Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Crvena Zvijezda muss in die Amateurliga!!!

• Ersteller Ersteller Cvrcak
  • Erstellt am Erstellt am
C

Cvrcak

Guest
Recesija trese Srbiju: Crvena zvezda na korak do gašenja

Business.hr 30.03.2009 13:05

Najpopularniji srpski nogometni klub Crvena zvezda ovih je dana na rubu propasti te će, ako se ništa ne promijeni, igrati u amaterskoj ligi, prenosi Jutarnji list.

Dugovi nekadašnjeg srpskog diva popeli su se na 25 milijuna eura, a problem je i uprava koja zapravo i ne postoji. Navodno se pokušava nagovoriti i državu da iz državne blagajne podmiri Zvezdin minus.

Prema informacijama iz Zvezde, rok za podmirenje dugova je 31. svibnja, a u protivnom će nekadašnji najpopularniji klub igrati u četvrtoj ili petoj ligi, iliti uroniti u potpuni amaterizam. Svi oštećeni već su ih prijavili Fifi te se čini da su samo korak do gašenja.

Što je Zvezda značila za srpski nogomet, najbolji je odgovor dao Nemanja Vidić, zvijezda Manchester Uniteda. Na pitanje srpskog novinara je li mu se ispunio san igranjem u Manchester Unitedu Vidić je rekao: "Ne, ja sam svoj san ispunio kada sam kao kapetan Zvezde zabio gol Partizanu, sve ostalo je samo - posao!"
business.hr - Recesija trese Srbiju: Crvena zvezda na korak do ga?enja
Der populaerste serbische Fussball Verein "Crvena Zvezda" muss wegen den hohen Schulden von 25 Mil. Euro, vermutlich in die fuenfte serb. Liga absteigen. Ausser die Schulden werden bis zum 31.05.2009 beglichen. Die Spieler, weil der Club zahlungsunfaehig ist, ihre Gehaelter auch noch nicht erhalten. Boese Zungen behaupten, das Crvena Zvijezda absichtlich ruiniert wird, um ihn spaeter billig zu kaufen.

Ah du Kacke...

Ey das ist doch reinster Beschiss... wirklich schade...

Jebiga, was für ein Mist. Ich bin zwar Partizan-Fan, aber sowas geht doch echt nicht, und Serbiens Fußball wird dadurch wieder abgewertet, zumal es dann vier Jahre dauern würde (im Besten Falle) ehe Zvezda wieder hochkäme...

Crvena_Zvezda_Logo_by_Delija69.png

schade wenns so weit kommt. roter stern ist der bekannteste und traditionsreichste klub jugoslawiens.

Crvena Zvezda pred gašenjem, igrači bez hrane

Crvena Zvezda jedan je od dva najveća kluba u Srbiji, jedini je klupski prvak Europe i svijeta s ovih prostora, ali i jedini je klub nekadašnje velike četvorke (Dinamo, Hajduk, Partizan i Crvena Zvezda) kojem prijeti gašenje. Situacija je alarmantna, to svi već dugo znaju, ali sada kada su igrači progovorili za medije problem je dobio novu dimenziju.

VIDEO/FOTO: Delije zapalile Partizanov stadion

Lavinu je pokrenuo slovenski reprezentativac Mirnes Šišić, koji je ove zime došao u beogradski klub iz Olympiakosa. Otkrio je kako igrači moraju posuđivati novac da bi imali što jesti ili da ih ne bi izbacili iz stanova.

- Zakasnio sam na trening pola sata jer je gazda stana došao i rekao mi da spakiram stvari. Otkako sam došao u klub nisam primio ni dinara. Klub mi nije platio stanarinu pa sam sam platio siječanj i veljaču, ali ne pada mi na pamet da to napravim i za ožujak i travanj - rekao je za Press Šišić i dodao kako ima dva dana za plaćanje preostala dva mjeseca stanarine ili mora na ulicu.

Mlađi igrači posuđuju od starijih po tisuću dinara dnevno kako bi imali za kavu i hranu jer je klub ukinuo obroke zbog štednje, na sve su upozorili igrače koji su morali tako nešto prihvatiti jer nisu imali izbora. Naravno, svi sada traže nove klubove jer Zvezda nema budućnost, kako sada stvari stoje.

Priveden Džajić i ostali čelnici Crvene Zvezde

Dugo su se spominjale razne afere, malverzacije i nezakonite radnje oko tog beogradskog kluba, ali su svi okretali glavu. No, sve je došlo na naplatu, moglo bi se reći, i sada će trebati mnogo vremena kako bi se sva dugovanja vratila, zadržali igrači i postigli rezultati. Ali, tomu su se navijači i nadali, kretanju ispočetka, bez raznih sumnjivih tipova koji su se oko kluba vrtjeli dok su tekli ''med i mlijeko''.

Kako je sve počelo
Nekoliko transfera igrača Crvene Zvezde pod oblakom je sumnje, a najčešće su spominjani transferi Mihajla Pjanovića u moskovski Spartak i transfer Nikole Žigića u Racing iz Santandera. Iz Zvezde nisu dolazile nikakve točne informacije koliko je taj transfer Nikole Žigića vrijedan, ali su srpski i španjolski mediji nagađali da je riječ o iznosu koji se kreće između pet i šest milijuna eura. Međutim, transfer koji je podigao najviše prašine onaj je Gorana Drulića u Zaragozu, gdje je osumnjičeni dvojac 'uzeo' pet milijuna eura.

Crvena Zvezda pred gašenjem, igraèi bez hrane - Sport - Javno

wieso 25 mil miese?! die verkaufen doch regelmäßig spieler für ein paar millionen. das geld kann doch nicht alles wegsein

wieso 25 mil miese?! die verkaufen doch regelmäßig spieler für ein paar millionen. das geld kann doch nicht alles wegsein

anscheinend doch...mal schauen was da noch so herausgefunden wird...

FK Vojvodina möchte sogar das Spiel gegen Roter Stern boykottieren, da
das Spiel gegen Partizan wohl "verschoben" wurde...wenn das wahr ist...dann sind all die Mühen der serbischen Nationalmannschaft...einen riesen scheisshaufen Wert!!

Der populaerste serbische Fussball Verein "Crvena Zvezda" muss wegen den hohen Schulden von 25 Mil. Euro, vermutlich in die fuenfte serb. Liga absteigen. Ausser die Schulden werden bis zum 31.05.2009 beglichen. Die Spieler, weil der Club zahlungsunfaehig ist, ihre Gehaelter auch noch nicht erhalten. Boese Zungen behaupten, das Crvena Zvijezda absichtlich ruiniert wird, um ihn spaeter billig zu kaufen.

Zvezdu nikada niko nece moci ugasiti...a poslanicima preporucujem da vise izglasaju zakon o privatizaciji u Sportu, umesto da raspravljaju o pravima pedera......

Samo je veliko pitanje, gde su nestale sve te pare od generacije koja je osvojila Kup evropskih sampiona 1991...Pa pare od transfera Stankovica, Ognjenovica, Boskovica, Pjanovica, Drulica, Zigica, Jankovica i Baste...vreme je da se obelodani ko je ukrao te pare i zasta su upotrebljene...

Zvezdu nikada niko nece moci ugasiti...a poslanicima preporucujem da vise izglasaju zakon o privatizaciji u Sportu, umesto da raspravljaju o pravima pedera......

Samo je veliko pitanje, gde su nestale sve te pare od generacije koja je osvojila Kup evropskih sampiona 1991...Pa pare od transfera Stankovica, Ognjenovica, Boskovica, Pjanovica, Drulica, Zigica, Jankovica i Baste...vreme je da se obelodani ko je ukrao te pare i zasta su upotrebljene...

nazalost arkana se vise nemoze pitat koliko je mitraljeza stim novcama kupil

Zurück
Oben