also das was ich kennengelernt habe in bg sind fast nur leute die nicht in bg geboren sind, sondern bih, vojvodina, cro, monte und serbien ländliche gebiete...
Citajuci ponovo komentare i slike na ovom topicu zapazio sam sa zakasnjenjem tvoj upis star godinu dana, pa reko da odgovorim na to. Pa istina, u Beogradu imas, izuzimajuci stare jevrejske porodice, od kojih neki imaju porjeklo oko 300 godina u Beogradu, postoji mozda jedan mali broj ljudi, koja je peta ili cetvrta generacija rodjena u Beogradu, prava rijetkost. Pa cak i nemas mnogo ljudi trece generacije, sto dolazimo prakticno do zakljucka, da nema pravih starosjedelaca u Beogradu (ma da to ne vazi za Zemun, Borcu, Sremcicu i okolna mjesta, koja danas pripadaju gradu).
Uvjerio se ove godine opet, skoro svaki drugi taksista porijeklom iz Sarajeva, da li slucajnost ili ne, dobijes takav utisak da pomislis, da tu zive i rade samo prekodrinski Srbi ili sa juga Srbije. Kada sam sredinom devedesetih stigao u Beograd, na pocetku nisu mogli "mirisati" moj naglasak kao i ja onaj tipican beogradski dijalekat, jer su mi na pocetku dikcija i akcentovanje bili ocajni, a danas mi djeca pricaju cistom beogradskom ekavicom
Najvecu netrpeljivost imaju prema Crnogorcima, jer vecina smatra da crnogorski klanovi terorisu grad kriminalom, ubistvima i njihovom zatvorenom kulturom, barem po prici. Kucu imam van Beograda, jedno vrijeme sam isto razmisljao da napravim/kupim na Banovom Brdu ili Visnjickoj Banji, gdje imas najljepsi pogled na grad, ali jos nisam sasvim siguran, dok na Novom Beogradu nikada nebi' kupio sebi kuci.
Sta da ti kazem, mozda je ista stvar danas u Hrvatskoj sa Zagrebom, ali da politicari iz Beograda ne otimaju sva prirodna bogatstva iz cijele Srbije, zatim da se dozvoljava normalan razvoj ostalih gradova i opstina u Srbiji, veliki broj ljudi ne bi ni dolazio u glavni grad trbuhom za kruhom.