Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Dzamija u Republiku Srpsku (Bosna i Herzegovina) 2009

• Ersteller Ersteller Emir
  • Erstellt am Erstellt am
Diese Mush... ich meine moscheen verbreiten sich schneller als termiten

Izvini zemo a republika srpska nije drzava
Samo kao primjer konju, ali tebi je ocigledno vazno da jos jednom pojasnis, da RS nije drzava i to je ta stvar o kojoj cijelo vrijeme govorim, ono provociranje kao "Ba, ma kakva RS, cijela bazira na genocidu".

Hajde molim te mi kazi, koja drzava to ne bazira na genocidu,
Bosna? Nijemacka? SAD?

Ne radi se o genocidu, znamo sta se desavalo u ratu i znamo koje odlucijo o RS.
Stvar je u tome da ako ne postujes zivot onih koji zive u RS i njihovu mijesto stanovnistva, nego im cijelo vrijeme ugovaras, da zive na zemlji, koja je stvorena kroz genocid, onda te nece ni oni postivati i jos ce se vise braniti protiv toga.

A to sigurno nije put u zajednicku Bosnu

Und mal zum Thema, baut nur schön weiter Moscheen und Kirchen, vielleicht regnet es ja irgendwann Brot und Schulbücher, weil Gott gute Laune hat :rolleyes:

Samo kao primjer konju, ali tebi je ocigledno vazno da jos jednom pojasnis, da RS nije drzava i to je ta stvar o kojoj cijelo vrijeme govorim, ono provociranje kao "Ba, ma kakva RS, cijela bazira na genocidu".

Hajde molim te mi kazi, koja drzava to ne bazira na genocidu,
Bosna? Nijemacka? SAD?

Ne radi se o genocidu, znamo sta se desavalo u ratu i znamo koje odlucijo o RS.
Stvar je u tome da ako ne postujes zivot onih koji zive u RS i njihovu mijesto stanovnistva, nego im cijelo vrijeme ugovaras, da zive na zemlji, koja je stvorena kroz genocid, onda te nece ni oni postivati i jos ce se vise braniti protiv toga.

A to sigurno nije put u zajednicku Bosnu

Prvo nemoj ti meni konju sto ti samo istino pokazem,problem je da neke ljude ko ti mislu da je republika srpska svoja drzava,kako si i piso i da nemaju nista bosnom i da im sarajevo nije glavni grad.
Ja ti nikada nisam poceo od genocida i da je zato nastala RS,nemoj mi neke stvari uvaliti koje nisam reko.
Srbi u federaciji malo problema imaju i ako gledas sta se desilo u ratu bas dobro zivu i niko ih ne zajebava a de gledaj koliko se dzamija do sada zapalilo a koliko crkva,za mene su svi isti i ja sam vise puta reko da sam pola musliman i pola srbin i ja vise stojim iza toga nego iko,to mi mores da vjerujes a opet cu govoriti istinu,i ako nepase srbima ili muslimanima i tako cu dalje,bez istine i razgovora nema napred,to je bio problem u SFRJ,da bi se onda vise pricalo od stvarima keje su se desili u 2svijetskom ratu,ja mislim nase greske a ne samo obrana protiv nazi onda bi se ljudi prije pomirili i nebi zivili 50 godina sa mrznjom koja je eksplodirala u zadnjom ratu, trebali smo onda vec vise pricati sta nije dobro bilo,sta su cetnici,ustase..itd.radili onda nebi ni bilo ovoga zadnjoga rata !

Ah so ein Geistes Kind bist Du also?

Was für eine armseelige Gestalt stells Du denn hier dar, wenn Du zu keiner minimal-intelligenten Äußerung fähig bist?

lach ...

Du gute Güte - zuweilen bekommt man hier den Eindruck, als hätten die Amstätter Kinder einen Internetzugang erhalten - lol

he he he he ...:-D:-D

Prijedor

14695266.jpg

Sanička džamija iz 1937. godine, sa 37 metara visokim minaretom, zapaljena je 26. juna 1992. godine, a 1. augusta miniranjem je srušen minaret.

kljuc_gornja_sanica_dzamija_gornja_sanica_s02.jpg

Moske.JPG

2009-->

174999.jpg

Zurück
Oben