Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Cavic holt Gold!

OptimusPrime

Bääärenjude
Čavić za B92: "Zlato za Srbiju"

9452921984a6dfe68aa226039741713_big.JPG

Fonet​
Milorad Čavić osvojio je prvu medalju za Srbiju na svetskim plivačkim šampionatima.

U izjavi za B92 on ističe da je zadovoljan učinjenim, ali da ga prava iskušenja očekuju tek na 100 metara delfin stilom.
"I pre trke sam bio veoma psihički agresivan. Znao sam da moram biti takav. U trci sam imao dobar start, dobar prvi zaveslaj i ono što je najbitnije na 50 metara – ulaz u cilj. Prezadovoljan sam trkom. Lep je osećaj biti najbrži sprinter i najbrži delfinaš na svetu. U finalu je bila jaka konkurencija. Na žalost nije bilo Rolanda Šumena. On je veliki plivač, ali nije dovoljno rizikovao u polufinalu i nije stigao do finala. I pored toga trka je bila jaka, jaka konkurencija, ali će svakako biti druga priča za 100 metara delfin, jer će od svih protivnika iz 50 metara delfin biti samo Munjoz", rekao je Čavić za B92, odmah posle svečane ceremonije dodele medalja.

Srpski as je istakao veliki ponos što je svojoj zemlji doneo neizmernu radost.
9611174134a6dfdf52a3e6694401702_big.jpg

Beta-AP​
"Ponosim se kada nosim srpsku majicu i srpsku kapicu, jer jednostavno nije lako biti na ovom nivou i učestvovati u finalu. Toliki je pritisak i sigurno da sve ovo nisam mogao sam da postignem. Znam da me je Srbija podržavala i ovo sam uradio zbog Srbije. Fantastičan je osećaj što sam prvi osvajač medalje na svetskim prvenstvima za Srbiju, ali bih rekao da ovaj trijumf ne doživljavam kao veliki uspeh, jer sam previše koncentrisan na 100 metara delfin. Bio bih prezadovoljan da tu osvojim zlato. San mi je da ponovo doživim doček u Beogradu. To je velika stvar i mislim da ću to zaslužiti jedino ako osvojim i zlatnu medalju na 100 metara delfin", istakao je Čavić i pozdravio grupu srpskih navijača koji su stigli u Rim samo da bi njega podržali.

Čavić će imati dovoljno vremena da se odmori i maksimalno pripremi za naredna iskušenja koja ga očekuju u trkama na 100 metara delfin.

"Imam jako dobar osećaj da ću plivati 100 metara ispod 50 sekundi. Trka će biti jača sto posto. Biće tu Felps, Munjoz...Biću spreman. Kako je sve krenulo, fantastično se osećam", rekao je Čavić.

Kvalifikacije i polufinala trke na 100 metara delfin održaće se u petak, dok je finale u subotu, 1. avgusta.

:app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app::app:

Higl: Skočiću u bazen za Milorada

Prošle godine nije isplivala normu za učešće na Evropskom prvenstvu. U poslednjem trenutku je „overila” vizu za Olimpijske igre u Pekingu gde joj je polufinale ostao sam san. Nije se proslavila ni na EP u malim bazenima početkom 2009. u Rijeci.
A onda BUM!

Nađa Higl je „pukla” u Rimu kao grom iz vedra neba i osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u disciplini 200 metara prsno.

„Nije to slučajnost. Godine rada su iza mene i mislim da su se sada sklopile kockice na ovom predivnom takmičenju”, objasnila je sprska plivačica na konferenciji za novinare u Rimu, a preneo „Sportski Žurnal”.

Prisutni novinari imali su pregršt pitanja i molbi za srpsku „sirenu”. Jedno od njih je bilo da prokomentariše izjavu Milorada Čavića, koji je posle obaranja svetskog rekorda na 100 metara delfin, rekao da mu je Nađa bila inspiracija.

„Pre svega, Milorad je veliki čovek i vrhunski sportista. Ukoliko sam mu bila inspiracija za svetski rekord, veoma sam ponosna. Ako treba skočiću u bazen i pred njegovo finale na 100 metara samo da mu pomognem da osvoji zlato”.

Nađa Higl je predočila i plan rada za naredni period.

„Posvetiću se pripremama za Evropsko prvenstvo u malim bazenima, ali kruna će naredne godine biti šampionat Evrope u Budimpešti. Nadam se da će se ponoviti ova predivna rimska priča”.

Prisutnim italijanski poslenicima „sedme sile” bilo je čudno otkud Srpkinja da ima crvenu kosu. Nađa se nije zbunila.

„To morate da pitate mog oca, on je glavni krivac”, zaključila je Nađa Higl.

Gledajući je u bazenu, a zatim i na konferenciji, novinari su bili oduševljeni Nađom Higl, ali i Miloradom Čavićem. Zato ne čudi konstatacija jednog od prisutnih, koji je, dok je zlatna Srpkinja napuštala salu, izgovorio:

Bravo Nadjo cestitam. :app::app::app:

Cavic entthront Phelps

Samstag, 1. August 2009 04:00

Weltrekord I Rekord-Olympiasieger Michael Phelps ist seinen Weltrekord über 100 Meter Schmetterling nach nur drei Wochen schon wieder los. Der Serbe Milorad Cavic blieb im Halbfinale in 50,01 Sekunden 21 Hundertstelsekunden unter der Marke von Phelps, der hinter Cavic die zweitbeste Halbfinalzeit schwamm (50,48). Benjamin Starke aus Neukölln schied als Zehnter in 51,31 Sekunden aus. Der 22-Jährige war im Vorlauf in 51,22 Sekunden einen deutschen Rekord geschwommen. Anzeige
#advertisementPrio2{ display:none; }

Weltrekord II Aaron Peirsol hat sich für das peinliche Halbfinal-Aus über 100 Meter Rücken rehabilitiert und ist über die doppelte Distanz mit Weltrekord zum Titel geschwommen. Der US-Amerikaner schraubte seine eigene Marke um 1,16 Sekunden auf 1:51,92 Minuten. Der Russe Arkadi Wijatschanin musste sich trotz Europarekordes (1:54,75) hinter Peirsol, dem Japaner Ryosuke Irie und Peirsols Landsmann Ryan Lochte (1:53,82) mit Platz vier begnügen.
Weltrekord III Weltrekordler Paul Biedermann hat die 4x200-Meter-Freistilstaffel zu Platz fünf geführt. Doppel-Weltmeister Biedermann (Halle/Saale), Felix Wolf (Potsdam), Yannick Lebherz (Darmstadt) und Clemens Rapp (Bad Saulgau) schlugen in deutscher Rekordzeit von 7:03,19 Minuten an. Die USA gewann mit Michael Phelps in Weltrekordzeit von 6:58,55 Minuten vor den Europarekordlern aus Russland (6:59,15), die die kontinentale Bestmarke von den Deutschen übernahmen.
Info - Cavic entthront Phelps - Sport - Printarchiv - Berliner Morgenpost

s1.jpg

heute abend ist das mega duell....hab schon mein speedo tanga an :D

Ich kann den Phelps überhaupt nicht leiden :help:

Gratulation an Cavic das er Phelps in die Schranken gewiesen hat und noch in Zukunft wird

Zurück
Oben