Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Die Bosnier-Unzerstörbar-Das Tapferste Volk des Balkans

• Ersteller Ersteller Magic
  • Erstellt am Erstellt am
Ma to svi tako pricaju. Kad cujes nase ljude kako sada vecina prica nikad nebi bilo rata.

Ni Turci nisu sa nama imali problema, i cak nisu masovno tjerali nas vani iz Osmankog Crstva ko sto je se nas katolike i muslimane tjeralo iz RS-a.

Smije li se pitati na sta si ti to ponosan kod RS-a?

Sto tamo vecinom zive pravoslavci ("Srbi")?
niko vas sad iz RS ne tjera vazno je kakvo je stanje sada,a za vrijeme rata je svako svakog tjerao,to sto si pomenuo nebi ni bilo rata,normalno ne ali su to sve tri covjeka zapocela(zna se koja)a narod naivan i sve to podrzo.
ne zato sto su sve pravoslavci, u predhodnom tekstu sam ti pisao da imam
mnogo komsija muslimana koji su se vratili i da sa njima nemam problema.

Samo radi toga sto i mi imamu neku rijec u RS-BIH a ne da nam drugi sve sude.

pa jesam,ali nemam problem sa tim dase zivi i zajedno ako moze,nemam nista ni protiv muslimana ni hrvata,ali kako do sada nasi politicari lose saradjuju mozda je i bolje da svako imamo svoju drzavicu pa nekaje i mala.
kod mene u komsiluku ima dosta muslimana nemamo nikakvih problem pomazemao jedni drugima idemo na slavlje jedni kod drugih ali to nije svagdje tako.
tesko je reci kako je bolje jer je se narod zamrzijo kroz sva desavanje u protekolom rat.

evo da te pitam, sta ima veze politika s suzivotom?
eno ono sto sam debelim slovima markiro; znaci nemrzis komsiju svoju, a kad politicar rekne da se nemoze s´njima, onda promjenis svoje misljnenje?

puno nam obecavaju politicari, pa jebat vise politiku kad je nam ekonomija jebena. a politicari sebi povecavaju plate :rolleyes:..

niko vas sad iz RS ne tjera vazno je kakvo je stanje sada,a za vrijeme rata je svako svakog tjerao,to sto si pomenuo nebi ni bilo rata,normalno ne ali su to sve tri covjeka zapocela(zna se koja)a narod naivan i sve to podrzo.
ne zato sto su sve pravoslavci, u predhodnom tekstu sam ti pisao da imam
mnogo komsija muslimana koji su se vratili i da sa njima nemam problema.

Samo radi toga sto i mi imamu neku rijec u RS-BIH a ne da nam drugi sve sude.

Sa tim odgovorom mogu ziviti.

Ali priznajes da RS nije na pravedan nacin nastala?

evo da te pitam, sta ima veze politika s suzivotom?
eno ono sto sam debelim slovima markiro; znaci nemrzis komsiju svoju, a kad politicar rekne da se nemoze s´njima, onda promjenis svoje misljnenje?

puno nam obecavaju politicari, pa jebat vise politiku kad je nam ekonomija jebena. a politicari sebi povecavaju plate :rolleyes:..
pa mi kad bi svi slusali dodika ili vi silajdica pa mi bi morali
ponovo ratovati oni me uopste nezanimaju sakim sam dobar ostajem dobar,to je moje misljenje.

a onaj ko je izgubijo nekog u ratu on opet ima svoje misljenje
oni se nikad nece moci pomirit sa tim,ma sta da se desi.

Sa tim odgovorom mogu ziviti.

Ali priznajes da RS nije na pravedan nacin nastala?
Nebi bas tako rekao,ja nevidim da je moglo drugacije,nisam bas neko ko se razumije u politiko ali bi rekao da nije bilo izbora ili napolje iz BIH ili uzmi polovinu,ja znam da je u ovom ratu najvise strado muslimanski narod i da vas to mnogo boli i da kroz to vi jos vise mrzite RS,bilo je i bezpotrebni poteza VRS naprimer Srebrenica,Potocari,Bratunac moglo je i bez toga sve biti kao sada,na takve stvari nisam ponosan,vjeruj.

Der Anfang vom bosnischen Nationalismus. Kroaten und Serben haben es hinter sihc....jetzt sind die Bosnier an der Reihe.....bis auch sie eine Ohrfeige verpasst bekommen.

Der Anfang vom bosnischen Nationalismus. Kroaten und Serben haben es hinter sihc....jetzt sind die Bosnier an der Reihe.....bis auch sie eine Ohrfeige verpasst bekommen.

Nein nicht in Bosnien,in Albanien ist die Nationalismuskurve am steilsten nach oben geschossen.Du hast recht,Serben und Kroaten haben den Gipfel des Nationalismus hinter sich,die Albaner steuern mit Schallgeschwindigkeit drauf zu und werden mit Ultraschallgeschwindigkeit auf die Nase fallen

Bosnier sind diejenigen auf dem Balkan die ihr Land von ganzem Herzen lieben und das ohne Träumerei von Großbosnien und ohne falschen faschistischen Stolz ,können das die Albaner von sich auch behaupten?

Zurück
Oben