Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellas Sportthread

Paokaras richtung Schalke.Etoimases taper me keftedakia kai Frappe ore?Exi taksidi:)


Έτσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ τη μάχη!




Το CAS απέρριψε το αίτημα αναστολής της Μέταλιστ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις συντονισμένες κινήσεις του νομικού επιτελείου του «δικέφαλου» που κατάφερε τη μεγάλη νίκη!








1011262.jpg



[TABLE="align: right"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]




Είναι πλέον οριστικό! Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθως το CAS απέρριψε το αίτημα αναστολής για την ποινή της Μέταλιστ, με το νομικό τμήμα της ομάδας να πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη, από αυτές που σπανίζουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. Φυσικά, οι νομικοί του «δικέφαλου» δεν άφησαν τίποτα στην τύχη! Από την πρώτη στιγμή με μεθοδικές κινήσεις και πολλή δουλειά κατάφεραν να... δέσουν τα χέρια των Ουκρανών.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Με το που ξεκίνησε το θέμα με την τιμωρία της Μέταλιστ από την UEFA και την προσφυγή της στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, στον ΠΑΟΚ δεν έχασαν καιρό. Αντέδρασαν αμέσως και πιέζοντας την UEFA με επιστολές, κατέστησαν σαφές ότι θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες για να πάρουν τη θέση της ομάδας του Χαρκόβου. Αυτός ήταν και ο σκοπός της ένστασης που κατέθεσε ο «δικέφαλος». Να σταλεί ένα μήνυμα στην Ομοσπονδία ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι δεν πρόκειται να το αφήσουν να περάσει έτσι. Παρότι το όνομα του ΠΑΟΚ δεν μπήκε στην κληρωτίδα μαζί με αυτό της αντιπάλου του, είχε ήδη γίνει «θόρυβος». Και όπως αποδείχθηκε, είχε και ουσιαστικό αντίκτυπο!
Γρήγορα, όμως, κινήθηκε και η UEFA, η οποία δεν μπήκε στη λογική να εξετάσει τις ενστάσεις του ΠΑΟΚ, αλλά κάλεσε τη Μέταλιστ να εξεταστεί πειθαρχικά. Έγινε, δηλαδή, αυτό που ήθελαν στην ελληνική ομάδα! Μάλιστα, το θέμα πήγε κατευθείαν στη τμήμα εφέσεων αντί να περάσει από το πρωτοβάθμιο και να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο οποίος μπορεί να σήμανε και το τέλος των πιθανοτήτων των «ασπρόμαυρων». Οι σωστές κινήσεις της UEFA συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τετάρτης να ανακοινώσει την απόφασή της της.
Επόμενο... στοίχημα για τον ΠΑΟΚ ήταν το CAS. Παρότι μεσολάβησε Δεκαπενταύγουστος, μια ομάδα δικηγόρων έκανε τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να απορριφθεί το αίτημα για ανΑστολή της ποινής. Σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο από την Ελβετία, με το οποίο είχαν έρθει ήδη σε επαφή, κατάφεραν να πετύχουν την απόρριψη του αιτήματος της Μέταλιστ, έχοντας στο πλευρό τους και την UEFA.
Ουσιαστικά, οι Ουκρανοί κινήθηκαν σε δύο μέτωπα. Αφενός ζήτησαν από το CAS αναστολή της απόφασης λόγω του ότι θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη και αφετέρου προσέφυγαν στο Ανώτατο Πολιτικό Δικαστήριο της Ελβετίας προκειμένου να μπλοκάρει την απόφαση, γνωρίζοντας ότι εκεί δεν μπορούσε να συμμετέχει ο ΠΑΟΚ. Η Μέταλιστ είχε στο πλευρό της και την ουκρανική ομοσπονδία, η οποία παρότι στην αρχή ήταν υπέρ της τιμωρίας, στη συνέχεια πήρε το πλευρό της. Αυτό που έκαναν οι νομικοί του «δικέφαλου» σε συνεργασία με το ελβετικό δικηγορικό γραφείο ήταν να εκφράσουν τις ξεκάθαρες απόψεις τους στο CAS και... ουσιαστικά να κερδίσουν την μάχη!
Στον ΠΑΟΚ πάντως έχουν να λένε και για τη στάση της UEFA. Όχι επειδή έκανε κάποια χάρη στην ομάδα τους, αλλά επειδή υπερασπίστηκε τη νομιμότητα με ξεκάθαρο τρόπο, δεν κωλυσιέργησε και κινήθηκε ακριβώς όπως προβλεπόταν.





Διάβασε περισσότερα στο: Έτσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ τη μάχη! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook
 
Οι ήρωες της ποδοσφαιρικής ομάδας “Πόντος” που απαγχόνισε ο Κεμάλ Ατατούρκ

Στα όνειρα μου έρχεται συχνά η μακρινή φωνή της μάνας τρελής στους έρημους δρόμους(1) και με ρωτάει με παράπονο αν κλαίνε ακόμα τα ματοπήγαδα (2). Με ρωτάει για κάποιους πραγματικούς ήρωες του ποδοσφαίρου. Ήταν παιδιά της γης του Πόντου. Δεν έπαιξαν πότε σε μεγάλες οργανώσεις. Δε λατρεύτηκαν ποτέ ως θεοί από το αφιονισμένο πλήθος, δεν είδαν ποτέ τους οπαδούς να γεμίζουν πλατείες και να κλείνουν δρόμους για να εκδηλώσουν την εθνική υπερηφάνεια τους (τι χυδαίες που φαίνονται, ορισμένες φορές, οι λέξεις).

Οι ήρωες (αν ακόμα έχουν, ακόμα, νόημα οι λέξεις) της ομάδας “Πόντος” ήταν καθηγητές, μαθητές και απόφοιτοι του κολεγίου Ανατολία (3) της Μερζιφούντας .

Οι μαθητές αποφασίσαν να τιμήσουν τη φανέλα τους και γι αυτό, παρά την τρομοκρατία και τις απειλές των Κεμαλικών, αγωνίστηκαν με εμφάνιση που θυμίζει τη γαλανόλευκη (άσπρες και γαλάζιες ρίγες) και στη μέση το γράμμα Π. Αυτό θα αποτελέσει τη βασική κατηγορία των Κεμαλικών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τους Έλληνες αθλητές στο “δικαστήριο” με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (12 Φεβρουαρίου 1921) και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου θα απαγχονιστούν στην Αμάσεια (4).

Η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους με ρωτάει απεγνωσμένα αν μιλάνε για αυτούς τους ήρωες του ποδοσφαίρου και της πατρίδας στις δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μήπως αναφέρουν ένα μονόστηλο οι δεκάδες αθλητικές εφημερίδες ή τους μνημονεύουν όλα εκείνα τα τέρατα της μνήμης, που θυμούνται ακόμα και το δευτερόλεπτο που σημειώθηκε κάποιο γκολ, σε κάποιον αγώνα, πριν τριάντα χρόνια (ήταν, βλέπετε, πολύ σοβαρό γεγονός για τη μετέπειτα ζωή τους).

Μήπως κάποια κινηματογραφική ταινία; κάποιο βιβλίο; ή έστω κάποιο τραγουδάκι τους αναφέρει;Κατεβάζω ντροπιασμένος το κεφάλι μου.

Μου λέει και μου ξαναλέει τα ονόματα, μήπως και τα έχω ακούσει σε κάποια ιαχή των φιλάθλων

Γ. Θεοχαρίδης,
Χ. Γεωργίου,
Α. Συμεών,
Α. Παυλίδης,
Σ. Ανανιάδης

Κατεβάζω ακόμα πιο ντροπιασμένος το κεφάλι μου. Τότε εκείνη ανεβάζει το τόνο της φωνή της και ωρύεται: “Τι ηρωικότερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο απ αυτούς τους ήρωες; Καλά οι ξένοι, αλλά τι θα πείραζε, όλες τις ελληνικές ομάδες, να αγωνιστούν για μία μόνο αγωνιστική, με ένα περιβραχιόνιο με το γράμμα Π;

Κατεβάζω και άλλο το κεφάλι μου. Κάθε 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, θα ξανάρθει η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους και με τον αλαφροήσκιωτο τρόπο της θα με ξαναρωτήσει: “γιατί κλαιν τα ματοπήγαδα;” και ακόμα δεν έχω βρει απάντηση. Μήπως κανένας από σας γνωρίζει; Τι είδανε και κλαίνε αυτά τα πεγαδομάτε;

Σημειώσεις(1) στίχος από το ποίημα στο Νίκο Ε… 1949 (Παρενθέσεις), του Μανόλη Αναγνωστάκη.(2) κλαίν τα πεγαδομάτε (: ματοπήγαδα, τα στόμια των πηγάδιων) στίχος από τον ιερότερο θρήνο του Ελληνισμού: το “Τσάμπασιν” (Πόντος).

(3) Το Αnatolia college in Merzifon ιδρύθηκε το 1886. Το 1924 διέκοψε τη λειτουργία στη Μερζιφούντα και μεταφέρθηκε στη Θεσαλλονίκη, όπου και λειτουργεί ως και σήμερα. Η Μερζιφούντα (Μερζιφώνη, Ηλιούπολις) αναφέρεται από τον Στράβωνα για τα περίφημα ιαματικά λουτρά της.Χτίστηκε το 222 π.Χ., στα ερείπια της πόλης Φαζιμούντας, ανάμεσα στους ποταμούς Σκύλακα και Άλυ. Πολλοί τη θεωρούν και ως τη γενέτειρα της Αγίας Βαρβάρας.
(4) Πρόκειται για την πατρίδα του αρχαίου Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα (63π.Χ – 23μ.Χ)

Γιώργος Δαμιανός

http://olympia.gr/2013/08/14/οι-ήρωες-της-ποδοσφαιρικής-ομάδας-πόν/
 

Anhänge

    Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Zurück
Oben