Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Definition - ''Bosniaken''

• Ersteller Ersteller foxy black
  • Erstellt am Erstellt am
koja crna laz?? To sto su tebe ucili tako nije odma cinjenica da je istina :D

prvo ti ne znas, sta su mene ucili i nije u redu, da o tome pricas.
drugo, bilo je ovdje dosta tih tkvz Bosanaca, a s druge strane, rodjena braca Hrvati ili bilo sta... :lol:

Imam prijatelje koji se ne predstavljaju kao bosanci, pitam zasto? Kazu, misle onda svi da smo muslimani...
Dal zbog medija ili sta ja znam, slabo ko sa strane zna ko su i sta su bosanci (pre rata) bili.

u Bosni ima tri naroda, Srbi, Hrvati i Bosnjaci, tako ce uvijek i ostaiti, zajednickog naroda vise nece biti

Zasto te smeta? Mislim, ako su ljudi rodjeni u Bosni, i cak im roditelji rodjeni tamo, ako su tu odrasli itd ko ce im braniti da se smatraju kao Bosanci? A obrnuto, ko ce bosanskim srbima i hrvatima braniti da se smatraju kao srbi i hrvati?

budi iskrena, nerealno je to...

Ich bin 100% Bosanac. Ich kenne keinen Serben aus Bosnien, der das nicht so sieht weil es als regionale Bezeichnung dient.

ma on misli ono kad te neko pita sta si, ili kad te svabo pita "woher kommst du", vecina odgovori "Serbe", maksimalno "Serbe aus BiH", vec i to rijetko.

prvo ti ne znas, sta su mene ucili i nije u redu, da o tome pricas.
drugo, bilo je ovdje dosta tih tkvz Bosanaca, a s druge strane, rodjena braca Hrvati ili bilo sta... :lol:

u Bosni ima tri naroda, Srbi, Hrvati i Bosnjaci, tako ce uvijek i ostaiti, zajednickog naroda vise nece biti

budi iskrena, nerealno je to...

ima takvih ljudih, mislim, katolickih bosanaca kao primjer, i ko ce im braniti da se zovu tako? Sta te smeta? Nije mi jasno sto se ljudi petljaju u pitanja identiteta drugih ljudih.

glupost...

Pitaj eto srbina ili hrvata iz Sarajeva odakle je? Pa naravno iz Bosne, jer su drzavljani bosne, a sta su po veri,,takve gluposti se pitaju samo kod nas

moze on i iz Tunguzije i iz Mahackale da bude, Srbo ostaje Srbo, Hrvat Hrvat a Bosnjo Bosnjo...davni dana sam zaboravio ideologiju o zajednickom narodu i nadu da ce se ista promjeniti, dakle bolje je se sa istinom suociti

Zurück
Oben