Cigo
Leistungsträger
Slucajno sam naletio na ovu temu, uglavnom rasprava je kao i obicno krenula drugim smjerom, uvrijede i malo argumenata.
Samo da nadodam nekoliko stvari vezano za "tri prsta".
Na ovoj temi je neko napisao ovo "U ime Oca i Sina i Svetoga Duha.Tri prsta, sveto trojstvo".
Ok, ako cemo zaista biti precizni, to nije sveto trojstvo, vec SVETA TROJICA, tj. tri licnosti svete trojice, jedan BOG !
Vjerovatno se mali dio clanova ovoga foruma sjeca prvih velikih demonstracija u bivsoj SFRJ.
Prve su bile siptarske demonstracije, kasnije su sljedili i ostali narodi.
Na svim tadasnjim demonstracijama su svi okupljeni masovno dizali "dva prsta", tj. kaziprst i srednji, kao znak pobijede i slobode (tada je to bio moderan znak, i to u citavome svijetu, u vrijemenu pada berlinskoga zida itd.)
Taj kaziprst i srednji naravno predstavljaju slovo "V" (victory), ali ne za srbe, pogotovo ne za srbe iz Krajine/Hrvatske, za njih je to bila skrivena poruka, taj znak je za njih predstavljalo slovo "U" (Ustase), za njih nije dolazilo u obzir, da dizu dva prsta.
Dalje, vrijednosti simbola nije nikako u spoljnoj manifestaciji, vec u znacenju, "tri prsta" u ovome slucaju predstavljaju srpski narod, tj. srbe iz ovih "posljednijh vrijemena".
Od svih simbola iz 90-tih koje su srbi koristili, ovaj je ipak usao, kako da kazem, u "najmosovniju upotrebu", i mislim, da je i tako danas opstiji nego recimo upotrebe zastave Srbije ili himne srba "Boze Pravde".
Ali cesto neki clanovi/ljudi, sta ovdje na forumu sta u stvarnoscu izvuku glupe zakljucke, recimo davno sam vidio na HTV-u, kako je jedna voditeljka u jednoj poljoprivrednoj emisiji rekla, da ce saditi maline, i dodala, da ce posaditi TRI SADNICE, i rukom pokazala "TRI", pa niti je to predstavljalo Vuka Draskovica, niti Seselja, niti bilo kog "drugog cetnika" a niti nju to cini "srpkinjom".
Tako isto mi nemozemo iznositi glupe zakljucke, da je recimo grupa "Vah Gogh" ustaska/fasisticka.
To sto su oni na dodjeli nagrade pokazali ta dva "uzdignuta prsta" necine ih "ustasama", vec je to znak SOPSTVENE POBJEDE i naravno umjetnicke slobode.
jel nemas pametnijega posla nego gledati poljoprivredne emisije