Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

E ton gavro.........
lollolol

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
 
Ελληνική εταιρία στην προμήθεια των Leopard 2 του Κατάρ!

Πολύ σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι η συμμετοχή της ΜΕΤΚΑ στο πλευρό της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann, κατασκευάστριας των αρμάτων μάχης Leopard, στο χρυσοφόρο συμβόλαιο που έχει υπογράψει στο Κατάρ, καθώς μέρος των εργασιών θα περάσει από ελληνικά εργοστάσια, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας και δείχνοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρίας όπου εξηγούνται τα της σημαντικής συμφωνίας:

Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μία συμφωνία βιομηχανικής συμπαραγωγής με την Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co KG (KMW),
τον κορυφαίο ευρωπαϊκό κατασκευαστή θωρακισμένων τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων στρατιωτικών οχημάτων.
Η KMW επέλεξε τη ΜΕΤΚΑ για την βιομηχανοποίηση του χαλύβδινου σκάφους και πύργου 62 Αρμάτων Μάχης τύπου LEOPARD 2 για την αγορά της Μέσης Ανατολής.
Η συμφωνία ανέρχεται σε 56,5 εκατ. ευρώ και η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα.
http://www.defence-point.gr/news/?p=82828
 
Aus der Unternehmenseite von METKA

METKA and Krauss Maffei Wegmann Join Forces for export to Middle East.
Athens, 26.08.2013

METKA S.A.
is pleased to announce a significant industrial co production agreement with Krauss Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW), Europes leading manufacturer of highly protected wheeled and tracked military vehicles. KMW chose METKA to supply defined metal structures of the hull and turret for 62 LEOPARD 2
main battle tanks for the Middle East market. The value of the agreement adds up to 56.5 Million Euro and the relevant Contract is scheduled to be signed shortly.
METKA and KMW have been business partners in producing LEOPARD 2HEL tanks for the Greek Army since 2003 when the two companies set the basis of their cooperation that included extensive know
how transfer and substantial investments on highly sophisticated machinery in METKAs two factories in Volos. This new agreement is the result of the successful execution of the Greek program
that qualified METKA as one of the very few companies
that can perform such demanding fabrication works worldwide and, certainly, sets a milestone in their long term cooperation, particularly with regard to
preservation of jobs and know how in Greeces Defence Industry.
http://www.metka.gr/Uploads/ANAKOINWSEIS/2013/PR_METKA_KMW_26.08.2013_eng.pdf
 
Expansion of INTRACOM Defense Cooperation in NATO’s ESSM Program

Oct 1, 2013: Continuing the expansion of its activities, INTRACOM Defense (IDE) has signed a new contract with RAYTHEON for the surface-to-air missile ESSM (Evolved SeaSparrow Missile)
program of NATO. The $ 3.3 mil. agreement, concerns the production of electronic systems of the missile’s guidance section and will be completed by September 2015.
IDE has been participating in the multinational ESSM program since 1995 when undertook on competitive terms the design, development and production of electronic systems of the missile.

“The ESSM missile is the result of a government-to-government agreement for development and production, implemented with defense industries’ cooperation
of NATO member-nations and is an excellent example combining an operationally successful weapon system with expanded local industrial participation”, said Mr. George Troullinos, CEO of IDE.
Intracom Defense Electronics - Expansion of INTRACOM Defense Cooperation in NATO

Auf griechisch:

Διεύρυνση Συνεργασίας της INTRACOM Defense στο Πρόγραμμα ESSM του NATO

Κορωπί, 01 Οκτ. 2013: Συνεχίζοντας τις επεκτάσεις των δραστηριοτήτων της, η INTRACOM Defense (IDE) υπέγραψε νέα σύμβαση με την RAYTHEON
στο πρόγραμμα του πυραύλου επιφανείας-αέρος ESSM (Evolved SeaSparrow Missile) του NATO. Η συμφωνία ύψους $ 3,3 εκατ. αφορά στην παραγωγή ηλεκτρονικών
υποσυστημάτων της μονάδας καθοδήγησης του πυραύλου και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015. H IDE συμμετέχει στο πολυεθνικό πρόγραμμα ESSM από το 1995
όταν ανέλαβε με ανταγωνιστικούς όρους την σχεδίαση, ανάπτυξη και στη συνέχεια την παραγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων του.

«Ο πύραυλος ESSM είναι αποτέλεσμα διακρατικής συμφωνίας ανάπτυξης και παραγωγής, που υλοποιήθηκε με την συνεργασία αμυντικών βιομηχανιών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ
και αποτελεί άριστο παράδειγμα συνδυασμού ενός επιχειρησιακά επιτυχημένου οπλικού συστήματος με διευρυμένη εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της IDE.
Intracom Defense Electronics -
 
ΕΑΣ: Συμβόλαιο εκατ. δολαρίων για την αμυντική βιομηχανία!

03/10/2013 12:09 | Κατηγορίες: Main,Βιομηχανία & Τεχνολογία Αποστολή με email |


Ο εν λόγω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις ΗΠΑ μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών δοκιμών και αφορά τα πυρομαχικά 40L60 και στον οποίο συμμετείχαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), μαζί με την αμερικανική ΑΤΚ.Για πρώτη φορά στην ιστορία, ελληνική αμυντική βιομηχανία σε συνεργασία με διεθνή εταίρο, κατορθώνει να αποσπάσει διεθνή διαγωνισμό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξασφαλίζοντας συμβόλαιο που μπορεί να ανέλθει στα 220 εκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε δύο προμηθευτές – κατά πάγια πρακτική – για το πενταετές πρόγραμμα που περιλαμβάνει την προμήθεια 2 εκατομμυρίων βλημάτων. Η επιλογή ΕΑΣ-ΑΤΚ αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία αφού η κοινοπραξία εξασφαλίζει τουλάχιστον το 40% του προγράμματος, που αντιστοιχεί σε παραγγελίες – όπως προαναφέρθηκε – της τάξεως των 220 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πυρομαχικά των ΕΑΣ ήταν τα πρώτα που πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες από τον περασμένο Ιούνιο. Προς στιγμήν μάλιστα διαφάνηκε ότι ενδεχομένως θα ήταν και ο μόναδικός προμηθευτής για το σύνολο του προγράμματος.
Όμως, η επιλογή και δεύτερου προμηθευτή, είναι βέβαιο ότι οφείλεται στην κωλυσιεργία των Ελλήνων υπευθύνων να πάρουν τις αποφάσεις που απαιτούνται, ώστε να σταματήσει η φιλολογία που αναπτύσσεται… ακατάσχετα περί ενδεχομένου κλεισίματος των ΕΑΣ. Ίσως είναι η πρώτη φορά που η αυτοκαταστροφική μας φύση στην Ελλάδα, δεν κατέληξε σε μέγα φιάσκο, αλλά ελληνική αμυντική βιομηχανία κατόρθωσε να αποσπάσει ένα πραγματικά ζωτικό για τη διάσωσή της συμβόλαιο.
Αν της δοθεί η ευκαιρία, με τις κατάλληλες συμμαχίες αλλά και αυτόνομα, προφανώς θα διεκδικήσει και άλλα, αφού τα παθήματα έγιναν μαθήματα… Κι όταν μιλάμε για «παθήματα» εννοούμε τις ευθύνες ΟΛΩΝ, από την παρασιτική – πελατειακή νοοτροπία της πολιτικής εξουσίας και την αδυναμία των εργαζομένων, με τη βοήθεια του αυτοκαταστροφικού και παράλογου στα αιτήματά του συνδικαλισμού, να διακρίνουν το που οδηγούσε η πορεία που χάραζαν κάποιοι.
Μια νοοτροπία κοινή σε όλα τα επίπεδα του κράτους, τα αποτελέσματα της οποίας τα βιώνουμε σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι ο τόσο συκοφαντημένος τομέας της αμυντικής βιομηχανίας του οποίου την αναπτυξιακή προοπτική – δυναμική δεν μπορούν πολλοί να αντιληφθούν, θα είναι ο πρώτος που θα κάνει αυτό που το «defence-point.gr» έχει αποκαλέσει ως «επανάσταση της λογικής», δείχνοντας τον δρόμο…


http://www.defence-point.gr/news/?p=85829

 
stis askisis afta ta aeroplana erxonde apo ta trikala poli xamila, ke molis blepoun ta meteora stin kalampaka vasoun poli Gas.....kseris posa keramidia me espasan? ke stis gitonies sinexia? :lol:

ta elikoptera to idio
 
stis askisis afta ta aeroplana erxonde apo ta trikala poli xamila, ke molis blepoun ta meteora stin kalampaka vasoun poli Gas.....kseris posa keramidia me espasan? ke stis gitonies sinexia? :lol:

ta elikoptera to idio


Steise mia monada S-300......eisos pane apo ton periferiako:p
 
ΕΑΒ: Παραδόθηκαν τμήματα των α/φων F-16 για το Ομάν

07/10/2013 14:54 | Κατηγορίες: Βιομηχανία & Τεχνολογία Αποστολή με email |

Ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ Α.Ε.) με τη Lockheed Martin αποτελεί η παράδοση των τελευταίων μειζόνων τμημάτων του αεροσκάφους F-16 με τελικό προορισμό το Ομάν με την οποία και ολοκληρώνεται μία σημαντική φάση του υπό εξέλιξη προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αφορά στη σύμβαση ύψους 114 εκ. δολαρίων εξαετούς διάρκειας (2012–2017) μεταξύ ΕΑΒ και Lockheed Martin για τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους F-16 και, συγκεκριμένα, 112 εργοσυνόλων για τα μαχητικά αεροσκάφη. Στο πλαίσιο αυτής, η ΕΑΒ έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση δομικών τμημάτων των αεροσκαφών F-16 για την Αίγυπτο, το Ομάν και το Ιράκ.
Ο συνδυασμός ποιότητας και εμπρόθεσμης παράδοσης χαρακτηρίζει την πορεία του Προγράμματος και επιβεβαιώνει την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΑΒ και την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της, στοιχεία που αναγνωρίζει καθημερινά έμπρακτα η Lockheed Martin τιμώντας με την εμπιστοσύνη της την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.


http://www.defence-point.gr/news/?p=86135

 
Ο κύβος ερρίφθη: Στη Βουλή τα 10 Chinook CH-47D από τις ΗΠΑ

09/10/2013 00:01 | Κατηγορίες: Main,Άμυνα & Ασφάλεια Αποστολή με email |


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «defence-point.gr», τα ελικόπτερα θα αποκτηθούν στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ με τιμή μονάδας περί τα 3,5 ως 4 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Πριν την παράδοση τους στην Αεροπορία Στρατού του Ελληνικού Στρατού τα 10 ελικόπτερα θα υποστούν εργοστασιακή συντήρηση σε εργοστάσιο βάσης του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ θα είναι εξοπλισμένα και με σύστημα αυτοπροστασίαςσυμπεριλαμβανομένων και εκτοξευτών αναλωσίμων (chaffs & flares).Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων πρόκειται να εισαχθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, προς συζήτηση και έγκριση το πρόγραμμα προμήθειας 10 μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Η αποπληρωμή του προγράμματος θα γίνει σε περίοδο 5-10 ετών γεγονός που ελαφρύνει δραματικά το βάρος της προμήθειας στον «πιεσμένο» προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το να επισημανθεί εδώ, ότι για το συγκεκριμένο κόστος η απόκτηση των 10 ελικοπτέρων που σχεδόν θα διπλασιάσουν τον ελληνικό στόλο, αποτελεί τεράστια ευκαιρία, είναι πλεονασμός. Μάλιστα, για την ταχεία υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος αποδόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα από το ΓΕΕΘΑ το οποίο συνεχώς επιζητεί τρόπους ενίσχυσης της ταχύτητας αντίδρασης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Από ότι αποδείχθηκε, ούτε η αναβολή, λόγω της κρίσης στη Συρία, της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του αρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ, που ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα του προηγούμενου μήνα, στάθηκε ικανή να καθυστερήσει το πρόγραμμα, αφού το ΓΕΕΘΑ, και μάλιστα ο αρχηγός προσωπικά ολοκλήρωσαν «εξ αποστάσεως» τις απαραίτητες συνεννοήσεις με την αμερικανική πλευρά.
Με την ένταξη τους στην ελληνική Αεροπορία Στρατού η μεταφορική ικανότητα αυτής ενισχύεται σημαντικά και το κυριότερο άμεσα αφού το CH-47D ως οπλικό σύστημα είναι πολύ γνωστό στο προσωπικό της. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι η έκδοση –D βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία με το εδρεύον στην Πάχη Μεγάρων 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) και κατά συνέπεια η υποδομή εκπαίδευσης, τεχνικής και λογιστικής υποστήριξης υφίσταται και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν παρεπόμενα ή «κρυφά» κόστη.
Όπως από τον προηγούμενο Αύγουστο είχε σημειώσει σε ανάρτηση του («Οι αληθινές ελληνικές προτεραιότητες για οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ» στον σύνδεσμο: http://www.defence-point.gr/news/?p=81773), με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (Ι.Α.Α.Α. – ISDA) είχαμε αναφέρει, η διάθεση των CH-47D Chinook προτάθηκε από αμερικανικής πλευράς ως εναλλακτική επιλογή του ελληνικού αιτήματος για την παραχώρηση ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-60 Blackhawk.
Σε ότι αφορά τα δεύτερα, η αμερικανική πλευρά συμφώνησε για την παραχώρηση 30 ελικοπτέρων της έκδοσης UH-60L και μάλιστα σε τιμή ίδια με αυτή που κοστίζει στον αμερικανικό Στρατό η πρόσκτηση ενός ελικοπτέρου του τύπου.
Δυστυχώς όμως για τα σημερινά ελληνικά οικονομικά δεδομένα, το κόστος των περίπου 500 εκατ. δολαρίων για τα 30 ελικόπτερα είναι μη υποστηρίξιμο οικονομικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επελέγη η λύση των CH-47D Chinook που συνολικά προσφέρουν μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από τα 30 UH-60L Blackhawk αλλά και βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με την Αεροπορία Στρατού του Ελληνικού Στρατού.

http://www.defence-point.gr/news/?p=86267

 
Zurück
Oben