Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Das Slawenreich - Wärt ihr dafür?

Ravnokotarski-Vuk schrieb:
Lepotan, diesen Dialekt reden auch Serben aus Norddalmatien, meine Grossmutter redet immer noch so.. 8) Meine Mutter auch grösstenteils, mein Vater sehr wenig.
To mje nesto novo. Koliko ja znan vi pricate vise jekavicu i imate dosta svojih ili srpskih rici.

Stipe schrieb:
Lepotan, diesen Dialekt reden auch Serben aus Norddalmatien, meine Grossmutter redet immer noch so.. 8) Meine Mutter auch grösstenteils, mein Vater sehr wenig.
To mje nesto novo. Koliko ja znan vi pricate vise jekavicu i imate dosta svojih ili srpskih rici.

Slično je, ali opet san čuja da vi u Bukovici drukčije govorite nego mi iz Kotara..

Stipe schrieb:

Slično je, ali opet san čuja da vi u Bukovici drukčije govorite nego mi iz Kotara..
Da ti izkreno kazen. U zivotu nisan cuja Srbina da vako prica. Ali drago mi je ;)
Ako izostavin tvoj politicki stav.
Znaci stvarno pricas ikavicon?
Jel si cuja za rici:
dreciti
vavik/ vajk
cviliti
kmeciti
kumiti
panda
kanda

Zanima me to, bilo bi lipo ako bi odgovorio

Ja iston ne prican bas nesto cisto. Ode u Njemackoj ima ih od svakog kantuna, pa malo tamo, malo vamo primis.

Stipe schrieb:
Stipe schrieb:

Da ti izkreno kazen. U zivotu nisan cuja Srbina da vako prica. Ali drago mi je ;)
Jel si cuja za rici:
dreciti
vavik/ vajk
cviliti
kmeciti
kumiti
panda
kanda

Ja iston ne prican bas nesto cisto. Ode u Njemackoj ima ih od svakog kantuna, pa malo tamo, malo vamo primis.

Slabo pričan taj dijalekt, ali ga znam onak malo.

dreciti =neznam
vavik/ vajk = nikad čuja
cviliti = čuja san dosta puta, ali nemogu se sitit
kmeciti = plakati
kumiti = moliti
panda = misliš panta? to je greda o kojoj se vješa meso za sušenje
kanda = kantati znan, ali to ne..

wenn ich das lesen erinnert mich das bisschen an makedonisch das hört sich auch so sprachgestört an :lol:
soll keine beleidigung werden^^

Stipe schrieb:
Stipe schrieb:

Jel si cuja za rici:
dreciti
vavik/ vajk
cviliti
kmeciti
kumiti
panda
kanda

Slabo pričan taj dijalekt, ali ga znam onak malo.

dreciti =neznam
vavik/ vajk = nikad čuja
cviliti = čuja san dosta puta, ali nemogu se sitit
kmeciti = plakati
kumiti = moliti
panda = misliš panta? to je greda o kojoj se vješa meso za sušenje
kanda = kantati znan, ali to ne..

Stvarno si me dosta uzbudija. :wink:
dreciti tje stara ric, koja znaci gledati, ali se rabi kada gledas nekoga privise, pa ti neko kaze "izdrecija si se"

Vavik je vise za Liku, a vajk ces koda nas dosta cuti, to ti znaci isto ki uvik.

Cviliti je iston stara ric. Cviliti znaci plakati.

Da

Da

Panda i kanda su skracenice. Panda znaci pa onda i kanda kao da

Stipe schrieb:
Stvarno si me dosta uzbudija. :wink:
dreciti tje stara ric, koja znaci gledati, ali se rabi kada gledas nekoga privise, pa ti neko kaze "izdrecija si se"

Vavik je vise za Liku, a vajk ces koda nas dosta cuti, to ti znaci isto ki uvik.

Cviliti je iston stara ric. Cviliti znaci plakati.

Da

Da

Panda i kanda su skracenice. Panda znaci pa onda i kanda kao da

Hvala na Prevod :D

Zurück
Oben