Du verwendest einen veralteten Browser. Es ist möglich, dass diese oder andere Websites nicht korrekt angezeigt werden. Du solltest ein Upgrade durchführen oder einen alternativen Browser verwenden.
<LI class=li_1>Kvasac, secver i jednu zlicu brasna staviti u mlaku vodu malo promijesati i ostaviti da se dize. <LI class=li_2>Brasno prosijemo i dodamo kvas, mlijeko i sol te zamijesimo ne pretvrdo tijesto. <LI class=li_3>Tijesto ostavimo da se dize oko sat vremena. <LI class=li_4>Prebacimo na radnu povrsinu i od tijesta napravimo 7 loptica koje izradimo u gladke i okrogle loptice, pokrijemo ih krpom i ostavimo da se odmore deset minuta. <LI class=li_5>Dlanom rastanjimo loptice u lepinjice i stavimo na pekac u koji samo stavili pek papir. <LI class=li_6>Sa tupin dijelom noza napravimo kvadrate po lepinjama, premazemo mlakom vodom te pokrijemo vlaznom krpom i jos jednom suhom preko. <LI class=li_7>Ovako pokrivene lepinje trebaju da stoje barem pola sata.
Pecnicu zagrijemo na 250 stepeni i pecemo lepinje na drugoj od vrha mrezi (znaci bolje je ako su lepinje blize gornjem grijacu, ljepse se napusu i izpeku)
Pecene lepinje pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da se ohlade prije rezanja.