Dinarski-Vuk
Vuk sa Dinare
Faktor 1 schlechtestes Spiel von SMS, Faktor 2 Matic enttäuschend, Faktor 3 schlechte Tatkik man versucht das 2:1 zu erzielen statt zumindest das Unentschieden zu halten, Faktor 4 Schiedsrichter....
Haben uns selbst besiegt... Und ja Schiri napusi mi se kurca...
Potpis, ali sta je tu je, nema vise kalkulisanja. "Orlovi" nisu prije svega psihicki iznjeli utakmicu sa Svicarskom. Licno mislim da ce protiv Brazila biti nesto drugacije, odnosno, mozda neka vrsta uzivancije ili pak nadigravanja. Da se ne lazemo, svi mi znamo da je Brazil apsolutni favorit, ali kao i Argentinci jos mi i oni djeluju kao tim, za razliku od Svicarske. Da mozda imamo nekog boljeg trenera, treba li bi igrati visoki presing na njihovu zadnju liniju, odnosno agresivno na loptu (cega gotovo i nije bilo u zadnjoj utakmici, pa su se Svicarci dodavali kad i 'dje god su stigli) i prostor. Sjetio sam se prijateljske utakmice izmedju njih i Hrvata u prvom poluvremenu. Tada su oni drzali nula-nula i pogotovo imali vise prilika da postignu gol. U drugom djelu je Hrvatska nesto popustila, odustali od presinga, Neymar usao u igru i tek tada Brazil poveo.
U teoriju sve to lako izgleda, ali pitam se da li nas vezni red zaista sposoban igratu takvu vrstu igre, tj. prema onome sto sam vidio protiv Kostarike i Svicarske, nema, ali ko zna, mozda nas sve prijatno iznenade. Pogotovo moramo da pazimo na njihova krilna utrcavanja sa loptom u sredinu, dje' razmjenjuju pasove i tu nasa odbrana mora da bude zgusnuta, kako bi sprijecila njihove povratne lopte. E bas tu je bitno braniti prostor po dijagonali u odnosu na poziciju igraca sa loptom.