Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosanski Cevapi-Bosnische Cevapcici

scheisse ich hab jetzt mein tshirt vollgesabbert wie ich das bild gesehn habe

Jetzt ne Frage:

Wo gibt es die BESTEN Cevapcici in Bosnien und Herzegovina und bei wem?

Ich hab mal sehr sehr gute in Sarajevo gegessen ich weiß aber nicht wem...

ps: kennt wer restaurant marengo in wien meidling ?

In Sarajevo (alte Teil) bei

8963186.jpg


da haben die mir extrem gut geschmeckt!
 
Bosanske lepinje



Sastojci za 7 osoba

Tijesto1 kgbijelog brasna2 vrecicekvasca1 zlicasecera2 zlicesoli150 mlmlake vode500 mlmlakog mlijeka



[h2]Priprema[/h2]
  1. <LI class=li_1>Kvasac, secver i jednu zlicu brasna staviti u mlaku vodu malo promijesati i ostaviti da se dize. <LI class=li_2>Brasno prosijemo i dodamo kvas, mlijeko i sol te zamijesimo ne pretvrdo tijesto. <LI class=li_3>Tijesto ostavimo da se dize oko sat vremena. <LI class=li_4>Prebacimo na radnu povrsinu i od tijesta napravimo 7 loptica koje izradimo u gladke i okrogle loptice, pokrijemo ih krpom i ostavimo da se odmore deset minuta. <LI class=li_5>Dlanom rastanjimo loptice u lepinjice i stavimo na pekac u koji samo stavili pek papir. <LI class=li_6>Sa tupin dijelom noza napravimo kvadrate po lepinjama, premazemo mlakom vodom te pokrijemo vlaznom krpom i jos jednom suhom preko. <LI class=li_7>Ovako pokrivene lepinje trebaju da stoje barem pola sata.
  2. Pecnicu zagrijemo na 250 stepeni i pecemo lepinje na drugoj od vrha mrezi (znaci bolje je ako su lepinje blize gornjem grijacu, ljepse se napusu i izpeku)
Pecene lepinje pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da se ohlade prije rezanja.
 
Zurück
Oben