Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Definition - ''Bosniaken''

• Ersteller Ersteller foxy black
  • Erstellt am Erstellt am
Uzimat šaku ljudi koji sebe definiraju kao pravoslavnog Bosanca ili katoličkog Bosanca i njih uzimat kao "svijetli" prijmer je u najmanju ruku bezveze, da ne koristim druge riječi.
Velika većina se izjašnjava nako kako je odgojena, kako je naučena od pamtivjeka i krajnije graniči na bezobrazluk da neki ljudi jednostavno misle sada izmišljat neke budaleštine.
Aktualno since 93, 94. :lol:

Kako kod okreneš, svi su Bosanci. Ko što su Srbi koji žive u Gospiću Ličani. Ko što su Hrvati-Bunjevci u Subotici Vojvođani. Točka.

Problem izjašnjavanja kao Bosanac u smislu etničke pripadnosti donosi goleme probleme, gubljenje identiteta te ide u ruku nekim političkim igrama. Zato se ljudi bune ;)
Neki se bore da dobiju svoj jezik, jer jezik čini narod. A neki se bore da ne budu uvučeni u vrtlog zaborava. Sve nam se to čini kao male sitnice, pizdarije. Ali su u biti
dijelovi nečeg većeg, dijelovi slagalice. Imamo veliku zavrzlamu u Bosni. Veliku. Počevši o nazivima, a di su tek ostale stvari. Cirkus-zemlja.

Mein Bruda hat bei fremdlegiären gesagt er wäre Serbe und
dann hat der Kommandant gesagt er wäre ein Rassist hahah und
das er solang er bei ihnen ist bosnier ist xDD

ima takvih ljudih, mislim, katolickih bosanaca kao primjer, i ko ce im braniti da se zovu tako? Sta te smeta? Nije mi jasno sto se ljudi petljaju u pitanja identiteta drugih ljudih.

ti i ja smo vodili tu raspravu vec prije...hajd da uzmemo jedan primjer "Ravna Posavina"...momak jednom pisao da je katolicki Bosanac, majka mu se ko Hrvatica osjeca, a rodjeni brat takodje, tu nesto ne pase

moze on i iz Tunguzije i iz Mahackale da bude, Srbo ostaje Srbo, Hrvat Hrvat a Bosnjo Bosnjo...davni dana sam zaboravio ideologiju o zajednickom narodu i nadu da ce se ista promjeniti, dakle bolje je se sa istinom suociti

ponavljam se :loool:

tvoja istina nije nasa

quote_icon.png
Zitat von Hercegovac

u Bosni ima tri naroda, Srbi, Hrvati i Bosnjaci, tako ce uvijek i ostaiti, zajednickog naroda vise nece biti
ist Bosnien soetwas wie Jugoslawien wo es auch nur Serben, Kroaten und so gab?:D

Zurück
Oben