Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

FYROM - Republike Iliride

mal eine erste Frage, woher dieser Hass gegenüber Albaner, Makedonier, Roma,..?

- gegen Makedonen habe ich keinerlei Hassempfindungen, bin selbst Makedone.
- gegen Albaner habe ich keine Hassempfindungen.
- gegen Südslawen habe ich keine Hassempfindungen.
- gegen Roma habe ich keine Hassempfindungen.


Stellt sich jedoch die Frage, ob die Inhalte, die gewisse Menschen vertreten, noch akzeptabel sein können.

Wenn mir also 90% der hiesigen albanischen Seite täglich was von Hitlers "Groß-Albanien" vollsülzt, dann hätte ich diese 90% längst ausgesperrt.

Man kann über Historisches auf rein wissenschaftlicher Basis diskutieren, soll man auch, dann aber auch ehrlich und frei der Polemik (siehe hierzu die Lügenmärchen zu fyrom), aber dieses nicht zum täglichen Diskussionsthema für noch anstehendes umwidmen. Ab dem Momment fängt es an, kriminell zu werden.

Und damit wir uns nicht mißverstehen:
als Deutscher würde man sich längst strafbar gemacht haben, verhielte man sich gleich einer Gruppe hier.
 
FYROM-Forscher: "Albaner kamen erst im 19 Jhd. nach Skopje"
Folgender Artikel wird von mir kommentarlos eingepflegt, ich denke, es wird auf allgemeines Interesse stossen. Es gibt keinen Grund, mich zu beleidigen.

prbnte.JPG


Δεκέμβριος 6, 2014.

Εθνοτική ένταση, μεταξύ Αλβανών και Σλάβων, δημιούργησε δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik των Σκοπίων, για το ότι οι Αλβανοί ήρθαν στα Σκόπια πριν, από περίπου 120 χρόνια, από γειτονικές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου και της βόρειας Αλβανίας, και ότι δεν υπήρχαν πριν από τις σλαβικές φυλές του νοτιοσλαβικού κράτους.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Dnevnik» δημοσίευσε αποσπάσματα από μια μελέτη του 1951, κάποιου Δρ Γιοβάν Τριφουνόφσκι, σύμφωνα με την οποία οι πρώτοι Αλβανοί στα Σκόπια και τα περίχωρά τους, ήρθαν από γειτονικές αλβανικές περιοχές στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα.

«Ο αλβανικός πληθυσμός στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, στην πραγματικότητα χωρίζεται σε πραγματικούς Αλβανούς και τους Ματζιούπ, φυλές της περιοχής που καθιέρωσαν την αλβανική γλώσσα και ήθη», όπως γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πιο πρόσφατη μετανάστευση του αλβανικού πληθυσμού στα Σκόπια έγινε στα τέλη του 18[SUP]ου[/SUP] αιώνα και στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρει, μάλιστα, ότι η ονομασία ‘malokë’ συνδέεται με τους εξαλβανισθέντες Ρομά και στο πλαίσιο αυτό οι πρεσβύτεροι έχουν ακούσει ότι έχουν έρθει από το Πεδίο του Κοσσόβου (Κοσσυφοπέδιο) και τα Μετόχια, πέρα από το Μοράβα και την Ντρένιτσα.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι αυτοί οι ‘malokë’ έχουν έρθει από τη βόρεια Αλβανία και τον γενικότερο χώρο του Κοσσυφοπεδίου.

Μάλιστα, διατυπώνεται η άποψη ότι οι ‘malokë’ έχουν σκούρο δέρμα, αλλά, κρατούν περιφρονητική στάση από τους ομόφυλούς τους Ρομά, με τους οποίους δεν συνάπτουν γάμους και δεν μοιράζονται κοινά νεκροταφεία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Με τη σλαβική αυτή αναφορά στο 'Dnevnik', γίνεται προσπάθεια ώστε να αντικρουσθούν τις απόψεις των Αλβανών, ότι τα Σκόπια ήταν αλβανικά, πριν, ακόμη, έρθουν στην περιοχή, οι σλαβικές φυλές, των οποίων οι απόγονοί βρίσκονται τώρα στην περιοχή.

Vor wenigen Tagen wurde über einen halbamtlichen deutschen Radiosender folgender Satz ausgestrahlt:
"eine Albanerin, die weniger als sieben ( 7 ) Kinder gebärt, gilt als unfruchtbar".

Dann mal Prost, Balkan, sollte das stimmen. und sollte das weiterhin die Gesinnung sein.
 
Zurück
Oben