Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

dürfen muslimische albaner skanderbeg als helden verehren?

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Ne ehrlich wodurch ist er berühmt geworden?

Im Kampf against Serbs per nje Shqiperi-Etnike ! Video nicht gesehen ?

Nacionalisti Ndue Perlleshi ( 1908-1949 ) ra dëshmor me ëndrrën e pashuar për Shqiperinë Etnike

Nju Jork (Sh.B.A.), 17 korrik 2003 / Nga Tomë MRIJAJ Përkushtimi i një studiuesi atdhetar në përjetësimin e figurave të nacionalizmit shqiptar Trimi i Dukagjinit Ndue Perlleshi një jetë të tërë për Shqipërin Etnike. Ketë argument, më së miri e plotëson vepra jetëshkrimore: “Ndue Përlleshi - Trimi i Dukagjinit”, botuar në Prishtinë 2002 nga shkrimtari e studiuesi Jetish Kadishani. Për një shkrimtar e studiues me përvojë, sikurse është Jetish Kadishani, të përkushtuar për zbardhjen në dritën e së vërtetës historike, të jetës dhe veprimtarisë patriotike të nacionalistëve të Kosovës (në kohën e sundimit të pushtuesve të huaj shekullorë serbë e komunistë), ka qenë shumë e vështirë dhe shpesh një punë me sakrifica titanike, për të ruajtur me mbijetesë dorëshkrimet e pasura historike. Më së fundi, pas një hulumtimi shumë të gjatë, ecejakjet e pambarim shtëpi më shtëpi, nga katundi në katund, erdhi kënaqësia shpirtërore, intelektuale dhe historike, që i dha fati i madh, rasti e privilegji, për të nxjerrë nga pluhuri i harresës shumëvjeçare figurën e madhe të nacionalistit të shquar, trimit të bjeshkëve të Kosovës, heroin sypatrembur Ndue Përlleshi.

http://www.trepca.net/2003/0703/030718-tm-nacionalisti-ndue.perlleshi.htm

Jetzt aber! :D Bei der hohen Helden-Rate in Dardania, läßt sich dies nachvollziehen.

ah i dukagjinit?
kalle vlla kalle
jom i ram ne gjakov :cool:

duhet me pi ni kaffe bashk ;)

aber um die zeit als nue perlleshi da war gab es nicht so viele bis garkeine helden in dardania, und auch damals war er bei er moslemischen familien nicht gerade bekannt sonst wäre der krieg schon dort ausgelöst ;)

gegen albanern wie dich hab ich nichts, por ka shum se kujtojn me e kuptu historien shqiptar e s'kan lidhje,
e mendojn se turqi e ka pshtu shqiperien

kurt thot se ka pas shqiptar musliman shka kan luftuar bashk me gjerg kastriotin mu me prek ne tela
e kurt thot se muslimani e ka mbrojt kulturen e shqiptarit me u kan ashtu shqiperie nuk e kish prit diten der 1912

pa keq kuptim ;)

por katolikt kan ba shum shka nuk dojn me e kuptu shum muslimant e kosoves se le te maqedonis :mad:

un ju thash se ne tok te mirdites turqi ska pas shka fol!
mirdita kurr nuk ka ra ner dor te turqit,

e dukagjini fiset ne kosov shkiet dojn me i hup por historia hyp ne fuçi ;)

warum fühlst du dich angesprochen?
hab ich dich irgendwo nach deiner meinung gefragt?

ob es dich juckt oder nicht, ist mir ebenfalls schnuppe!

dachte das du ein arrgument bringst wo es dir verboten wird an dein gott zu glauben,

joa dann sind wir einer meinung!

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben