjuje posao, uz podrsku defanzivno orijentisanih veznih igraca, a s obzirom na to koliko velike rupe ostavljaju Kolarov i Rukavina (sta ce Neymar tu da im radi), lik bi bio k'o na streljani, a vrhunski igraci bi ga izvozali k'o na ringispilu.

Po meni Vuče nije problem Tošić. Problem su ovi menadžerski ubačeni igrači koji nisu igrali kvalifikacije. Ali to je i očekivano posle one smene presmešne i sadašnjeg trenera koji nikad nikog nije uspešno trenirao. Kako podržavati tu skupinu kad on pljuje odmah po dijaspori. Mi smo krivi što ne mogu Ćile da pobede...ali pošto sam budala opet ću navijati za njih i opet ću se razočarati i opet se nervirati.

Po meni Vuče nije problem Tošić. Problem su ovi menadžerski ubačeni igrači koji nisu igrali kvalifikacije. Ali to je i očekivano posle one smene presmešne i sadašnjeg trenera koji nikad nikog nije uspešno trenirao. Kako podržavati tu skupinu kad on pljuje odmah po dijaspori. Mi smo krivi što ne mogu Ćile da pobede...ali pošto sam budala opet ću navijati za njih i opet ću se razočarati i opet se nervirati.

Znam zemljace, rak rana u srpskom fudbalu i dalje ostaje, nema tu jos kraja. Zato i nema kod mene neke pretjerane euforije, mozda sve dok ne pocne prva utakmica sa Kostarikom, ali nije to sto je nekada bilo, a valjda nisam jedini. Toliko su nam ogadili taj fudbal, da ni gastarbajteri nisu nesto posebno zagrijani za pripremne utakmice, za koju su, sto si malo prije napisao, opet krivi "ovi iz vana".

Iskreno, zna li smo i te kako onog trenutka, kad je Muslin najuren da necemo igrati ono, sto smo igrali u kvalifikacijama, jer je tu dosao jedan bitan faktor: Sergej Milinkovic-Savic. On realno u Muslinovom "sistemu" jednostavno se nije uklapao, mozda jedino da bude neka Joker-alternativa Tadicu. Naravno nije ni on kriv za ovu situaciju, ali momak bi stvarno morao sada da "pokida" sve i svakog na SP u Rusiji, da bi opravdao cijelu ovu maskeradu.

Ma da, kostalo je i Muslina sto nije tada imao na spisku jednog Zivkovica, Radonjica, Grujica, Blekija ili Rodica, ali Sergej je gradio svoju reputaciju u Laziju, i tako pocinje pritisak sa svih strana, kako je moguce ne pozvati u reprezentaciju takvu "zvijezdu". Sa druge strane, jedna je stvar kada Sergej igra u jednom sistemu, gdje imas brze igrace pored sebe (poput Immobila i Luiza Alberta) umjesto Mitrovica i Tadica, bez da umanjivam njihov dosadasnji doprinos, ali to nasi nikako da ukapiraju.

Ide mi takodjer na onu stvar podcjenjivanje protivnika. Imas recimo jednu Svicarsku, koja ima samo jedan poraz u posljedne dvije godine, dakle cvrsta i uigrana ekipa, i na zavrsnim turnirima su uvijek bili tradicionalno disciplinovani. Pa sjetimo se samo igre na proslom SP-u, kada su jedva ispali od Argentine, odnosno tek nakon produzetaka, a na SP 2006. godine u Njemackoj nisu uspjeli uci u cetvrtfinale, iako nisu na cijelom turniru primili nijedan gol. A odigrali su opet fenomenalne kvalifikacije i tek u zadnjem susretu sa Portugalijom, moraju u baraz. A sve cesce mogu citati, da cemo se lako sa njima poigravati, jer eto, nemaju nekog posebnog igraca.

"Mi" kao nacija moramo se nauciti spustiti malo loptu, odnosno, da u fudbalu nemamo takav rejting kakav imamo u kosarci ili vaterpolu, da ima i prednosti u tome, ne biti u takvim utakmicama favorit. Manje ce biti frustracija i nerviranja.

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben