Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Christentum bei Albanern

Dafür, dass jüngst aus albanischer Seite erklärt wurde, dass sie (Albaner) und wir (Griechen) dem Grunde nach eine Vergangenheit und Abstammung haben sollen, ...

... lassen sie sich (die Albaner), indem sie sich römisch-katholisieren, sehr leichtherzig und willig vor dem Karren der Häresie katholische Kirche einspannen, und tragen dazu bei, dass ein weitere Mauer zwischen den Griechen und Albanern hochgezogen wird, die am Ende nur den Nationalismus dienlich sein wird.

Dabei hat sich jüngst der Bischof zu Rom (Papst) beim Oberhaupt des Christentums, dem Patriarchen zu Konstantinopel Bartholomäus, für alle Verbrechen, die die Römisch-katholischen den Griechen (Byzanz) einst zufügten, um an Macht, die sie nicht hatten, zu erlangen, und was dann zur Zerstörung des Byzanz und der Einnahme durch die Osmanen (Moslems) führte, mehrfach entschuldigt.

Sich als Albaner katholizieren bedeutet ja im Nachhinein und in diesem Zusammenhang diese Verbrechen der katholischen Kirche für gut zu erklären.

du brauchst mir nicht ein video zeigen. Ich sagte das ihr nicht einmal tassawuf erklären könnt. Es gibt da verschiedenverschiedene tarikats die es verschieden praktizieren.

Dieses zittern, wackeln usw ist etwas das möglich ist im islam/ tassawuf/ sufismus und gelehrte wie imam al ghazali ( größter persische theologe des islam der shafii im fiqh und ashari in aqidah war) oder der ibn tejmija der bei den wahhabiten viel benutzt wird sagte das auch das dies möglich ist und nur für normale muslime oder menschen wie eine sekte rüber kommt.

Wer beweise will so bin ich bereit sie zu geben mit quelle sobald ich sehe da ich nicht so aktiv bin hier. Waselam.

vorsicht mit solchen aussagen.es isrübeerürlich deine ansicht welche ich durchaus respektiere.selbstverständlich steht es uns nicht zu über den iman anderer zu urteilen aber diese und ähnliche taten,welche es zuhauf bei den sogenannten sufis zu geben scheint, haben nicht unbedingt etwas mit einem "reinen islam " zu tuen:

Ab 1:25minute

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

Dafür, dass jüngst aus albanischer Seite erklärt wurde, dass sie (Albaner) und wir (Griechen) dem Grunde nach eine Vergangenheit und Abstammung haben sollen, ...

... lassen sie sich (die Albaner), indem sie sich römisch-katholisieren, sehr leichtherzig und willig vor dem Karren der Häresie katholische Kirche einspannen, und tragen dazu bei, dass ein weitere Mauer zwischen den Griechen und Albanern hochgezogen wird, die am Ende nur den Nationalismus dienlich sein wird.

Dabei hat sich jüngst der Bischof zu Rom (Papst) beim Oberhaupt des Christentums, dem Patriarchen zu Konstantinopel Bartholomäus, für alle Verbrechen, die die Römisch-katholischen den Griechen (Byzanz) einst zufügten, um an Macht, die sie nicht hatten, zu erlangen, und was dann zur Zerstörung des Byzanz und der Einnahme durch die Osmanen (Moslems) führte, mehrfach entschuldigt.

Sich als Albaner katholizieren bedeutet ja im Nachhinein und in diesem Zusammenhang diese Verbrechen der katholischen Kirche für gut zu erklären.

Wieso sollten Albaner orthodox werden wenn der Hellenismus die beste Religion ist?

Religion News Service: Kosovarët myslimanë zbulojnë rrënjët e tyre të harruara katolike - Aktuale - Zeri

auto_sdsdsd1431004931.jpg

[h=2]Religion News Service: Kosovarët myslimanë zbulojnë rrënjët e tyre të harruara katolike[/h]

[h=5]96[/h]
[FONT=titlinggothicfb_compregular]SHPËRNDARJE​

07 Maj 2015 • 15:21 •
ReligionNEWS Service ka bërë një hulumtim për rrënjët e shqiptarëve të Kosovës në aspektin religjioz. I njejti artikull eshte publikuar edhe ne gazeten e perditshme amerikane, Washington Post.
Sipas hulumtimit të kësaj gazete, del se rrënjët e hershme të myslimanëve kosovarë i përkasin pikërisht religjionit katoliko-roman.
Në fshatin Gjonaj të rajonit të Prizrenit, ekziston një kishë e vjetër më shumë se njëmijë vjeçare e cila është njëra nga dëshmitë për rrënjët katolike të shqiptarëve.
Çelësat e kësaj kishe i mbajnë serbët të cilët edhe thonë se u përket atyre, mirëpo banorët e atyshëm thonë se kjo kishë u përket shqiptarëve dhe ka qenë e tyre deri në konvertimin e fshatit në Islam.
Një banor i këtij fshati, i cili njëkohësisht është edhe prift ka thënë se beson që i gjithë Ballkani ka qenë me religjioz katolik, dhe sipas tij, janë pikërisht objekte të tilla fetare, si kjo kishë në Gjonaj që e dëshmojnë përkatësinë fetare të shqiptarëve dhe ballkanasve në kohën e dominimit dymijë vjeçar të Perandorisë Romake.
Pasi që Kosova kaloi nën regjimin otoman, nga pjesa e parë e shekullit 15 e deri në vitin 1912, pjesa më e madhe e shqiptarëve të Kosovës u konvertuan në Islam.
Mirëpo, përkundër asaj që pjesa më e madhe e rajonit të Brodit tashmë janë myslimanë, shumica e banorëve të këtij rajoni e përkrahin këtë hulumtim dhe kanë shprehur interesim për zbulimin e rrënjëve të tyre të kamotshme e pothuajse të harruara.
“Kjo është historia e kombit tonë”, ka thënë Ademi, “paraardhësit tanë kanë qenë katolikë dhe këta janë hapat tanë të parë për zbulimin e rrënjëve tona”, ka shtuar ai.
Zyrtarisht 90% e popullatës së Kosovës i takon besimit islam, ndërsa vetëm 3% e tyre atij katolik.
Mirëpo, përkundër këtyre të dhënave, prifti katolik Dodë Gjergji mendon se këto shifra fshehin afinitetin e vërtetë shpirtëror të kosovarëve. Sipas Gjergjit, vetëm 10% e popullatës kosovare e praktikojnë besimin mysliman, ndërsa pjesa tjetër janë sekularë.
“Besimi islam nuk është diçka që shqiptarët e kanë marrë vullnetarisht, por ka qenë diçka që ju është imponuar”, ka thënë Gjergji. “Historia kristiane është më e fortë se historia otomane”, ka shtuar ai, duke folur për Washington Post.
Gjergji ka thënë se është mjaft i kënaqur me rritjen që ka shënuar religjioni katolik në vitet e fundit.
“Jemi shumë të kënaqur për shkak se në këtë kohë pasigurie duhet guxim i madh që dikush të deklarohet se dëshiron të kthehet në rrënjët e veta”, ka thënë ai.
Po ashtu, në Kosovë nuk mungojnë as familjet ku bashkëjetojnë dy fetë, ajo myslimane dhe katolike.
Agron Bytyqi, ish-ushtar i UÇK’së, tani piktor dhe profesor i artit në Universitetin e Prishtinës, tregon se është rritur me babanë katolik dhe nënën myslimane.
“Si fëmijë nuk e kam ditur se çfarë religjioni i përkas, por pasi jam rritur kam pasur lirinë për të zgjedhur njërën nga të dyja fetë”, thotë Agroni, i cili është pagëzuar tek në vitin 1995.
Në anën tjetër, feja katolike njeh edhe “Laramanë”, të cilët e fshehin besimin e tyre të vërtetë. Epiqendra e këtij komuniteti është në lindje të Kosovës. Gjysma e shtëpive të fshatit Zhegër janë laramanë, për shembull. Ata nuk kanë kishë në fshat, por janë të njohur për ndezjen e qirinjve dhe lutjes në shtëpi sipas traditave katolike.
Një “Laraman”, Rexhep Sejdiu, jeton në Zhegër që 38 vite dhe është pronar i një pompe të benzinës.
“Ndjehem katolik”, ka thënë ai, duke shtuar se shumë rrallë e diskuton çështjen e religjionit jashtë familjes së tij. Ai e viziton kishën në Jakaj fshehurazi gjatë natës ndërsa ditën bëhet mysliman.
“Laramanët frikësohen të deklarohen si katolikë”, ka thënë prifti.
Sipas priftit, kjo ndodh sepse nëse e bën publik që i takon besimit katolik mund të shkaktojë probleme, një ndër të cilat është privimi nga martesa i fëmijëve të tyre.
“Laramanët” nuk deklarohen si katolikë për shkak se mendojnë se nuk do të mund të jetonin në stilin e jetës që dëshirojnë.
Per me teper lexojeni artikullin e Religion NewsSERVICE dhe autores Valerie Plesch

übersetzen???

lernt albanisch.

wenn ich jeweils die user das serbische oder andere sprache zu übersetzen kommt jeweils nix zurück.

ciao amici sportivi

[/FONT]

Die katholischen albaner sollten vielmehr darauf bestehen, dass die kirche in prizren ,die ihnen von den serben genommen wurde zurückbekommen.

Da ist nur ein Problem: Die Regierung die der Eulex in den Arsch kriecht und diese wieder rum den Serben Sonderrechte und Häuser in den Arsch schieben.

Shoqatat mbeshtetese te keti Peticioni: FOLEJA KOMBETARE SHQIPTARE,Associazione Immigrati Multietnica la Realtà, Associazione Albania Culturale Europea, Federata e shoqatave shqipetare ne Itali, Lidhja Kulturore Gjergj Deda shqipetaret neper Bote, Grupi patriotik e atdhetare shqipetare, Kombi mbi interrese politike e fetare, e grupe te tjera kulturore mbeshtesim kete kete peticion per largimin e kryepeshkopit te besimit ortodoks Anastas Janullatosit nga Shqiperia
KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPERISE ESHTE NJE DHE E PA NDARE . AJO U THEMELUA NGA NOLI I MADH ..!CDO PERPJEKJE NGA KUSHDO QOFTE ME DHE PA PETKUN FETAR , PER TE ANASHKALUAR KETE FAKT HISTORIK PER ORTHODHOKSINE E SHQIPERISE DUHET TE DEMASKOHET ..!SIPAS KANUNEVE KISHTARE ANASTAS JANULLATOSI KA SHKELUR NE FLAGRANCE LIGJET KISHTARE TE F.S.NOLI.

http://www.thepetitionsite.com/de-d...atos-nga-shqiperia/?taf_id=15322429&cid=fb_na

Zurück
Oben