Uz svu srecu sto pobjedismo ovu tesku prvu utakmicu, moralo je laganije da se rijesi. I tu je prije svega "kriv" Mitrovic. Da se razumjemo, odradio je Mitar lavovski posao, toliko lopti je zagradio, prosljedio, uzeo, povukao u kontru, iz nikakvih situacija iznudjivao out ili faul, na kraju krajeva i gol je bio posle faula nad njim. Ali nedopustivo je da se onakve stvari promasuju, jos pogotovo sto je u Fullhamu ovake sa lakocom pogadjao.
SMS odlican, vise nego sto sam ocekivao, ali izgledalo mi je kao da je bio malo prepaljen, pa je par puta znao u zavrsnici da pogrijesi. Tadic petljao dosta, ali je bar bio aktivan i pokusavao za razliku od Ljajica. Matic i Milivojevic dosta dobri, ali od Matica ocekujem jos veci protok lopti u dubini terena. Sto se tice igre, Tadic i SMS su stvarno jako dobri sa loptom i steta sto nemamo neko probojno krilo/napadaca koji bi oni mogli da hrane loptama u prazno.
Tosic na pocetku bio malo pogubljen i one dvije sanse sto su imali Kostarikanci su bile nakon sto je on "zaspao" u odbrani, ali posle je bio odlican, ono uletanje glavom je za svaki respekt. Bleki vrh, ja od njega ocekujem "novog Vidica".
Kolarov i Bane rekao bih, da nisu imali pretjeranog posla u odbrani, nisu ovi nesto bili opasni po bokovima. Bane pokazao nesigurnost par puta, vidi se da to nije ni senka onog igraca od nekad. Ali i takav bolji nego Rukavina svakako. Stojke standardno dobar, iako nije imao nekog posla, mozda kod onog kornera nije trebao da okljeva, ili ostani na liniji ili izadji skroz. Slobodni od Kolarova ljepotica prava.
Najveca zamjerka je ono povlacenje, nakog datog gola je vec odavno "trademark" nase reprezentacije, samo sto smo danas imali srece sto je Kostarika totalno bezopasna bila u napadu koji se uglavnom svodio na neko bunarenje.
Mislim da ce biti "lakse" da se igra protiv Svicarske (iako su naravno mnogo bolja ekipa od Kostarike, pa i favoriti protiv nas) jer ce pritisak biti na njima, ali samo ako izgube veceras. I mislim da je nasim momcima pao veliki teret sa ledja.