"Vi znate zašto je UEFA odbila dati saglasnost, zbog bezbjednosti i svih onih problema koji se dešavaju u Mostaru. Mislim da takvih problema kod nas neće biti i da će UEFA dopustiti odigravanje. Nema razloga da mi ne dobijemo zeleno svjetlo", rekao je Kovačević.
Predsjednik FS RS je dodao da ovaj meč nema nikakvu političku pozadinu.
"Tu nema ni trunke politike. Mi prije svega želimo zaraditi, ojačati naš savez, klubove i FS BiH. Želimo da jednom počnemo drugačije razmišljati, da naši prijatelji iz Federacije BiH dođu u svoju Banjaluku, navijaju za svoj FS RS i reprezentaciju. To nije ekskluzivno pravo jednog entiteta i naroda. To je samo utakmica. Pozivamo našeg Safeta Sušića u Banjaluku, da pogleda utakmicu i da vidi ima li neki igrač za našu državnu reprezentaciju", podvukao je Kovačević.
Na kraju je istakao, iako nije selektor Srpske, uvjeren je da će u selekciji biti i igrači drugih nacionalnosti.
"U reprezentaciji RS-a neće igrati samo Srbi. To je pogrešna teza. Tu će igrati najbolji igrači sa dijela Bosne i Hercegovine koji se zove Republika Srpska. Reprezentacija siguno neće biti jednonacionalna, milion posto. U njoj će igrati i Bošnjaci, Hrvati i ostali".