donnie_yen
speci kastraveci
Lese die Beiträge oben.
Kann mit diesen Beiträgen nichts Anfangen!
Lese die Beiträge oben.
Kann mit diesen Beiträgen nichts Anfangen!
Bzw. willst du nicht. Auch willst du nicht checken, dass Mutter Theresa 97 starb und der Konfikt im Kosovo Ende 98/99 war...
Kosovo ging es schon immer schlecht!
Die Morde und Unterdrückung fanden lange vor 98/99 statt!
Oder willst du mir sagen, dass Kosovo vorher glänzte?
Unter Jugoslawien?
Respekt verdient sie auf jeden Fall!
Aber es ändert nichts an der Tatsache, dass sie für Kosovo weder für Albanien zu schweren Zeiten was beigetragen hatte!

Mutter Theresa sollte heilig gesprochen werden .
P.S:Ich sehe ,sie ist heilig gesprochen worden .
Mutter Theresa
Bota Sot » Takimi i par i shqiptarve me Nn Terezn
Takimi i parë i shqiptarëve me Nënë Terezën
Shkruan:Halit Xhemë Elshani
Ndodhi në Bruksel
Kush e organizoi dhe kush prej shqiptarëve u takua më të në Mons të Belgjikës, jo fort larg prej Brukselit, në vitin 1977? Ky me gjasë ishte takimi i parë i delegacionit shqiptarë në mërgatë dhe jo vetëm në mërgatë. Për manifestimet e 100 vjetorit të Nënës Terezë, janë organizuar dhe vazhdojnë të organizohen simpoziume, debate, ekspozita, shfaqën filma dokumentar. Kur po e shkruaj këtë artikull është e hapur ekspozita në Muzeun e Republikës së Kosovës në Prishtinë. Pra në këto organizime, tubime janë shfaqur aktivitete të ndryshme kushtuar figurës madhështore të Nënë Terezës, Gonxhe Bojaxhiut, një figurë me përmasa botërore, që përmes saj populli shqiptar po e identifikon vetën pran popujve tjerë për zemërgjerësinë ,kulturën , humanitetin dhe historinë. Më rastin e themelimit të Degës së Shoqatës „Nëna Terezë „ në Pejë profesor dr.Mark Krasniqi ndër të tjera pat thënë:“Ne shqiptarët nënë e kemi Nënë Terezën alias Gonxhe Bojaxhiun e babë Gjergj Kastriotin alias Skënderbeun „ etj! Mendoj se gjithnjë Nëna Terezë do jetë, dhe është, burim i pashtershëm i shumë kronikave, autobiografive, shkrimtarëve qe merren me zbardhjen e biografisë së ndritur të saj. Historia e mërgatës ende s’është shpalosur sa duhet. Ajo pa dyshim është pjesë e historisë së gjatë të popullit shqiptar. Andaj vlen të bëhet e dijshme edhe vizita e Nënës Terezë në Mons(60 km nga Brukseli) të Mbretërisë së Belgjikës me 1977,e ftuar nga kardinali Zhan Pol II i Mbretërisë së Belgjikës. Është kjo vizitë me vlerë, pasi aso kohe shumë pak shqiptarë mërgimtarë dhe autokton kanë pasur njohuri për Gonxhe Bojaxhiun! Më organizimin e Patër Ambrozit-Martinaj, dihet se me të janë takuar Patër Ambrozi, Dedë Mjeku, Enver Hadri dhe Riza Budakova. Dy prej tyre janë gjallë e dy kanë vdekur! At Ambrozi i Martinajve ka hapur shkollën e parë shqipe në Bruksel..At Ambrozi-Martinaj meshtar në një intervistë për RTSH theksonte: „Njëmijë herë kam qenë në rrezik, duke flijue -marr plagë në trup dhe shpirt“. Ky takim i përzemërt dhe përmbajtjesor nuk duhet të mbetët nënë margjinat e tisit të pluhurit të kohës,të harrohet, posaçërisht me rastin e 100 vjetorit te Nënës sonë shqiptare, nobelistes Gonxhe Bojaxhiu. Jam i privilegjuar që shpalli këtë takim dhe besoj se do hyjë në dokumentacion për biografinë e ndritshme të Nënës Terezë. Opinionet e Riza Budakovës: “Me ju thanë të drejtën kisha përshtypje se nuk ishim aq të vetëdijshëm për këtë takim. Patër Ambrozi nëpërmes Kardinalit kishin rënë në ujdi që ta vizitojë një delegacion i mërgimtarëve shqiptarë”. Ishte thjeshtësia e saj ajo që na mahniti. Nëna u përshëndet më ne sikur të përfaqësonim terë shqiptarinë. Ne e kishim thuajse të njëjtin fat, ajo ende nuk kishte shkuar ta vizitonte varrin e nënës Drane Bojaxhiun në Shqipëri, ne po ashtu nuk kishim mundësi ta vizitojmë Kosovën sepse fatkeqësisht as njëri, as tjetri nuk ua dimë baballarëve varret! Ata janë pushkatuar në prag të vitit të ri, më 1945. Nëna Terezë njihte problemin tonë dhe të shqiptarëve në përgjithësi. Ne i shpjeguam arsyet e ikjes, situatën e shqiptarëve mërgimtarë dhe posaçërisht atë në Kosovë dhe më gjerë, pra në tërë ish Jugosllavinë, ndarjen në pesë shtete, shkeljen e të drejtave të tyre, aktivitetin tonë dhe problemet rreth këtij aktiviteti. Po përbuzja nuk e kishte prekë zemrën e saj, përkundrazi, në të ajo kishte mbjellë një dashuri që do të rrezatonte në mbarë botën. Ia ofruam disa ekzemplarë të gazetës, “Zëri i Kosovës”,organ i Rezistencës së Shqiptarëve të Kosovës, qe dilte në atë kohë në dy gjuhë: shqip dhe frëngjisht. Ishte kjo gazeta-revista e parë pas “Albania” e Faik Konicës. Përbuzjen, shtypjen dhe dëbimin nga njeriu i pashpirt e kishte përjetuar qysh fëmijë, kur populli i saj ishte nën sundim të shkaut aq sa, duke folë për ato mizori sllave mbi shqiptarë, At Gjergj Fishta ka shkruar se; “ .... edhe vetë historia ka t’keq e turp me i përmendë e me i rreshtue ndër fletët e veta”. Tek në vitin 1989, më në fund Nënë Terezës i lejohlejohet të shkojë në Shqipëri, ku ajo zbaton porosinë e Krishtit: “Duajeni armikun tuaj...!” Nënë Tereza kishte ndezë edhe një qiri mbi varrin e diktatorit ateist. “Ne vazhdon- Riza Budakova, që pati fatin të takohet me nobelisten tonë të madhe Nëna Terezë- dhe pas rënies së komunizmit vizituam vendlindjen tonë. Pra unë Kosovën dhe Patër Ambrozi Martini Malësinë e Mbishkodrës. Ne e patëm këtë fat. Ndërsa më vjen keq që Enveri (Hadri) u vra nga dora tradhtare e armikut më 25 shkurt 1990 e nuk arriti të përjetojë frytet e punës së vet. Dedë Mjeku vdiq dhe u varrosë në Bruksel. Këta pra, nuk përjetuan rezultatet e punës së palodhshme për lirinë dhe pavarësinë e popullit të vet. Sikur Nëna Terezë edhe Enver Hadri e filluen rrugën e vështirë dhe të panjohur me plot batica e zbatica, por me bindje të madhe dhe të paluhatshme, u vunë në krye të misionit të vet për të cilin gati askush nuk u besonte! Motoja e saj ishte :”Prej të varfërve duhet zgjedhë më të varfërin” .Kështu edhe vepruam, ne qe formuam 16 nëndegë anë e kënd Prishtinës dhe fshatrave përreth në kuadër të Degës “Qyteti i vjetër” në Prishtinë bashkë më rrethinë , dhe dy degë tjera një në Preshevë që e udhëhoqi prof.Fatmir Fehmiu dhe një në Drelaj të Rugovës nën udhheqjen e Shaban Xheladinit që në të njëjtën ditë formuam degën e SHBH “Nëna Terezë” dhe Shoqatën e intelektualve të Rugovës. Më kujtohet kontributi i dëshmorit Selman Lajçi, i cili ishte motori kryesor për formimin e këtyre dy shoqatave respektabile, dhe jo vetëm kaq, ai kishte përgatitur për korin të cilin e udhëhiqte Drita Sadriu. Për këtë Nëna Terezë kishte deklaruar:“Vorfnia për né asht Liri, nuk asht turp as ndëshkim”.
Nëna e të gjithë shqiptarëve,pastë ndjesë, e kishte kuptuar dhe i kishte dhënë vetes qëllimin, detyrën qysh para se të merrte “udhën e Indit”. Prandaj edhe “muslimanëve u lexonte Kur’anin, indusve u jepte uji nga Gangu, e katolikët i kungonte”.
Thanë për Nënë Terezën:
Mahatma Gandi:“Trendafili nuk ka nevojë të predikojë, aroma asht predikimi i tij”.
Papa Gjon Pali II: “Nëna Terezë është gruaja që i dha trajtë Shekullit XX.
Ronald Regan: “Kishte fjalët në përputhje të plotë me jetën, diçka vërtetë e rrallë në botën e sotme.”
Mark Krasniqi: “Simbol i traditës sonë”.
Helmut Kohl: “Shembull i mirësisë së humanizmit njerëzor.”
Indira Gandi: “Të takohesh me Atë, domethënë, të ndjesh pushtetin e butësisë, forcën e dashurisë.”
Bill Klinton: “Nënë Tereza, ishte e para Ajo që më bëri ta dua kombin shqiptar. Dhe tashti ndjehem shumë krenar që plotësova një detyrë morale ndaj Saj dhe ndaj vlerave të lirisë”.Toni Bler: “Shpirti i Saj do të rrojë si frymëzim për të gjithë ne!”
E tash m'bylle gojen e mos rras mo![]()
Wo steht denn hier was konkrettes, dass Mutter Theresa einen Beitrag für
das albanische Volk geleistet hat?
Reden und Sprüche hörte man von einigen Menschen!
Das Volk will keine zu viele Sprüche und Gedichte hören! Was das Volk will, sind Taten! Was Mutter Theresa versäumt hat!
Wieso wurde sie, nicht in ihr geliebtes Albanien begraben? Sondern in Kalkutta (Indien)?
Sepse ka qen amaneti saj!
Zu dir Mbreti Bardhyl: Mich wundert nicht, dass du ein kleiner frecher Bengel bist! Typisch Shatrovic eben!
Wo steht denn hier was konkrettes, dass Mutter Theresa einen Beitrag für
das albanische Volk geleistet hat?
Reden und Sprüche hörte man von einigen Menschen!
Das Volk will keine zu viele Sprüche und Gedichte hören! Was das Volk will, sind Taten! Was Mutter Theresa versäumt hat!
Wieso wurde sie, nicht in ihr geliebtes Albanien begraben? Sondern in Kalkutta (Indien)?
Sepse ka qen amaneti saj!
Zu dir Mbreti Bardhyl: Mich wundert nicht, dass du ein kleiner frecher Bengel bist! Typisch Shatrovic eben!
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen