Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Definition - ''Bosniaken''

• Ersteller Ersteller foxy black
  • Erstellt am Erstellt am
Tut ja nichts zur Sache. Ich habe nur Bosniake aus meiner Sicht definiert. Habe ich mich so undeutlich ausgedrück? Du bist mind. die Zweite, die mich offensichtlich nicht verstanden hat.

ja gut, du würdest dann also mich als Bosniakin bezeichnen, obwohl ich selbst mich nich als solche bezeichne?

Also ich sehe das Ganze so:

Bosnier: Jemand, der in BiH lebt oder zu mindest da geboren wurde, völlig egal welcher Religion er angehört.

Bosniake: Jemand, der in BiH lebt oder zu mindest da geboren wurde und dem Islam angehört.

milsim, jedino se Bosnjaci gledaju kao Bosanci, dok 90 % Srba i Hrvata, maltene vise, kao Srbi i Hrvati gledaju, jednostavna stvar. A ono smece o pravoslavnim i katolickim Bosancima, je cista laz.

milsim, jedino se Bosnjaci gledaju kao Bosanci, dok 90 % Srba i Hrvata, maltene vise, kao Srbi i Hrvati gledaju, jednostavna stvar. A ono smece o pravoslavnim i katolickim Bosancima, je cista laz.

koja crna laz?? To sto su tebe ucili tako nije odma cinjenica da je istina :D

milsim, jedino se Bosnjaci gledaju kao Bosanci, dok 90 % Srba i Hrvata, maltene vise, kao Srbi i Hrvati gledaju, jednostavna stvar.

Imam prijatelje koji se ne predstavljaju kao bosanci, pitam zasto? Kazu, misle onda svi da smo muslimani...
Dal zbog medija ili sta ja znam, slabo ko sa strane zna ko su i sta su bosanci (pre rata) bili.

Zasto te smeta? Mislim, ako su ljudi rodjeni u Bosni, i cak im roditelji rodjeni tamo, ako su tu odrasli itd ko ce im braniti da se smatraju kao Bosanci? A obrnuto, ko ce bosanskim srbima i hrvatima braniti da se smatraju kao srbi i hrvati?

Ich bin 100% Bosanac. Ich kenne keinen Serben in Bosnien, der sich nicht so sieht. es ist dient als regionale Bezeichnung.

Zurück
Oben