Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Eure Provinze/Heimatstädte Geschichte, Kultur und Ursprung

Opa, pa djes' ti sestro, ima znaci jos Bukovcana odje' :mrgreen: Moj otac je u mladim danima otisao iz gore pomenutog sela i napravio kucu u Kninu, a majka mi je "prava" Kninjanka, odnosno pripada jednom od plemickih ogranaka toga grada i nosi poznato i najstarije prezime nekadasnjeg i predratnog Knina. Mozda su se i znali? Odrastao sam i na selu i u gradu. Rasuti smo po cijelome svijetu, nazalost.

Nana mi iz Knina a deda iz Benkovca, sa majcine strane a ja sam po tati Macvanka :D...

Nana mi iz Knina a deda iz Benkovca, sa majcine strane a ja sam po tati Macvanka :D...

Macvanka? Sto bre stedis sa slikama :D Ima te bogami sve tamo, od vodenih tokova, Cera planine, Drine, Save, Sabacke Posavine do cudnih mocvara :D Jedna rodjakinja mi je udata za Macvana, pa sam skoro svako ljeto u Loznici na rostilju :D

Znam, to je moj kraj. Ja sam odraso uz Cetinu, samo nekoliko kilometara nize.

Zanimljivo. Je li selo odma' uz Perucko jezero? Ovdje kod mene vani sam dosta Hrvata upoznao iz Trilja, ma da je to juznije od Sinja. Izgleda da imaju veliku dijasporu.

Macvanka? Sto bre stedis sa slikama :D Ima te bogami sve tamo, od vodenih tokova, Cera planine, Drine, Save, Sabacke Posavine do cudnih mocvara :D Jedna rodjakinja mi je udata za Macvana, pa sam skoro svako ljeto u Loznici na rostilju :DZanimljivo. Je li selo odma' uz Perucko jezero? Ovdje kod mene vani sam dosta Hrvata upoznao iz Trilja, ma da je to juznije od Sinja. Izgleda da imaju veliku dijasporu.
Ja sam ti sa Hana, Han kod Sinja. Kod Hrvaca priko Cetine, Rumin, Bajagici i onda dolazi Han. Tu ima most priko Cetine.

13907023_561642240689314_5408262928007596067_n.jpg

13062969_1737553589796590_5758605311066694153_o.jpg

Ja sam ti sa Hana, Han kod Sinja. Kod Hrvaca priko Cetine, Rumin, Bajagici i onda dolazi Han. Tu ima most priko Cetine.

Han velis, nisam siguran da li sam prolazio kroz to selo, ali sam cuo za to mjesto. Kada sam tada isao za Sinj vozio sam uvijek preko Maljkova, Potravlja i Hrvaca, a da sam isao sa druge strane Peruckog jezera, preko Jezevica i Koljana onda bi prolazio kroz tvoje mjesto. Cini mi se da si nadomak Dinare ili se varam? Je si ikada bio na HE Peruce?

a Macva ne mora da se pokaziva :mrgreen:, za to se zna! Centar i pupak sveta :mrgreen:...

Pitaj Beogradjane, nemrdaju dupetom od tamo sem Crne Gore i Grcke, a meni je pogotovo ljeti svugdje ljepse i u Vojvodini, Macvi, Sumadiji nego u Beogradu :mrgreen: Prije nekoliko godina bio za Petrovdan u jednom macvanskom selu, zanimljiv obicaj paljenje vatre i lile.

@
Izdajnice, di' su van narance :mrgreen: Sudeci po slici, ovaku plodnu zemlju samo Neretva radja. Da pogodim, Imocanin ili Metkovcanin :mrgreen:

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Han kod Sinja

Anhänge

Zurück
Oben