Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Dzamija u Republiku Srpsku (Bosna i Herzegovina) 2009

• Ersteller Ersteller Emir
  • Erstellt am Erstellt am
100_0528.JPG

Banja Luka :cool:
2968953171_6567102b61.jpg

crkva1ai2.jpg

images

BANJA LUKA :D

schön! Hier gehts aber um was anderes... cooler finde ich es das du ne Yugoflagge da stehen hast :D

Ja es gibts viele Moschee in RS und Federacija.. Aber viele Moschee, sind gebaut wo die Kirche frücher waren.. Türke und Ihr habt viele Kirche kapput gemacht, verbrannt, und später Moschee gemacht. Vor dem 1400, gab es keine Moschee, auf Balkan.

Bis etwa 1400-1450 gab es nur Kirchen auf dem Balkan, Moschee nicht.

Woher weißt du das alles?

Ja es gibts viele Moschee in RS und Federacija.. Aber viele Moschee, sind gebaut wo die Kirche frücher waren.. Türke und Ihr habt viele Kirche kapput gemacht, verbrannt, und später Moschee gemacht. Vor dem 1400, gab es keine Moschee, auf Balkan.

Drobi,Du musst dich entspannen und was gegen deine moslem-abneigung tun.
Turci nisu kvarili puno crkva kako ti mislis nego su i jos pravili,bosanski muslimani su vladali u bosni i to nije bilo tako lose kako mislis,mi smo vas cuvali i nismo nikome dozvolili da vas diraju
Svaka vjera je dosla za istoka od neki araba,i krscana i muslimanska, kad su hrvati davno postali katolici tjerali su nas da budem i mi katolici,i to za nekoga debelog papa i za svabske franke,to su isto radili srbi zbog bizantina,i bosanski muslimani zbog turaka

Hocu da ti kazem svaku vjeru su nama donijeli iz istoka i dizali nas da se ubijamo zbog toga,ni jedna vjera nije nastala kod nas i od nas zato moras zaboraviti zu ideologiju sto smo svi pravli sranje,nije niko sve u svemu vise cist nego drugi,ali moras prestati ti i svi drugi zvati bosanske muslimane turcine,jel krscani su prvi nastali i prvi poceli ganjat i ubijati ljude,malo promjeni svoje misljene ako hoces da tvoja i moja djeca dobro zivu i da se gledaju kao brata,sta i jesmo i ako se ubijamo,opet smo svi braca,to moras razumiti i prestati vrijedzati ljude i ne samo ti nego svi

Pa to je uopste poznato. Ajde nadji mi neku Dzamiju koja je pre 1400 izgradjena?? bilo u Bosni ili Srbiji, Bugarskoj ili sadasnjoj Makedoniji..

hajd nadgi mi sliku dge rusu crkvu 1400 i na njoj prave dzamiju? Ja ti nemogu dokazat da nije tako kako ti nemozes meni dokazat da je tako ....

to su samo price ... ja nikome ne vjerujem ... nek se jebu .. srbi tako pricaju a bosnjaci ovako .. problem je da nemoze niko kazat sta je istina bila ...

@Drobnjak
Vidis da su sve vase Zrkve jos tu , ako bi Muslimani toliko Crkava Porusili nebi smelo da ima na Balkanu starija Crkva od 1912 Godine.
To snaci da su vam Muslimani na vrh 500 Godina ostavili vase stare Crkve u Srbiju i Kosovu itd.

Pa to je uopste poznato. Ajde nadji mi neku Dzamiju koja je pre 1400 izgradjena?? bilo u Bosni ili Srbiji, Bugarskoj ili sadasnjoj Makedoniji..

Allen eroberten Städten fügten die Osmanen eine Moschee hinzu.

z.B.:
1354 Gallipoli (Gelibolu)
1361 Adrianopel (Edirne)

Die bereits 1395 erbaute Eski-Moschee in Chaskowo wiederum ist die
älteste Moschee Bulgariens.

usw.

Nochmal:
, denn diese Kinder haben etwas durchgemacht was sich keiner von uns auch nur im geringsten vorstellen kann. :birdman:

Frag die Kinder die in Bosnien den Krieg erlebt haben,viele sind groß geworden und können Dir antworten und glaube mir viele von denen haben vieeeel schlimmeres erlebt als die in Ammstätten(was auch schlimm war)
Du scheinst nicht zu wissen was du redest

Nek vam to bude napomena kada slijedeci put Srbe iz RSa nazivali cetnicima :roll:
U cijeloj Bosni ukupno ima 818 dzamija

Zurück
Oben