Nakon četnika i ustaše došle do Krima
Ustašku bojnicu "Franjo I. Tuđman" dočekali su unuci ustaša koji su sudjelovali u invaziji na Staljinovu Rusiju 1941. godine.
Nakon što je Srbija poslala sedmoricu veličanstvenih četnika, i Hrvatska je pokazala kako ima gubitničku fašističku opciju za utrku. Ustaška bojnica “Franjo I. Tuđman” jutros je stigla nadomak Krimu. Dočekali su je cvijećem dok je prolazila ukrajinskim dijelom Ukrajine.
- Bacali su ruže po nama, lice mi je cijelo oderano, izgledam kao da sam silovao mačke cijelu noć – potužio se stožerni stražnik Mile Pervan.
Dvadesetak hrvatskih ustaša Ukrajinci su dočekali entuzijastično vjerujući kako je riječ o gesti prijateljskog naroda koji im želi barem simbolički ponuditi pomoć, no kako doznajemo, to nije razlog ustaškog dolaska.
- Radi se o poslu. Trbuhom za kruhom, kako bi se reklo. Nema puno posla za ustaše nakon ulaska Hrvatske u NATO i EU. Sa Srbijom više ne možemo ratovati, a komuniste je privatizirao kapitalizam. No kad smo čuli da je četnički odred otišao na Krim, znali smo da će biti posla. Odmah smo rezervirali autobusne karte – objašnjava doglavnik Mile Raspudić.
Hrvatski vitezovi odsjest će na granici s Krimom, gdje će ih ugostiti unuci ukrajinskih prostitutki i ustaša koji su sudjelovali u njemačkom osvajanju istočne Europe. Mnogi od njih hrabro su se borili protiv ruskih snaga na istočnom bojištu do slavne smrti u staljingradskim septičkim jamama, prekriveni zamrznutim plodovima dizenterije i trbušnog tifusa.
- Nama je velika čast ugostiti naše sunarodnjake. Mi smo većinom potomci koji nisu nikad bili u Hrvatskoj, ali ima moj stari čiča Mile u kolicima, koji ima 95 godina. On je toliki domoljub da još nije oprao desnu ruku nakon što je njom salutirao poglavniku Paveliću – ispričao nam je njegov praunuk Mile Budaščenko.
Ustaška bojnica nada se kakvu sukobu s četnicima, ali će biti zadovoljna i ako do kraja godine uđe u koaliciju s HDZ-om.