Dinarski-Vuk
Vuk sa Dinare
Di je to? Kijevo?
Ili je to izvor Cetine?
Tacno, preljepi izvor Cetine. To ti je susjedno selo kod Kijeva, plodna dolina Dinare i Svilaje. Netaknuta priroda, milina ljeti.
Di je to? Kijevo?
Ili je to izvor Cetine?
Opa, pa djes' ti sestro, ima znaci jos Bukovcana odje'Moj otac je u mladim danima otisao iz gore pomenutog sela i napravio kucu u Kninu, a majka mi je "prava" Kninjanka, odnosno pripada jednom od plemickih ogranaka toga grada i nosi poznato i najstarije prezime nekadasnjeg i predratnog Knina. Mozda su se i znali? Odrastao sam i na selu i u gradu. Rasuti smo po cijelome svijetu, nazalost.
Tacno, preljepi izvor Cetine. To ti je susjedno selo kod Kijeva, plodna dolina Dinare i Svilaje. Netaknuta priroda, milina ljeti.
Nana mi iz Knina a deda iz Benkovca, sa majcine strane a ja sam po tati Macvanka...
Znam, to je moj kraj. Ja sam odraso uz Cetinu, samo nekoliko kilometara nize.
Ja sam ti sa Hana, Han kod Sinja. Kod Hrvaca priko Cetine, Rumin, Bajagici i onda dolazi Han. Tu ima most priko Cetine.Macvanka? Sto bre stedis sa slikamaIma te bogami sve tamo, od vodenih tokova, Cera planine, Drine, Save, Sabacke Posavine do cudnih mocvara
Jedna rodjakinja mi je udata za Macvana, pa sam skoro svako ljeto u Loznici na rostilju
Zanimljivo. Je li selo odma' uz Perucko jezero? Ovdje kod mene vani sam dosta Hrvata upoznao iz Trilja, ma da je to juznije od Sinja. Izgleda da imaju veliku dijasporu.
Macvanka? Sto bre stedis sa slikamaIma te bogami sve tamo, od vodenih tokova, Cera planine, Drine, Save, Sabacke Posavine do cudnih mocvara
Jedna rodjakinja mi je udata za Macvana, pa sam skoro svako ljeto u Loznici na rostilju
![]()
Ja sam ti sa Hana, Han kod Sinja. Kod Hrvaca priko Cetine, Rumin, Bajagici i onda dolazi Han. Tu ima most priko Cetine.
a Macva ne mora da se pokaziva, za to se zna! Centar i pupak sveta
...
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen