Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

BENKOVAC

Dinarski-Vuk schrieb:
Stipe schrieb:
Drugovi pravoslavci, najmiliji, zaboraviliste:

Benkovacki Ljetopis Broj 4. 1995:

1880. godina
Grad Ukupno Hrvata Srba

Knin 1271 832 (75%) 435
Benkovac 341 257 (80%) 83
Obrovac 463 351 (80%) 112

1991. godina
Grad Ukupno Hrvata Srba

Knin 14.352 1.669 (12%) 11.847
Benkovac 3.776 749 (20%) 2.780
Obrovac 1.660 285 (15%) 1.253

Quelle :arrow: http://www.hic.hr/dom/390/dom03.htm :wink:

Na zalost ne, nego iz"Benkovacki Ljetopis Broj 4. 1995"
Priporucija bi ti da nabavis, po mogucnosti, neki broj Benkvackoga Ljetopisa.

Princip_Grahovo schrieb:
Secondos schrieb:
Princip_Grahovo schrieb:
Dodji u Banja Luci i kazi ej dje ste bosanci pa ce ti leteti glava u bunar :roll:

reci mi ti jos jednom srbijanac pa da ti polomim kicmu!! :roll:

u cemu je svrha ovog prepucavanja?? :roll: :wink:

Dje sam ja tebe nazvao "Srbijanac" :roll: Za mene je svaki Srbin Srbin! ako je iz australije amerike srbije krajine republike srpske il iz kongo :wink:

kako nisi kad si reko metkovicu bosandjero,imas lose pamtcenje.

Dinarski-Vuk schrieb:
Ovo za srbijance sam odavno cuo da nas tako zovete - i ne pravi se lud kao da sam ja taj izraz izmislio!! nego pitaj svoje sugradjane zasto do toga doslo, da se vi od nas difercirate. nismo mi "srbijanci" ovu rec za nas izmislili , potome se pitaj sam ko se deli, a u tome ste velemajstori.

Kao prvo secondos, nema toga kod mene " Srbijanac " ,
" Srpski Bosanac " , " Hrvatski Srbin " itd. Srbin je Srbin :!: Tu nema diskusije.

Kao drugo znam ja da ima nekih koji nazivaju Srbe iz Srbije
" Srbijance" ja to nepodrzavam ali upitaj se koliko " tvoji sugradjani " zove nas srbe iz Krajine i Republike Srpske kao " hrvate " i " bosance " i kazu da nisu pravi srbi ?

Zasto " nismo kao pravi srbi " ? Jel zato sto nepricamo " ekavski " ? A oces jos nesto cuti kad su izbeglicke kolone stigli u srbiji pa pljuvali po izbjeglicama i vikali " Ustaske Picke " ? Jel to ono CCCC?
A ti nas gledaj dalje kao " indijance preko drine " ili " stoku " pokazuje samo jos vise nasu " Slogu "
:!:

iskreno da ti kazem, meni se dusa cepa kad ovo cujem - jer sam od uvek verovao u neku slogu bla bla bla..
no, to je iluzija jer nismo dovoljno inteligentni ili smo bez karaktera da znamo to postovati. a i iskustvo je svoje dokazalo, da se previse toga opterecujemo ko je sta i odakle je, i naravno se gaje podele. a te podele imas vec od sela do sela!
ja vise provociram nego sto da stvarno tako mislim, ali sam primetio od tebe i legije i sta ja znam, nekoliko kad dodje do prepucavanje da neko nije srbin sto nije istog misljenja. naprimer ste izgrdili onog Tigrs^a.
a, i za moju signaturu me nonstop neko od nasih mora podjebavati! ako budemo naucili da se postujemo kao ljudi raznih misljenja onda ce i da postujemo i druge regije, obicaje i sve sto ima veze sa zivotom sto moze da harmonira. naravno pisem o nama srbima medjusobno!! :roll: :wink:

Šumadinac schrieb:
Princip_Grahovo schrieb:
Šumadinac schrieb:
Princip_Grahovo schrieb:
Ohne Srbijance aber mit Srbe :wink:

Was soll das heissen?

Ma Zajebava ovaj Metkovic pa mu malo nagovaram :P On je rekao grad je bez "Serben" pa mu ja rekao da bez srbijanaca al sa srbima :wink:

a sta si ti onda ako sam ja srbijanac,pravoslavni Bosniak a? jebo te srbijanac te jebo. glup si kao bosanac.^^

Ajde idi sad na spavanje kad si vec pogresno razumeo :wink:

Šumadinac schrieb:
Princip_Grahovo schrieb:
Secondos schrieb:
Princip_Grahovo schrieb:
Dodji u Banja Luci i kazi ej dje ste bosanci pa ce ti leteti glava u bunar :roll:

reci mi ti jos jednom srbijanac pa da ti polomim kicmu!! :roll:

u cemu je svrha ovog prepucavanja?? :roll: :wink:

Dje sam ja tebe nazvao "Srbijanac" :roll: Za mene je svaki Srbin Srbin! ako je iz australije amerike srbije krajine republike srpske il iz kongo :wink:

kako nisi kad si reko metkovicu bosandjero,imas lose pamtcenje.

Ajd uredu je pogresno si razumeo :wink: Necemo vise o tome, svi smo mi SRBI!

iskreno da ti kazem, meni se dusa cepa kad ovo cujem - jer sam od uvek verovao u neku slogu bla bla bla..
no, to je iluzija jer nismo dovoljno inteligentni ili smo bez karaktera da znamo to postovati. a i iskustvo je svoje dokazalo, da se previse toga opterecujemo ko je sta i odakle je, i naravno se gaje podele. a te podele imas vec od sela do sela!
ja vise provociram nego sto da stvarno tako mislim, ali sam primetio od tebe i legije i sta ja znam, nekoliko kad dodje do prepucavanje da neko nije srbin sto nije istog misljenja. naprimer ste izgrdili onog Tigrs^a.
a, i za moju signaturu me nonstop neko od nasih mora podjebavati! ako budemo naucili da se postujemo kao ljudi raznih misljenja onda ce i da postujemo i druge regije, obicaje i sve sto ima veze sa zivotom sto moze da harmonira. naravno pisem o nama srbima medjusobno!! :roll: :wink:

Ja cu ti ovo reci sad, dok nebude sloge kod nas i samo vlada medju srbima " nesloga " nece se nikad nesto postici ili napraviti. Pogledaj druge nacije koja sloga kod njih a kod nas. To nas nistilo u sportu, u ratu, u politici ma svuda. Ja se pitam doklen ce ta nesloga biti medju nama ?
A to sto si ti kod mene primjetio ja cu ti ovo reci, mrzim kad neko glumi " Srbina " i prica o necemu o cemu nema blage veze. Jedan primjer ti je bas TigerS. Ja nisam reko da je neko neki " Veliki Srbin " kad slusa Cetnicke Pjesme, nosi majce od Karadzica i Mladica, dize tri prsta u vis, to ja nikad nisam reko, ja nisam ni reko, ko nebira Radikale da automatski nije Srbin. Ja samo kazem svoje mislenje ko kako vodi politiku itd. A kad neke vidim da blezgaju a pojma nemaju ni o politici, o ratovima, o sportu onda mi se stvarno smuci.

Sto se tice signature i ako sam dao nekad salu neuzimaj za ozbiljno, on za mene nije " heroj " i niti je bio al to je tvoje mislenje, i ako ga nosis u sigunaturi nosi ga...

Jos nesto ovo treba prestati djeliti se ovaj nije Srbin posto je iz Dalmacije ili Like, ovaj isto nije Srbin posto je sa Majevice il Semberije, ovaj nije Srbin posto je " Srbijanac " iz Sumadije itd. Srbin je Srbin bilo to na Kordunu, Romaniji il na Kosovu :!:

Lepo nam je reko Sveti Sava - Samo Sloga Srbina Spasava :wink:

Ugodna vam vecer :wink:

Dinarski-Vuk schrieb:

Ja cu ti ovo reci sad, dok nebude sloge kod nas i samo vlada medju srbima " nesloga " nece se nikad nesto postici ili napraviti. Pogledaj druge nacije koja sloga kod njih a kod nas. To nas nistilo u sportu, u ratu, u politici ma svuda. Ja se pitam doklen ce ta nesloga biti medju nama ?
A to sto si ti kod mene primjetio ja cu ti ovo reci, mrzim kad neko glumi " Srbina " i prica o necemu o cemu nema blage veze. Jedan primjer ti je bas TigerS. Ja nisam reko da je neko neki " Veliki Srbin " kad slusa Cetnicke Pjesme, nosi majce od Karadzica i Mladica, dize tri prsta u vis, to ja nikad nisam reko, ja nisam ni reko, ko nebira Radikale da automatski nije Srbin. Ja samo kazem svoje mislenje ko kako vodi politiku itd. A kad neke vidim da blezgaju a pojma nemaju ni o politici, o ratovima, o sportu onda mi se stvarno smuci.

Sto se tice signature i ako sam dao nekad salu neuzimaj za ozbiljno, on za mene nije " heroj " i niti je bio al to je tvoje mislenje, i ako ga nosis u sigunaturi nosi ga...

Jos nesto ovo treba prestati djeliti se ovaj nije Srbin posto je iz Dalmacije ili Like, ovaj isto nije Srbin posto je sa Majevice il Semberije, ovaj nije Srbin posto je " Srbijanac " iz Sumadije itd. Srbin je Srbin bilo to na Kordunu, Romaniji il na Kosovu :!:

Lepo nam je reko Sveti Sava - Samo Sloga Srbina Spasava :wink:

Ugodna vam vecer :wink:

:tu: Odlicno si napisao! Svaka ti Cast :wink:

Zurück
Oben