Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Endlosschleife: Mazedonier vs. Griechen

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
da lachen ja die 4 mit den Willi

- - - Aktualisiert - - -

Meinst du die lese ich? Malkies grafo na Pername tun ora ala wlepo den dinete ke kanena efxaristo Les ke na to plironete tzaba eine paidia

- - - Aktualisiert - - -

O zoran efige Les na Tin wolepse me to agouri pou Ton estila :-)

ke se mena den dinoune kanene efxaristo i malakes, san na fobande

- - - Aktualisiert - - -

Ela bre...olo to thread eine mia malakia.....oi slavoi eine kserokefali kai orgia.Ama perimenis apantisi tis prokopis......sfira me.

samati xero ke ego tin apantisi, mono tous doulevo :lol:

So, es ist wieder mal Zeit hier stramm zu stehen.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

- - - Aktualisiert - - -

....

ke se mena den dinoune kanene efxaristo i malakes, san na fobande

....

Me essena tin mpatisa mia fora....mou fenete....sou edosa efxaristo, sou dosane VW, zack, pira kai ego mia ia to Efxaristo!

Alla pedis isse Patriotis...

Anhänge

wenn wir alle auf einen Nenner kommen sollten, da haben Diskussionen auch keinen Sinn, deshalb, bleibe hier.....für Unterhaltung wird gesorgt :mrgreen:

Naja einen beitrag hab ich noch. Hast natürlich recht das jeder seine ansicht von geschichte haben muss bei einer guten Diskussion... Aber wen ich mit jemandem über Geschichte spreche z.b. über die Antiken Römer und er die Römer als Germanisierte Mongolen bezeichnet und auch noch felsenfest davon überzeugt ist hat die Diskussion für mich keinen sinn.
Da könnte ich mich ja gleich mit nem Kind im Kindergarten darüber unterhalten würde warscheinlich mehr sinn ergeben!!

alla endaxi o kathenas opos theli, esis bori na to kanete kai gia tin plaka sas kai na goustarete me tis malakies ton skopianon edo mesa :D
apla ego den vlepo kamia ousia na asholoume mazi tous ...
ase pou me zalisoune kai kamia fora me tis ilithiotites pou lene :D :D

So, es ist wieder mal Zeit hier stramm zu stehen.

- - - Aktualisiert - - -

Me essena tin mpatisa mia fora....mou fenete....sou edosa efxaristo, sou dosane VW, zack, pira kai ego mia ia to Efxaristo!

Alla pedis isse Patriotis...

lathos kanis, ego exo na paro 6-12 mines mia VW :mrgreen:

ЛИДЕРОТ НА СДСМ ПОВТОРНО ЗАИГРА ЗА ГРЦИЈА

Црвенковски му праќа порака на Самарас, да не се грижи многу, зашто тој му стои на располагање!

- Ова е доказ дека во СДСМ не постои заеднички став по крупните државни и национални прашања. СДСМ покажа дека е партија која донесува ад-хок ставови и со оваа последна изјава, Црвенковски му праќа порака на својот партнер во Грција, Самарас, да не се грижи многу и дека тој му стои на располагање, истакна новинарката Мирка Велиновска, потенцирајќи дека ваквото однесување на Црвенковски во друга земја тоа би значело политичко самоубиство

5EE85805F6601746AB5D0B0128906799.jpg
По којзнае кој пат, Бранко Црвенковски одигрува за туѓа агенда, а во штета на интересите на сопствената земја. Вака политичките аналитичари го оценуваат најновиот момент во стратегијата на СДСМ дека нема да бидат дел од решението за името, при што одговорноста ќе ја преземе само ВМРО-ДПМНЕ. По неуспешната лидерска средба и неприфатениот ултиматум за предвремени избори, Црвенковски изјави:
"Нашиот став е јасен, секое решение што ќе биде прифатливо за Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ, а да не задира во идентитетот ние ќе го поддржиме карт бланш. Но доколку власта не се договори со опозицијата и има бојкот, тогаш дадената бланко поддршка за решение на името која опозицијата ја даваше нема да функционира. Тогаш целокупната одговорност за сите прашања и за ова прашање ја презема Никола Груевски и актуелната влада".

Вакво несериозно и дневнополитичко однесување не одговара на еден лидер на партија, смета амбасадорот Ристо Никовски.
- Прво, да се даде бланко поддршка за најсериозниот проблем со кој се соочува нашето општество, не може да се смета за сериозен пристап. А од друга страна да се условува со истата таа карта и на таа поддршка да одговара со политички ултиматуми е во најмала рака несериозно, вели Никовски.

За професорот Јове Кекеновски ова не е ништо ново во однесувањето на лидерот на најголемата опозициска партија кој честопати е приморан да реагира избрзано, а потоа да паѓа во контрадикција самиот со себе.
- Ова е уште еден обид да се изврши притисок за распишување на парламентарни избори кои ви тврдам дека нема да се одржат. Затоа, не сум сигурен дека Црвенковски ќе остане на своето тврдо "ДА" туку како и многупати досега ќе мора да го покаже својот познат принцип на непринципиелност. Ви тврдам дека СДСМ е самата свесна дека под притисок на меѓународната заедница ќе се врати на првичните позиции ќе излезе на локални избори, а пак, за возврат ВМРО-ДПМНЕ ќе жртвува одредени министри, вели Кекеновски за кого општата политичка состојба воопшто не е во корист на Македонија.

Врзувањето на политичката ситуација која ја предизвика СДСМ со најприоритетното и најгрупното национално прашање и за новинарката Мирка Велиновска е политичка лудост.
- Ова е доказ дека во СДСМ не постои заеднички став по крупните државни и национални прашања. СДСМ покажа дека е партија која донесува ад-хок ставови и со оваа последна изјава, Црвенковски му праќа порака на својот партнер во Грција, Самарас, да не се грижи многу и дека тој му стои на располагање, истакна Велиновска потенцирајќи дека ваквото однесување на Црвенковски во друга земја тоа би значело политичко самоубиство.
- Јас не знам како членството на СДСМ може да го прими ова ладнокрвно. Тие на протестите изнесуваат транспаренти дека се борат За иднината на Македонија". Со оваа изјава покажуваат дека воопшто не им е гајле за Македонија, изјави Велиновска.

Додека Црвенковски и дава силен аргумент на официјална Атина во долгогодишниот проблем за името, грчките политичари кои имаат многу големи економски проблеми, се едногласни кога е во прашање спорот за името со Македонија.
- Да бидеш патриот, сега значи нови работи, многу потешки отколку пред неколку декади. Токму затоа е потребно национално единство и согласност во прашањата поврзани со надворешната политика - е изјавата на грчките авторитети која ја пренесоа грчките медиуми, по тет-а-тет средбата Аврамопулос и Венизелос, како и по работниот состанок со членовите на ПАСОК и претставниците на грчкото МНР.(Е.А.)

4300CB99B0A4984086CDEFEBD8CF3710.jpg
Бранко хит во Грција

Дека изјавите на Црвенковски и потезите на СДСМ се единствено во корист на Грција, потврдува и фактот што токму тие се вистински хит во грчките медиуми. Сите грчки медиуми и интернет-портали секојдневно одвојуваат неверојатно огромен простор за како што велат "политичката криза во Македонија", јавува дописникот на Нетпрес од Атина.
"Катимерини" пренесува дека Црвенковски изјавил дека предвремени парламентарни избори биле единствениот начин за надминување на "политичката криза што избувнала во земјата". "Катимерини" текстот го завршува со ставот на Црвенковски кој за инцидентите во Парламентот ја обвинува Владата и вели дека интервенцијата на полицијата со која според него "членовите на опозицијата биле насилно отстранети", радикално ја промениле ситуацијата во земјата.
"Прототема" пак, во пресрет на лидерската средба, повикувајќи се на извори од СДСМ, извести дека на средбата Црвенковски ќе го повторел своето барање за одржување на предвремени парламентарни избори.

jopδαn;3553666 schrieb:
ich bin stolz auf meine slawischen wurzeln? hat zoran nicht das buch schon paar tagen gepostet? ah.. genau.

http://www.balkanforum.info/f90/end...vs-griechen-208907/index1053.html#post3551276

Dann übersetzt doch jemand. Ich bin eurer slawischen Muttersprache nicht mächtig.

- - - Aktualisiert - - -

Kannst du uns erklären was das Bild mit deinen zitierten Zeitungsartikeln auf sich hat oder bist du wieder am hetzen, kleiner Troll?

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben